Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

HEMA wil ook verse broodjes van Jumbo gaan verkopen

HEMA wil ook verse broodjes van Jumbo gaan verkopen

AMSTERDAM (ANP) - Winkelketen HEMA wil zijn samenwerking met supermarktketen Jumbo verder gaan uitbreiden door ook versproducten van Jumbo te verkopen, bijvoorbeeld verse broodjes. Dit gaat HEMA komende tijd uittesten in verschillende proeven. Ook wil de keten honderden winkels een opknapbeurt geven en spullen die HEMA verkoopt, moeten voortaan langer mee kunnen gaan. Wat betreft design wil HEMA "af van de wegwerpmaatschappij".

Een en ander heeft HEMA bekendgemaakt bij de presentatie van zijn nieuwe strategie. Onlangs bracht de keten al naar buiten dat de samenwerking stopt met onder meer webwinkel Wehkamp. Ook werd afstand genomen van de buitenlandse avonturen van de afgelopen jaren. HEMA wil zich voortaan voornamelijk richten op zijn eigen webshop en zijn vestigingen in enkele Europese kernmarkten, waaronder Nederland, Belgiƫ en Luxemburg.

In totaal telt de uit 1926 stammende keten momenteel 750 winkels en 19.000 werknemers. De keten werkt inmiddels al een tijdje samen met Jumbo. In de supermarkten van die keten zijn schappen te vinden met diverse HEMA-artikelen.

HEMA ging lang gebukt onder een grote schuldenlast. Maar dat probleem speelt volgens een woordvoerster niet meer sinds de keten begin dit jaar is overgenomen door de familie Van Eerd, tevens de familie achter Jumbo, en investeerder Parcom. Nu is er volgens haar weer ruimte om te investeren in het "opfrissen" van de winkels, iets waar lang geen geld voor beschikbaar zou zijn geweest.

Meer uit Financieel

Kenners: dieselvoorraden Europa lopen iets minder hard op

AMSTERDAM (ANP) - De voorraden dieselbrandstof in Noordwest-Europa zullen toenemen, maar iets minder dan eerder verwacht. Een en ander is afhankelijk van een aanstaand verbod op Russische leveringen. Dat stellen kenners van onderzoek- en adviesfirma Wood Mackenzie in een nieuwe raming. De dieselvoorraden zijn van invloed op de prijs aan de pomp.

24 minuten geleden
Netflix na positief analistenrapport bij winnaars op Wall Street

NEW YORK (ANP) - Netflix stond vrijdag bij opening van de aandelenbeurzen in New York bij de winnaars. Het aandeel van de streamingdienst profiteerde van een positief analistenrapport. Volgens de kenners van de Amerikaanse bank Wells Fargo gaat Netflix een sterk jaar tegemoet dankzij de lancering van een goedkoper, door advertenties ondersteund abonnement. Het aandeel won daarop dik 4 procent.

46 minuten geleden
Energie-Nederland: blij dat instellen prijsplafond is gelukt

DEN HAAG (ANP) - Energie-Nederland is blij dat de invoering van een tijdelijk prijsplafond op energie per 1 januari is gelukt nu het kabinet de subsidieregeling heeft vastgesteld. Voorzitter van de branchevereniging van energiebedrijven Cora van Nieuwenhuizen zegt in een reactie huishoudens te kunnen helpen met het "kunnen blijven betalen van de energierekening en het voorkomen en verder oplopen van betalingsachterstanden". Energieleveranciers passen volgens de oud-minister zo snel als ze kunnen het factureringssysteem aan zodat kleingebruikers vanaf volgend jaar een aangepaste nota krijgen.

1 uur geleden
Deelauto's en -scooters van straat voor WK-wedstrijd Marokko

DEN HAAG (ANP) - In aanloop naar de WK-kwartfinalewedstrijd van Marokko zaterdag heeft deelautobedrijf SHARE NOW auto's uit bepaalde gebieden van Amsterdam verwijderd. Deelscooterbedrijf Felyx schrapt zijn service in risicogebieden in de hoofdstad, Rotterdam en Den Haag rond de risicowedstrijd. Eerder leidde het succes van het Marokkaanse voetbalelftal tot ongeregeldheden in de hoofdstad, waarbij een deelauto en -scooter in brand werden gestoken op het Mercatorplein in Amsterdam-West.

1 uur geleden
Flitsbezorger Getir neemt concurrent Gorillas over

BERLIJN (ANP/BLOOMBERG) - Boodschappenbezorgdienst Getir neemt zijn concurrent Gorillas over. Daarmee breidt de Turkse flitsbezorger zijn marktaandeel uit in een branche die in de coronajaren hard groeide, maar nu te maken heeft met een tanende vraag.

2 uur geleden
IMF somber over economie Nederland, prijzen blijven hard stijgen

AMSTERDAM (ANP) - Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) is somber over de Nederlandse economie, die volgens deskundigen van het fonds volgend jaar amper nog groei zal laten zien. Het prijsplafond voor energie dat de overheid invoert kan ook niet voorkomen dat het leven volgend jaar over de gehele linie opnieuw duurder wordt, voorzien de kenners. En hoewel Nederland voldoende energiereserves heeft om het land draaiende te houden, zou het zomaar kunnen dat energietekorten elders in de EU de energiecrisis in Nederland nog verergeren.

2 uur geleden
Bonden en zorgwerkgevers willen cao aanpassen om hoge inflatie

UTRECHT (ANP) - Veel medewerkers in verpleeg- en verzorgingshuizen en de thuiszorg komen zodanig in de knel door de hoge inflatie dat zorginstellingen en vakbonden de cao tussentijds willen aanpassen. Eerder dit jaar kwamen ze nog tot nieuwe afspraken over loonsverhogingen voor de ongeveer 500.000 zorgmedewerkers die tot eind volgend jaar zouden gelden. Maar die cao voldoet nu niet meer om veel zorgmedewerkers voor financiƫle problemen te behoeden, zegt FNV-bestuurder Bert de Haas.

2 uur geleden