Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Henk Krol wil door in de politiek na vertrek uit eigen partij

Henk Krol wil door in de politiek na vertrek uit eigen partij

DEN HAAG (ANP) - Henk Krol gaat de verkiezingen in met zijn eigen partij, nadat hij uit de Partij door de Toekomst is gestapt. Krol bevestigt een bericht van RTL Nieuws hierover. Krol liet zondag weten de partij te verlaten die hij in mei van dit jaar zelf oprichtte.

Hij stapt uit die partij na een ruzie met oud-Forum voor Democratie-bestuurslid Henk Otten. Hij en Krol besloten eerder dit jaar samen verder te gaan. Otten was na een conflict uit Forum voor Democratie gezet, Krol verliet met slaande deuren 50PLUS, waarvoor hij jarenlang het boegbeeld was.

Partijvoorzitter Otten heeft een bestuurslid uit de partij gezet. Krol vroeg Otten daarop ontslag te nemen, maar een reactie hierop bleef uit, aldus Krol. Het voormalig boegbeeld van 50PLUS zegt ook dat een medewerker "ernstig door een van de senatoren is bedreigd". Bovendien gaat volgens Krol het verhaal dat Otten zichzelf graag op de nummer twee op de verkiezingslijst wilde plaatsen, om na de verkiezingen de macht over te nemen.

Iets betekenen

Otten gaat door met de Partij voor de Toekomst, en Krol besluit ook verder te gaan. Eerder op zondag zei hij hier nog over na te willen denken. "Er zijn bijna 250.000 mensen die hun vertrouwen in mij hebben gesteld", zegt Krol over de voorkeursstemmen die hij als lijsttrekker voor 50PLUS binnenhaalde in 2017. Bovendien wilde 98 procent van de leden hem opnieuw als lijsttrekker, benadrukt hij. "Zolang mijn gezondheid het toelaat, moet ik iets voor die mensen betekenen."

Voorlopig zal hij even verder gaan als 'Lijst Henk Krol' maar "er is al een titel in de maak". Intussen wordt er een website opgezet en kan Krol "weer even door". Na het bericht dat hij toch de stekker uit samenwerking met Otten trekt, werd hij naar eigen zeggen "bedolven met positieve mails. Ja hoor, er zaten ook twintig gekkies tussen", maar dat hij zoveel steun heeft ontvangen, maakt dat hij aan de verkiezingen van maart volgend jaar wil meedoen, stelt Krol. "Ik doe het niet voor het baantje, ik doe het voor die mensen."

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Politiek

Minister Kaag ook in quarantaine

DEN HAAG (ANP) - Minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) is sinds woensdag in quarantaine. De nieuwe leider van D66 is in contact geweest met iemand die besmet is met het coronavirus. De bewindsvrouw heeft zelf geen klachten. Het betekent dat het vervolg van de behandeling van haar begroting in de Tweede Kamer die voor donderdag gepland staat, ook niet kan doorgaan.

1 dag geleden
'Minister' gehandicaptenzaken bedankt voor plek op CDA-lijst

DEN HAAG (ANP) - Rick Brink, de officieuze minister voor gehandicaptenzaken, bedankt voor de 24e plek op de kandidatenlijst van het CDA. Zijn keuze lijkt te zijn ingegeven door het feit dat Lucille Werner ook op de lijst staat, en zij zich net als hij wil inzetten voor "de belangen van mensen met een beperking".

1 dag geleden
Oppositie kraakt communicatie kabinet na 'persmoment'

DEN HAAG (ANP) - Oppositiepartijen hebben weinig goede woorden voor de communicatie van het kabinet. Dat tussen neus en lippen door in een "persconferentie die geen persconferentie mocht heten" werd gezegd dat de 'gedeeltelijke lockdown' voorlopig nog wel even in stand blijft, is tegen het zere been van veel partijen. Ook de communicatie over het reproductiegetal zorgt voor frustratie.

1 dag geleden
Blok neemt stappen tegen medewerker ambassadekantoor Eritrea

DEN HAAG (ANP) - Minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken neemt stappen tegen de diplomatieke vertegenwoordiging van Eritrea omdat het door blijft gaan met onder dwang geld inzamelen onder landgenoten. Een medewerker moet stoppen met zijn werkzaamheden voor het ambassadekantoor in Den Haag.

1 dag geleden
Rob Jetten: actiegroepen moeten politici niet thuis opzoeken

UBBERGEN (ANP) - D66-leider Rob Jetten vindt dat er een grens is overschreden met het bezoek dat hij dinsdagavond thuis kreeg van vijf leden van boerenactiegroep Farmers Defence Force (FDF). De boeren kwamen hem een voedselpakket brengen, omdat Jetten positief is getest op het coronavirus en voorlopig in quarantaine moet. De sfeer was niet dreigend, zegt Jetten, maar actiegroepen horen volgens hem politici niet thuis op te zoeken. "En zeker niet ’s avonds in het donker onaangekondigd aan mijn voordeur", schrijft Jetten woensdag op Facebook.

1 dag geleden
Rutte moet in Tweede Kamer coronabeleid uitleggen

DEN HAAG (ANP) - Een dag nadat premier Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge hadden gezegd dat de gedeeltelijke lockdown nog tot in december gaat voortduren, gaan beide bewindslieden in debat met de Tweede Kamer over de aanpak van de coronacrisis.

1 dag geleden
Kabinet wil 25 testlocaties voor sneltesten

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet wil het aantal testmogelijkheden flink verruimen, schrijft minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) aan de Tweede Kamer. Er komen onder meer 25 testlocaties voor sneltesten. De eerste locaties moeten eind volgende maand worden geopend.

1 dag geleden