Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Herbenoeming baas Fed drukt op sentiment beleggers in Azië

Herbenoeming baas Fed drukt op sentiment beleggers in Azië

HONGKONG (ANP) - De herbenoeming van Jerome Powell als voorzitter van de Federal Reserve heeft dinsdag voor een voorzichtige stemming gezorgd op de aandelenmarkten in Azië. Het aanblijven van Powell als hoofd van de Amerikaanse centrale bank leidde tot speculatie dat de steunmaatregelen van de Fed nu wel eens sneller afgebouwd zouden kunnen worden dan anders het geval zou zijn geweest.

Vooral voor techaandelen, die erg gevoelig zijn voor het oplopen van de rente, wordt dat laatste als iets ongunstigs beschouwd. Vandaar dat Amerikaanse techbedrijven op Wall Street het maandag ook al moesten ontgelden. Het Chinese tech- en internetconcern Tencent leverde in Hongkong bijna 3 procent in, terwijl smartphonefabrikant Xiaomi 1,4 procent kwijtspeelde. Bij de Aziatische noteringen van de Chinese internetbedrijven Alibaba en JD.com was eveneens sprake van een koersdaling.

Samsung won 0,4 procent. Het Zuid-Koreaanse elektronicaconcern heeft naar verluidt besloten om een nieuwe chipfabriek te bouwen in Texas. Daarmee zou Samsung gehoor geven aan de wens in Washington dat er meer halfgeleiders geproduceerd worden op Amerikaanse bodem. Voor Samsung zelf zou de stap ook extra kansen kunnen bieden op de Amerikaanse markt waar veel vraag is naar chips.

De belangrijkste beursgraadmeters in Seoul en Hongkong gingen tot meer dan 1 procent omlaag. De stemming was niet overal hetzelfde. Op de beurs in Shanghai ging de graadmeter geholpen door geruchten over extra economische steun van de overheid juist 0,2 procent omhoog en ook in Sydney (plus 0,7 procent) won de aandelenmarkt terrein. De beurs in Tokio, normaal de beurs waar het meeste op gelet wordt in Azië, bleef gesloten in verband met de Japanse Dankdag voor de Arbeid. Japan heeft veel eigen feestdagen waarop ook beleggers een dagje niet aan het werk hoeven.

Meer uit Financieel

Ryanair verwacht geen hinder van stakingen Spaans cabinepersoneel

MADRID (ANP) - Luchtvaartmaatschappij Ryanair verwacht niet dat de stakingen van het in Spanje gevestigde cabinepersoneel tot problemen gaan leiden. Die stakingen zouden in augustus of september plaatsvinden. Volgens Ryanair gaat het echter om stakingen van kleine vakbonden die "slechts een handvol werknemers van ons Spaanse cabinepersoneel vertegenwoordigen".

5 minuten geleden
Vaccinmaker Novavax keldert op afwachtend Wall Street

NEW YORK (ANP) - Novavax zag dinsdag ruim 16 procent van de beurswaarde verdampen op de aandelenmarkten in New York. Het Amerikaanse biotechnologiebedrijf verlaagde zijn omzetverwachting voor dit jaar vanwege teleurstellende verkopen van zijn coronavaccin. Novavax heeft een zogenoemd eitwitvaccin ontwikkeld tegen het coronavirus als alternatief voor de zogeheten mRNA-vaccins van Moderna, Pfizer en BioNTech, die zijn gemaakt met de nieuwste technologieën. De vraag naar het vaccin van Novavax valt echter tegen.

12 minuten geleden
Eerste Deense supermarkten 7-Eleven weer open na hackaanval

KOPENHAGEN (ANP/AFP) - De Amerikaanse supermarktketen 7-Eleven zegt dinsdag zijn winkels in Denemarken langzaamaan weer te heropenen. Maandag moest de Deense tak van 7-Eleven alle winkels sluiten nadat een hacker de kassasystemen had aangevallen.

37 minuten geleden
Autoverzekeringen goedkoper ondanks hoge inflatie

EINDHOVEN (ANP) - Autoverzekeringen zijn ondanks de hoge inflatie in de eerste helft van dit jaar goedkoper geworden. Dit constateert de financiële vergelijkingswebsite Geld.nl. Volgens de site komt dit onder meer doordat er vorig jaar minder sprake was van autobranden en andere vormen van voertuigcriminaliteit.

1 uur geleden
Mark Zuckerberg kondigt nieuwe privacyfuncties aan voor WhatsApp

MENLO PARK (ANP) - Berichtendienst WhatsApp voert veranderingen door waardoor de privacy van gebruikers moet verbeteren. Topman Mark Zuckerberg van moederconcern Meta Platforms heeft dat laten weten in een post op Facebook.

1 uur geleden
Huurprijzen in Qatar schieten omhoog in aanloop naar WK voetbal

DOHA (ANP/BLOOMBERG) - De huurprijzen in Qatar schieten omhoog in aanloop naar het wereldkampioenschap voetbal dat vanaf 21 november in het Arabisch emiraat wordt gehouden. Bewoners in populaire buurten zeggen dat ze gedwongen worden in te stemmen met huurverhogingen van 40 procent en contractperiodes van twee jaar. Sommige van hen zijn gedwongen hun huis te verlaten omdat ze de huur niet meer kunnen betalen.

1 uur geleden
Italianen hoeven pizza's van Domino's niet, pizzamaker vertrekt

NEW YORK (ANP) - Domino's Pizza vertrekt uit Italië, de bakermat van de pizza. Italianen geven de voorkeur aan pizza's van lokale restaurants. Door het gebrek aan klandizie ziet het van huis uit Amerikaanse Domino's daarom nog maar een oplossing. De laatste vestigingen van Domino's in Italië hebben inmiddels hun deuren gesloten.

2 uur geleden