Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

HEMA waarschuwt: kind kan knoopcelbatterij uit lampionstok halen

HEMA waarschuwt: kind kan knoopcelbatterij uit lampionstok halen

AMSTERDAM (ANP) - Kinderen kunnen mogelijk de knoopcelbatterij uit een lampionstok van de HEMA halen. Als ze die batterij vervolgens inslikken, kan dat heel gevaarlijk zijn. De winkelketen raadt mensen aan om de stok buiten bereik van kinderen te houden, niet te gebruiken en terug te brengen naar de winkel. Ze krijgen dan hun geld terug.

Volgens een maandag verspreide veiligheidswaarschuwing kan het lampje in de stok kapotgaan. Als dat gebeurt, kan de platte, ronde batterij toegankelijk worden.

De stok is tussen 18 september en 12 november verkocht bij de HEMA.

Meer uit Binnenland

410 lokale 4 mei-herdenkingen aangemeld voor herdenkingskaart

AMSTERDAM (ANP) - Dit jaar hebben zich 410 organisatoren gemeld voor de zogeheten 'digitale herdenkingskaart', laat een woordvoerder van het Nationaal Comité 4 en 5 mei weten. Via deze online kaart kunnen mensen direct zien waar in Nederland herdenkingen plaatsvinden.

1 uur geleden
Vrouw slaat andere vrouw op hoofd met plastic bierpul in Breda

BREDA (ANP) - De politie heeft vrijdagavond laat een vrouw opgepakt omdat zij in een horecagelegenheid in Breda een andere vrouw op haar hoofd sloeg met een plastic bierpul. Het slachtoffer, een 26-jarige Bredase, werkt in een horecazaak aan de Havenmarkt. Rond 23.55 uur gooide de vrouw "uit het niets" bier over haar heen en sloeg met de bierpul van hard plastic tegen haar hoofd, verklaarde ze tegenover de politie. Ze liep daarbij een hoofdwond op.

1 uur geleden
Brand Oss onder controle, pand gecontroleerd uitgebrand

OSS (ANP) - De brand bij het distributiecentrum Vice Versa aan de Kanaalstraat in Oss is na ruim 28 uur onder controle, meldt de veiligheidsregio Brabant-Noord zaterdag. Het hele pand is verloren gegaan. Het was een grote loods van 300 bij 150 meter die vol stond met levensmiddelen. Er wordt nog nageblust.

2 uur geleden
Treinen sloegen vorig jaar bijna 2800 keer station over

UTRECHT (ANP) - Treinen van NS zijn vorig jaar 2788 keer voorbijgereden aan een station waar ze eigenlijk hadden moeten stoppen. Op een totaal aantal stops van 12 miljoen is dat 0,02 procent, meldt de NS zaterdag.

4 uur geleden
Bedrijfspand Oss geheel uitgebrand, brand nog niet onder controle

OSS (ANP) - Het distributiecentrum Vice Versa aan de Kanaalstraat in Oss is tot de grond toe afgebrand, maar de brandweer heeft het vuur nog niet onder controle. Dat meldt de veiligheidsregio Brabant-Noord zaterdagochtend. De naastgelegen panden zijn gespaard gebleven.

4 uur geleden
Grote brand bij bedrijf Oss nog steeds niet geblust na 24 uur

OSS (ANP) - De grote brand bij distributiecentrum Vice Versa aan de Kanaalstraat in Oss is na 24 uur nog steeds niet onder controle, meldt een woordvoerder van de veiligheidsregio. De brandweer is er al sinds vrijdagochtend 04.30 uur aan het blussen. De brand is in de loop van vrijdagavond alleen maar groter geworden.

7 uur geleden
Meer aandacht voor veiligheid tijdens dodenherdenking

DEN HAAG (ANP) - In heel Nederland zijn zaterdag bijeenkomsten en plechtigheden in verband met dodenherdenking. Om 20.00 uur is het twee minuten stil om mensen te herdenken die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen in oorlogssituaties of bij vredesoperaties. Bij de Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam gelden dit jaar extra veiligheidsmaatregelen om de kans op protestacties of verstoringen te verkleinen. Zo wordt er met een reserveringssysteem gewerkt en worden alle aanwezigen bij aankomst gefouilleerd.

8 uur geleden