Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

HEMA weigert klanten zonder mondkapje niet

HEMA weigert klanten zonder mondkapje niet

AMSTERDAM (ANP) - HEMA gaat klanten die geen mondkapje dragen niet weigeren. Volgens de winkelketen is het niet aan winkeliers om dergelijke maatregelen af te dwingen. Ook wil HEMA "oneigenlijke discussies" met klanten voorkomen.

De keten zal alle bezoekers in lijn met het overheidsbeleid in de grote steden wel aanraden om winkels alleen met een mondkapje te betreden. HEMA onderzoekt nog of het mogelijk is om aan de deur gratis mondkapjes aan te bieden, net als desinfecterende handgel die klanten kunnen gebruiken.

"Dit zou een extra service zijn. Maar we weten nog niet of het mogelijk is. Het hangt bijvoorbeeld ook van de beschikbaarheid af", legt een woordvoerster uit. In de betreffende vestigingen wordt het voor HEMA-personeel wel verplicht om een maskertje te dragen.

Het kabinet heeft maandagavond nieuwe, strengere maatregelen aangekondigd om de tweede coronagolf tegen te gaan. Voor winkels in grote steden als Amsterdam en Rotterdam luidt het advies aan klanten om mondkapjes te dragen. Het is geen verplichting, maar winkeliers mogen van de overheid wel klanten weren die geen mondkapje willen dragen.

Door vakbond FNV werd direct daarop kritiek geuit omdat de maatregel onduidelijk zou zijn en mogelijk zelfs tot agressie tegen verkopers zou leiden. Ook bij brancheorganisatie Detailhandel Nederland klonken bedenkingen. Maar HEMA schat in dat een advies in deze situatie best kan werken. "Onze ervaring van de afgelopen maanden is dat klanten best willen meebewegen", aldus de keten.

Meer uit Binnenland

NS laat extra treinen rijden op Koningsdag

UTRECHT (ANP) - Op Koningsdag, 27 april, rijden de treinen van de NS volgens de speciale Oranjedienstregeling. Naar veel steden rijden dan meer treinen dan gebruikelijk, die ook nog langer zijn. Ook is er meer NS-personeel op de been.

1 uur geleden
Palestijnse fotograaf wint World Press Photo voor beeld uit Gaza

AMSTERDAM (ANP) - De Palestijnse fotograaf Mohammed Salem heeft de prestigieuze World Press Photo gewonnen met een foto die hij maakte in Gaza. Het beeld, dat hij schoot voor persbureau Reuters, is van een vrouw die het lichaam van haar 5-jarige nichtje vasthoudt die was omgekomen bij een Israëlische raketaanval.

1 uur geleden
Raad van State: disfunctioneren van rechtsstaat ligt op de loer

DEN HAAG (ANP) - De democratische rechtsstaat functioneert weliswaar, maar staat onder druk, ziet de Raad van State. "Daarom is blijvende aandacht, versterking én doorontwikkeling nodig om de rechtsstaat weerbaar en vitaal te houden", schrijft het hoogste adviesorgaan van de regering in een beschouwing in het donderdag verschenen jaarverslag. Als de kwetsbare vertrouwensrelatie tussen overheid en burgers en tussen burgers onderling niet verbetert, ligt "disfunctioneren van de rechtsstaat op de loer", waarschuwt de RvS.

2 uur geleden
TUI past reisbeschrijvingen aan na kritiek op tekst over Suriname

RIJSWIJK (ANP) - TUI heeft enkele tientallen teksten bij reisbestemmingen met een koloniaal verleden aangepast. Een woordvoerder bevestigt berichtgeving hierover van NU.nl. TUI is na kritiek op een beschrijving van een rondreis door Suriname extra kritisch gaan kijken naar de teksten.

2 uur geleden
Almelose kruisboogschutter afwezig bij spreekrecht nabestaanden

ARNHEM (ANP) - Kenzo K. (31) uit Almelo, die in hoger beroep terechtstaat voor het doodsteken van twee vrouwen en twee moordpogingen met een kruisboog, is donderdag afwezig op de tweede zittingsdag van het hoger beroep. Op het programma staat het spreekrecht van de nabestaanden.

2 uur geleden
Uitspraak in zaak tegen Jamel L. over doodsteken AH-medewerkster

DEN HAAG (ANP) - De rechtbank in Den Haag doet donderdag uitspraak in de zaak tegen Jamel L. over het doodsteken van een supermarktmedewerkster van een Albert Heijn in het centrum van Den Haag. Het 36-jarige slachtoffer Antoneta Gjokja werd in de ochtenduren van 20 juni vorig jaar in het filiaal aan de Turfmarkt met meerdere messteken om het leven gebracht.

9 uur geleden
Rechter oordeelt over vergunning voor 'asielhotel'

ZWOLLE (ANP) - De rechtbank in Zwolle bepaalt donderdag of de vergunning voor de komst van een 'asielhotel' in het Twentse Albergen op juiste wijze is verleend. Omwonenden hebben de vergunning via een rechtszaak aangevochten.

9 uur geleden