Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Heropeningsrally houdt aan op beurzen

Heropeningsrally houdt aan op beurzen

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse aandelenbeurs is woensdag opnieuw in het groen begonnen. Ook de andere Europese beurzen gingen verder vooruit. De hoop dat het dieptepunt van de coronacrisis achter de rug is en de economie weer opkrabbelt door de versoepeling van de coronamaatregelen, bleef zorgen voor optimisme bij beleggers. Daarnaast wordt verwacht dat de Europese Centrale Bank (ECB) donderdag met meer stimuleringsmaatregelen zal komen.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 1,3 procent hoger op 553,15 punten. De hoofdindex bereikte daarmee de hoogste tussentijdse stand sinds 5 maart. De MidKap steeg 1,9 procent tot 759,40 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs klommen tot 1,6 procent.

Koploper in de AEX was chiptoeleverancier ASMI met een winst van meer dan 4 procent. Chemicaliëndistributeur IMCD was de enige daler met een verlies van 0,7 procent.

Signify

Verlichtingsbedrijf Signify dikte ruim 3 procent aan in de MidKap dankzij een adviesverhoging door Société Générale. Bij de kleinere bedrijven won Avantium 4 procent. Het speciaalchemiebedrijf heeft een opdracht gekregen van de King Abdullah University of Science and Technology. De deal heeft een waarde van meer dan 3 miljoen euro.

TUI klom 6,5 procent in Frankfurt. De Duitse reisorganisatie en vliegtuigbouwer Boeing hebben een uitgebreid pakket maatregelen afgesproken om de gevolgen van het aan de grond zetten van probleemtoestel 737 MAX te compenseren. TUI krijgt een vergoeding die een aanzienlijk deel van de schade dekt en kredieten voor toekomstige bestellingen.

Lufthansa

Lufthansa daalde een fractie. De Duitse luchtvaartmaatschappij wil de kosten aanzienlijk gaan verlagen na een miljardenverlies in het eerste kwartaal. In Parijs won LVMH 0,5 procent. Volgens mediaberichten ziet het Franse luxegoederenconcern mogelijk af van de miljardenovername van de Amerikaanse juwelenverkoper Tiffany & Co vanwege de coronacrisis.

De euro was 1,1225 dollar waard, tegen 1,1177 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 2,5 procent duurder op 37,74 dollar. Brentolie steeg 1,8 procent in prijs en kostte voor het eerst in bijna drie maanden meer dan 40 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Rabobank: Nederlandse economie groeit dit jaar 0,6 procent

UTRECHT (ANP) - De Nederlandse economie groeit dit jaar met 0,6 procent en volgend jaar met 0,9 procent. Dat verwacht de Rabobank, nadat het eerste kwartaal van 2023 een verrassende krimp noteerde door de afzwakkende wereldhandel.

2 uur geleden
Nederlanders flink bezorgder over financiële situatie

DEN HAAG (ANP) - Nederlanders zijn het afgelopen jaar flink bezorgder geworden over hun financiën. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), dat de zorgen voor het eerst sinds 2013 zag toenemen. Vooral de zorgen onder jongeren en alleenstaande ouders zijn relatief groot.

4 uur geleden
Techbedrijven verliezen op Wall Street na renteverhoging Canada

NEW YORK (ANP) - Techbedrijven zijn woensdag overwegend lager geëindigd op de aandelenbeurzen van New York. Een onverwachte renteverhoging in Canada voedde de vrees dat ook de Amerikaanse centrale bank nog niet klaar is met het verhogen van de leenkosten, wat met name in de techsector voor verliezen leidt.

5 uur geleden
FNV en CNV blazen staking bij bakkers af na nieuw loonbod

UTRECHT (ANP) - Vakbonden FNV en CNV hebben stakingen bij drie industriële bakkerijen afgeblazen. Medewerkers van Bakkerij Borgesius en Dutch Bakery zouden het werk vanaf donderdagochtend 48 uur lang neerleggen om hun eisen kracht bij te zetten voor meer loon. Werkgevers in de branche boden vlak voor die acties 16 procent meer loon en de vakbonden zijn daar tevreden mee. Leden van de FNV en CNV kunnen zich nu uitspreken over dat bod.

6 uur geleden
Jonge exploitant nachttrein wil 3 miljoen euro van particulieren

UTRECHT (ANP) - De jonge spoorwegmaatschappij European Sleeper vraagt particuliere investeerders om nog eens 3 miljoen euro. Het in 2021 opgerichte bedrijf wil daarmee verder groeien, onder andere door meer bestemmingen aan te doen. Sinds mei rijdt European Sleeper drie keer per week met een nachttrein tussen Brussel, Amsterdam en Berlijn. Vanaf 2025 moet daar ook een treinverbinding met Barcelona bij komen.

7 uur geleden
Chipbedrijf Besi grote verliezer op Amsterdamse beurs

AMSTERDAM (ANP) - Chiptoeleverancier Besi is woensdag onderaan geëindigd in de AEX, de belangrijkste graadmeter van de aandelenbeurs in Amsterdam. Beleggers reageerden overwegend teleurgesteld op de strategische update die het bedrijf gaf. De algehele stemming op de handelsvloeren was terughoudend, na nieuwe cijfers over de Chinese export en een onverwachte renteverhoging door de centrale bank van Canada.

10 uur geleden
Topman: Air France-KLM neemt gezondheid planeet erg serieus

PARIJS (ANP) - De topman van Air France-KLM, Ben Smith, benadrukte tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering dat de luchtvaartgroep de gezondheid van de planeet erg serieus neemt. Daarmee gaf hij antwoord op vragen over de verduurzamingsplannen van Air France-KLM, waar verschillende aandeelhouders vraagtekens bij zetten.

10 uur geleden