Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Henk Jan Meijer waarnemend burgemeester Enschede

Henk Jan Meijer waarnemend burgemeester Enschede

ENSCHEDE (ANP) - Henk Jan Meijer (69) is aangesteld als waarnemend burgemeester van Enschede. Hij neemt de komende maanden de taken waar van Onno van Veldhuizen, die herstellende is van corona. Het besluit is genomen in overleg met de fractievoorzitters in de Enschedese gemeenteraad.

Bij de keuze voor een waarnemer was vooral de onduidelijkheid over de duur van het herstel van Van Veldhuizen belangrijk. "De aanhoudende coronacrisis brengt extra werkdruk met zich mee, waardoor interne vervanging geen houdbare oplossing biedt voor een wat langere periode", meldt de gemeente. "Er speelt veel in Enschede en met de ingrijpende gevolgen van de coronacrisis erbij is het belangrijk dat de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders de komende tijd op volle kracht kunnen doorwerken", vinden de fractievoorzitters.

Van Veldhuizen belandde eind oktober met hoge koorts en longontsteking in het ziekenhuis en werkt nu thuis aan zijn herstel. "Omdat de duur van het herstel van een zware corona-aandoening ongewis is, maar zeker enkele maanden kan beslaan, vind ik het van belang dat Enschede in de huidige coronacrisis, die heel veel vraagt van het openbaar bestuur, kan terugvallen op een tijdelijke burgemeester", aldus Andries Heidema, commissaris van de Koning in Overijssel. Heidema maakte de aanstelling van Meijer (oud-burgemeester van Zwolle) woensdag bekend.

Meijer gaat donderdag aan de slag totdat Van Veldhuizen volledig is hersteld en weer kan beginnen. Van Veldhuizen wenst Meijer "veel succes, wijsheid en plezier". Hij laat verder in een schriftelijke verklaring weten: "Het gaat mij erg aan het hart mijn stad, mensen en werk voor onbepaalde tijd los te moeten laten. Tegelijkertijd ben ik buitengewoon dankbaar voor de tijd en hulp die ik krijg om weer de oude te worden."

Meer uit Binnenland

Heijnen kijkt toch nog naar mogelijke oplossing voor Eurostar

DEN HAAG (ANP) - Staatssecretaris Vivianne Heijnen gaat kijken of nog voorkomen kan worden dat de directe treinverbinding tussen Amsterdam en Londen er volgend jaar door werkzaamheden maandenlang uit ligt. Aanleiding is een gesprek met topvrouw Gwendoline Cazenave van spoorbedrijf Eurostar, die daarin aangaf niet overtuigd te zijn van de noodzaak van de tijdelijke sluiting.

3 uur geleden
Slagter (MAX) gaat bij NPO programma voor Van Nieuwkerk aanvragen

HILVERSUM (ANP) - Omroepbaas Jan Slagter gaat "op korte termijn" voorstellen bij de NPO indienen voor programma's waarmee Matthijs van Nieuwkerk kan terugkeren op televisie. Dat laat Slagter dinsdag aan het ANP weten. In eerste instantie zet Slagter in op "een programma waarin Van Nieuwkerk zijn kant van het verhaal kan doen. Maar het lijkt me terecht dat hij daarna weer meer gaat doen op de Nederlandse televisie."

4 uur geleden
Ruim 900 kilo cocaïne onderschept in Zeeland

VLISSINGEN (ANP) - Op twee locaties in Zeeland hebben de opsporingsdiensten dinsdag in totaal 939 kilo cocaïne onderschept. De drugs hebben een waarde van ruim 70 miljoen euro en zijn vernietigd, meldt de douane.

5 uur geleden
Van der Burg wil binnen maand vier 'overlooplocaties' Ter Apel

DEN HAAG (ANP) - Staatssecretaris Eric van der Burg (Asielzaken) heeft binnen een maand drie tot vier locaties nodig die als 'overloop' voor het overbelaste Ter Apel kunnen worden ingezet. Daarnaast moet er in elke provincie een 'doorstroomlocatie' komen waar 500 tot 1500 erkende vluchtelingen vanuit het asielzoekerscentrum (azc) kunnen verblijven, in afwachting van definitieve huisvesting. In een brief doet Van der Burg een dringend beroep op alle burgemeesters en commissarissen van de Koning om snel beide types locaties aan te bieden.

7 uur geleden
Vervuilend verkeer in 2025 niet welkom in groot deel Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Vanaf 2025 zijn in een groot deel van Amsterdam alleen taxi's, bestel- en vrachtauto's, brom- en snorfietsen en boten welkom die geen uitlaatgassen uitstoten. Deze voertuigen rijden op waterstof of zijn elektrisch. De hoofdstad wil met de maatregel de lucht schoner maken en de stad gezonder en stiller, meldt wethouder Melanie van der Horst (Verkeer, vervoer en luchtkwaliteit) in een brief aan de gemeenteraad.

7 uur geleden
Kantoorpand Amsterdam wordt opvangplek voor 650 vluchtelingen

AMSTERDAM (ANP) - Een kantoorgebouw in Amsterdam-West wordt een opvangplek voor maximaal 650 vluchtelingen. Dat meldt de gemeente dinsdag. Het gaat om het Einsteingebouw aan de Kabelweg in Sloterdijk.

8 uur geleden
Rutte: aanslag op dam in Oekraïne is oorlogsmisdaad

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte gaat er "absoluut" van uit dat de Russen achter het opblazen van een stuwdam in het zuiden van Oekraïne zitten. "Dit is een schending van het humanitair oorlogsrecht, die zich rechtstreeks richt tegen de burgerlijke, civiele infrastructuur." Daarmee is het "echt een oorlogsmisdaad", zei Rutte voor aanvang van het Kamerdebat over de gaswinning in Groningen.

8 uur geleden