Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hersendode 12-jarige Archie van beademing gehaald en overleden

Hersendode 12-jarige Archie van beademing gehaald en overleden

LONDEN (ANP) - De behandeling van het hersendode Britse kind Archie Battersbee is zaterdag definitief stopgezet. De jongen overleed kort daarna, meldden Britse media. De 12-jarige Archie werd rond 11.00 uur (Nederlandse tijd) van de beademing gehaald en zou twee uur later officieel dood verklaard zijn.

Nadat zijn ouders de afgelopen dagen meerdere rechtszaken verloren om zijn leven te rekken, gaven zij vrijdag de strijd op. Archie ligt al sinds april in coma en volgens het ziekenhuis waren zijn vooruitzichten "nihil". Zijn moeder zei dat haar kind zwaargewond raakte omdat hij meedeed aan een onlinechallenge, waarbij deelnemers opzettelijk bewusteloos proberen te raken. De jongen is niet meer bij kennis geweest. Hij werd met moeite kunstmatig in leven gehouden door allerlei medische ingrepen en medicamenten.

Archie zou volgens de medici "een verwoestende schade" aan zijn hersenen hebben opgelopen en hoe dan ook nooit meer kunnen herstellen. Zijn moeder Hollie Dance zei na zijn overlijden voor het ziekenhuis waar Archie werd verpleegd, dat haar kind "tot het uiterste heeft gevochten" en dat ze trots is zijn moeder te zijn. Het al dan niet beëindigen van de behandeling die het kind kunstmatig in leven hield, was maandenlang een verhit discussiepunt in Britse rechtszalen en media.

Meer uit Buitenland

Noord-Korea zegt corona te hebben verslagen

PYONGYANG (ANP/AFP/RTR) - De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft tijdens een bijeenkomst met wetenschappers en zorgmedewerkers de overwinning uitgeroepen in de strijd tegen het coronavirus. Ook kondigde hij aan dat de strengste coronamaatregelen in het land komen te vervallen, aldus staatsmedia donderdag.

2 uur geleden
Eerste schip met graan uit Oekraïne weer aangemeerd in Turkije

ISTANBUL (ANP/AFP/RTR) - Het eerste schip met graan dat Oekraïne mocht verlaten sinds de Russische inval is met een volle vracht weer in Turkije aangemeerd. Dat blijkt uit de locatiegegevens van het schip dat onder de vlag van Sierra Leone vaart.

8 uur geleden
Zwitserland wil Oekraïne diplomatiek vertegenwoordigen in Moskou

ZÜRICH/MOSKOU (ANP) - Zwitserland en Oekraïne hebben na maanden onderhandelen een akkoord gesloten waarmee Zwitserland de diplomatieke taken van Kiev in de Russische hoofdstad waarneemt. Zwitserland heeft vaker deze rol als neutrale tussenpersoon in de diplomatie gekregen bijvoorbeeld als behartiger van Amerikaanse belangen in Iran sinds 1980. Zwitserse media hebben gemeld dat de deal rond is en alleen nog afhankelijk is van Russische instemming.

9 uur geleden
Strandgangers in Engeland gewaarschuwd voor vallend gesteente

LONDEN (ANP) - Strandgangers in het zuiden van Engeland moeten oppassen voor vallende rotsblokken. Door de hitte kunnen er namelijk scheuren in de rotswanden ontstaan, waarschuwen experts en lokale autoriteiten.

9 uur geleden
Roemeen aangehouden voor betrokkenheid dodentruck Engeland

BOEKAREST (ANP/DPA) - Roemenië heeft een man aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij een mensensmokkelzaak, die leidde tot de dood van 39 Vietnamese migranten. De Vietnamezen werden in oktober 2019 gestikt aangetroffen in een koeltruck die vanuit België naar Groot-Brittannië was verscheept.

10 uur geleden
Franse minister wijt bijna alle branden aan menselijke fouten

MOSTUEJOULS/BORDEAUX (ANP) - De Franse minister van Binnenlandse Zaken, Gérald Darmanin, denkt dat zeker negen op de tien bosbranden worden veroorzaakt door pyromanen of per ongeluk ontstaan als gevolg van menselijk handelen. Hij noemde bijvoorbeeld een grote bosbrand ten zuidwesten van Bordeaux, in het departement Gironde, waar in juli ook al een hele grote bosbrand was. Darmanin denkt dat het oplaaien van die brand, een stukje verderop, het werk is van criminelen zei hij tegen Franse media. De brand ontstond op verscheidene plekken over een bepaalde tijdsperiode.

10 uur geleden
Poetin belt met leider Mali over levering voedsel en brandstof

MOSKOU (ANP/RTR) - De Russische president Vladimir Poetin heeft de leider van het Sahelland Mali gesproken over eventuele leveranties door Rusland van voedsel, brandstof en kunstmest. De leider van het arme en verscheurde land, Assimi Goïta, dankte voor de steun die Poetin aanbood.

12 uur geleden