Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

HEMA aan de slag met afhalen, losse tompouce mogelijk lastig

HEMA aan de slag met afhalen, losse tompouce mogelijk lastig

AMSTERDAM (ANP) - Winkelketen HEMA gaat aan de slag om zijn filialen open te stellen voor afhalers, nu de overheid dit vanaf volgende week toestaat. De details moeten nog worden uitgewerkt, maar waarschijnlijk kan het hele assortiment straks via 'click en collect' worden aangeschaft. "Een losse tompouce wordt waarschijnlijk wel lastig, dat zal dan wel per vier gaan", schat een woordvoerster in.

HEMA beschouwt het als een "moreel lichtpuntje" dat de overheid eindelijk "met nieuws is gekomen over iets dat wel mag". "Goed dat het kabinet geluisterd heeft naar de retail", aldus de zegsvrouw, die wel aangeeft dat de moeilijke periode voor de detailhandel voorlopig nog niet voorbij is.

De keten verwacht niet dat er door deze kleine versoepeling van de coronamaatregelen grote drukte zal ontstaan bij de winkels. Dat komt onder meer omdat producten minimaal vier uur van tevoren besteld moeten zijn, voordat ze kunnen worden afgehaald.

Personeel

De verandering betekent ook dat het personeel van de bakkerij van HEMA weer aan de slag kan. Een groot deel van die medewerkers had afgelopen periode niks te doen als gevolg van de gedwongen winkelsluitingen.

Het winkelpersoneel zelf draaide over het algemeen wel door. Zo zijn de winkels afgelopen tijd goed schoongemaakt en zijn er andere klusjes verricht, waar het personeel normaal amper aan toe komt. Ook de kantoormedewerkers van HEMA konden door middel van thuiswerken hun uren blijven maken.

Meer uit Binnenland

Politievakbond ACP: tijd dat clubs en KNVB hard optreden

DEN HAAG (ANP) - Politiebonden ACP en de Nederlandse Politiebond (NPB) roepen op tot maatregelen na de ongeregeldheden zondag bij de Johan Cruijff ArenA. Na de gestaakte wedstrijd Ajax - Feyenoord werden vernielingen aangericht bij de hoofdingang van het stadion en voerde de ME charges uit.

1 uur geleden
Drie aanhoudingen na gestaakte wedstrijd Ajax - Feyenoord

AMSTERDAM (ANP) - Tijdens de ongeregeldheden bij de Johan Cruijff ArenA zondagmiddag na de gestaakte voetbalklassieker Ajax - Feyenoord zijn drie mensen aangehouden. De politie zegt meer aanhoudingen niet uit te sluiten.

1 uur geleden
Politie: orde is hersteld rond Johan Cruijff ArenA

AMSTERDAM (ANP) - Na de gestaakte voetbalklassieker Ajax - Feyenoord zondagmiddag zijn ongeregeldheden uitgebroken en zijn aanhangers van Ajax de hoofdingang van de Johan Cruijff ArenA binnengedrongen. De politie meldt dat inmiddels "de orde is hersteld".

2 uur geleden
Nieuwe PvdD-voorzitter is overtuigd dat Ouwehand lijst zal trekken

DEN HAAG (ANP) - De nieuwe voorzitter van de Partij voor de Dieren, Michiel Knol, is ervan overtuigd dat Esther Ouwehand gewoon weer lijsttrekker wordt voor de verkiezingen. "We gaan er natuurlijk nog steeds vanuit dat Esther terugkomt", zegt hij in een toelichting op haar besluit zich tijdelijk terug te trekken. Alleen theoretisch is er wat hem betreft een kans dat zij niet op de eerste plaats van de lijst staat.

3 uur geleden
Politie zet traangas in bij ongeregeldheden rond ArenA

AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft zondag traangas gebruikt om supporters die zich rond de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam hebben verzameld uiteen te drijven. Na de gestaakte wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord verzamelden aanhangers van Ajax zich bij de hoofdingang. Ze riepen leuzen aan het adres van het bestuur en eisten het vertrek van technisch directeur Sven Mislintat, meldt een ANP-verslaggever ter plaatse.

4 uur geleden
Ouwehand: ik treed tijdelijk terug als lijsttrekker PvdD

DEN BOSCH (ANP) - Esther Ouwehand trekt zich, ondanks protest van de leden van haar partij, tijdelijk terug als lijsttrekker van de Partij voor de Dieren. Ze doet dit omdat er nog steeds geen duidelijkheid is over de beschuldigingen van integriteitsschendingen tegen haar. "Het goede nieuws is dat ik er heel veel vertrouwen in heb dat het goed gaat komen", zei Ouwehand tegen haar partij op het congres in Den Bosch. Ze hoopt dus nog voor de verkiezingen de lijst weer aan te voeren, nadat het interim-bestuur duidelijkheid heeft verschaft.

4 uur geleden
ME grijpt in buiten ArenA na gestaakte wedstrijd Ajax - Feyenoord

AMSTERDAM (ANP) - Nadat de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord definitief werd gestaakt, heeft de Mobiele Eenheid zondagmiddag ingegrepen. Buiten de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam hadden teleurgestelde supporters zich verzameld bij de hoofdingang. Ze riepen onder meer leuzen als "Kankerbestuur" en "Wij willen Ajax zien". Ook werd om het vertrek van technisch directeur Sven Mislintat gevraagd.

4 uur geleden