Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Herman van Veen viert nieuw record van 561 Carré-optredens

Herman van Veen viert nieuw record van 561 Carré-optredens

AMSTERDAM (ANP) - Cabaretier Herman van Veen heeft donderdagavond zijn 561e solovoorstelling in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam gespeeld. De 76-jarige artiest is sinds vijf shows de nieuwe recordhouder en dat werd donderdag gevierd. Het oude record stond op naam van Toon Hermans, die in totaal 556 keer solo op het Amsterdamse podium stond.

Van Veen speelt momenteel zijn eerder uitgestelde jubileumvoorstelling in Carré. Met de show Dat kun je wel zien dat is hij wilde de komiek en zanger zijn 75e verjaardag en zijn vijftigjarig jubileum als artiest vieren. Door corona moest de tournee in 2020 worden geschrapt. Van Veen haalt de reeks nu alsnog in.

De cabaretier werd donderdagavond na afloop van zijn voorstelling verrast met het nieuws. Hij werd op het podium gehuldigd met vijftig gouden ballonnen.

Het groepje cabaretiers dat de afgelopen eeuw honderden keren op het podium van Carré stond is beperkt. Onder Hermans en Van Veen staan in het klassement onder anderen Freek de Jonge, Paul van Vliet en Youp van ‘t Hek. De kans dat zij ooit bij het nieuwe record van Van Veen in de buurt komen, is klein.

De Jonge stond overigens van alle Nederlandse cabaretiers het meest op het toneel in Carré; in totaal meer dan zeshonderd keer. Maar ruim de helft van deze optredens deed hij samen met Bram Vermeulen als het duo Neerlands Hoop (1968-1979). Deze tellen dus niet als solo-optredens.

Meer uit Binnenland

Universiteit en hogeschool vragen om bangalijsten te vernietigen

UTRECHT (ANP) - De Universiteit Utrecht en de Hogeschool Utrecht roepen al hun studenten op om bangalijsten over studentes te verwijderen en te vernietigen, als ze die hebben. Ze hebben woensdag een dringend verzoek daarover naar de studenten gemaild, op verzoek van de slachtoffers.

28 minuten geleden
Den Haag: politie houdt verscherpt toezicht op dodenherdenking

DEN HAAG (ANP) - De Haagse politie houdt volgende week "verscherpt toezicht" op de dodenherdenking en zal ingrijpen "indien daartoe onverhoopt aanleiding is". Dat meldt de burgemeester van Den Haag, Jan van Zanen, na vragen vanuit de gemeenteraad. "Het college hecht grote waarde aan een veilig en waardig verloop van herdenkingen", stelt de burgemeester, die ook zegt dat er "geen ruimte en tolerantie is voor Jodenhaat en antisemitisme".

56 minuten geleden
Bewoners 160 flats Rotterdam moeten elders overnachten na brand

ROTTERDAM (ANP) - Door een brand in een flatwoning aan de Arrheniusweg in de Rotterdamse wijk Prins-Alexander kunnen de bewoners van alle 160 appartementen in het complex zeker een nacht niet in hun eigen woning doorbrengen. Door rook- en waterschade zijn de liften van het pand defect. Daardoor is het niet veilig voor bewoners om terug te keren naar hun woning, zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio. In het complex wonen ook mensen die volgens de zegsman "minder zelfredzaam zijn".

1 uur geleden
Marechaussee Schiphol voorbereid op drukke meivakantie

SCHIPHOL (ANP) - De drukke meivakantie op Schiphol betekent ook dat de Koninklijke Marechaussee vol aan de bak moet. Volgens een woordvoerder is de bezetting "goed gevuld". "Als het heel druk wordt, dan leggen we onze prioriteiten bij de vertrekkende en overstappende passagiers, zodat niemand zijn vlucht hoeft te missen. Het kan dan zijn dat je bij aankomst iets langer moet wachten bij de paspoortcontrole."

1 uur geleden
Coronacommissie Tweede Kamer wil eind 2026 rapport klaar hebben

DEN HAAG (ANP) - Het onderzoek van de parlementaire enquêtecommissie naar de coronacrisis en het overheidsbeleid daarin, zal naar verwachting 32 maanden duren. Het onderzoek bestaat uit vier fases. Na een intensieve voorbereiding begint de commissie vanaf december 2025 met openbare verhoren. Het rapport met alle bevindingen en conclusies zal dan in december 2026 klaar zijn, zo heeft de commissie bekendgemaakt in het onderzoeksvoorstel dat woensdag aan de Tweede Kamer is aangeboden.

2 uur geleden
Man verdacht van ondergronds bankieren voor 45 miljoen euro

ROTTERDAM (ANP) - Een 47-jarige man die eerder deze maand in een toko in Rotterdam werd aangehouden, wordt verdacht van het ondergronds bankieren met een waarde van ruim 45 miljoen euro. De Rotterdamse toko fungeerde volgens het Openbaar Ministerie als plek waar criminelen misdaadgeld kunnen laten versturen.

2 uur geleden
Driekwart hbo-stages onderwijs is onbetaald, Dijkgraaf ontstemd

DEN HAAG (ANP) - Driekwart van de hbo-studenten die stage lopen op een basis- of middelbare school, krijgt hier volgens het onderzoeksbureau ResearchNed niet voor betaald. Dat vindt demissionair minister Robbert Dijkgraaf (hbo en wo) niet uit te leggen. Hij wil hier samen met minister Mariëlle Paul (primair en voortgezet onderwijs) afspraken over maken met werknemers en werkgevers.

3 uur geleden