Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

HEMA en ING testen betalen op mobieltje medewerker

HEMA en ING testen betalen op mobieltje medewerker

AMSTERDAM (ANP) - In drie HEMA-winkels hoeven klanten vanaf later deze maand niet langer in de rij te staan als ze willen betalen. Dat kan voortaan ook bij winkelmedewerkers die een mobiel apparaatje bij zich dragen. ING werkte samen met onder meer betalingsverwerker CCV aan een app die van elke mobiele telefoon of tablet die op het besturingssysteem Android draait een betaalautomaat maakt voor contactloze betalingen.

De app draait ook op mobiele apparaten van het bedrijf ZEBRA. Die lijken op normale telefoons en worden door veel winkeliers gebruikt. De app accepteert alle in Nederland gangbare pinpassen en creditcards van Mastercard en Visa. Daarnaast kunnen klanten ook met Apple Pay en Google Pay betalen.

Volgens ING biedt de app nieuwe flexibiliteit voor winkeliers, die minder werknemers achter de kassa hoeven te houden. Personeel dat een klant in de winkel helpt kan die klant immers ook meteen laten betalen. Daardoor zouden ook minder rijen voorkomen voor de kassa's op drukke momenten.

Proef

Bij HEMA betekent dat niet dat gewone en zelfscankassa's verdwijnen, laat een woordvoerder weten. "We willen het in eerst instantie inzetten bij diensten als het bestellen van gordijnen. Medewerkers die zo'n bestelling opnemen kunnen dan meteen de betaling regelen", aldus een zegsman. Daarnaast gaat HEMA bekijken hoe de extra service verder kan worden ingezet.

De proef bij HEMA loopt in eerste instantie tot het einde van het jaar. Daarna kijkt de warenhuisketen of hij door wil met de extra betalingsmethode.

Meer uit Financieel

Achmea wil ook praten met claimclubs na woekerpolisdeal ASR

ZEIST (ANP) - Verzekeringsconcern Achmea wil ook met claimorganisaties gaan praten over woekerpolissen, net als rivaal ASR eerder deed. Die laatste partij sloot ruim een week geleden een schikking in het langslepende dossier. Toen dat bekend werd, meldde ook NN Group zich bij de claimorganisaties. Die verzekeraar heeft woensdag inmiddels zijn eerste gesprek gehad.

1 uur geleden
Musk: topman Walt Disney zou onmiddellijk ontslagen moeten worden

SAN FRANCISCO (ANP) - Bob Iger, de topman van entertainmentconcern Walt Disney, zou "onmiddellijk ontslagen moeten worden". Dat zegt Elon Musk in een bericht op zijn socialemediaplatform X. Walt Disney is een van de grote bedrijven die onlangs zijn gestopt met adverteren op X. Musk liet zich al eerder verontwaardigd uit over dat besluit.

2 uur geleden
Air France-KLM eindigt lager op terughoudend Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Air France-KLM is donderdag op het Damrak in de min geëindigd. Beleggers reageerden op een adviesverlaging van de JPMorgan. Dat deed de Amerikaanse bank vanwege de vooruitzichten van de luchtvaartmaatschappij voor 2024. Het aandeel eindigde 3,1 procent lager.

2 uur geleden
Berlijn en Parijs 'voor 90 procent eens' over begrotingsregels

BRUSSEL (ANP) - Duitsland en Frankrijk zijn het naar eigen zeggen grotendeels eens over nieuwe Europese regels voor het begrotingstekort en de staatsschuld van EU-landen. Over 90 procent zouden de twee EU-zwaargewichten, die doorgaans de traditionele kampen in de onderhandelingen vertegenwoordigen, inmiddels hetzelfde denken.

3 uur geleden
Rechter: staking Zweeds postbedrijf tegen Tesla mag doorgaan

STOCKHOLM (ANP/BLOOMBERG) - Tesla heeft bij een rechtbank in Zweden te horen gekregen dat een staking bij postbedrijf Postnord tegen de elektrische autobouwer mag doorgaan. Dat betekent dat Tesla nog altijd geen kentekenplaten kan ontvangen, wat tot vertraging kan leiden bij het afleveren van auto's.

4 uur geleden
Fabrikant elektrische auto's Rivian stijgt op hoger Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn met plussen aan een nieuwe handelsdag begonnen. Beleggers lijken voorzichtig positief in afwachting van het belangrijke banenrapport van de Amerikaanse overheid dat vrijdag verschijnt. De fabrikant van elektrische pick-uptrucks Rivian was een van de winnaars op Wall Street na een positief analistenrapport.

5 uur geleden
Veranderende regels in 2025 zorgen voor run op bestelbussen

AMSTERDAM (ANP) - Verkopers van bestelwagens doen volgend jaar waarschijnlijk goede zaken. Brancheverenigingen RAI Vereniging en BOVAG voorspellen dat er 78.000 bestelwagens worden verkocht, duizenden meer dan dit jaar.

5 uur geleden