Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

HelloFresh ziet aantal klanten en bestellingen dalen

HelloFresh ziet aantal klanten en bestellingen dalen

BERLIJN (ANP) - De bezorger van maaltijdboxen HelloFresh heeft het aantal klanten en bestellingen in het tweede kwartaal van dit jaar zien afnemen. De winst van het concern ging wel omhoog, met bijna een derde.

Het aantal actieve klanten daalde wereldwijd met bijna 9 procent tot 7,3 miljoen. HelloFresh heeft net als andere maaltijdbezorgers last van zwakke consumentenbestedingen als gevolg van de hoge inflatie. Klanten plaatsten in totaal 30 miljoen bestellingen bij de van oorsprong Duitse onderneming, 7 procent minder dan een jaar eerder.

De opbrengsten van het bedrijf kwamen uit op 1,9 miljard euro, 2 procent minder vergeleken met het tweede kwartaal van vorig jaar. De operationele winst ging omhoog met bijna 32 procent tot een recordbedrag van 191,9 miljoen euro. Die winstsprong schrijft HelloFresh toe aan "efficiëntie bij zowel inkoop als distributie". Volgens topman Dominik Richter blijft winstgroei ook voor 2024 "topprioriteit".

Minder klandizie

Maaltijdbezorgers profiteerden vorig jaar nog van de nasleep van de coronacrisis, waarin ze de wind mee hadden doordat mensen veelal thuis zaten vanwege lockdowns. Ook gingen sommigen niet naar de winkel uit angst voor corona, waardoor zij voor maaltijden hun toevlucht zochten in de thuislevering van HelloFresh-boxen. Inmiddels is dat effect verdwenen, waardoor bezorgers nu minder klandizie hebben.

Het beursgenoteerde HelloFresh is actief in onder andere Duitsland, Nederland, Spanje, Australië, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. De VS is de belangrijkste markt van het concern, met 4,1 miljoen klanten. Daar daalde het klantenbestand wel het hardst in het afgelopen kwartaal, met bijna 10 procent.

Deliveroo

Ook de Britse maaltijdbezorger Deliveroo ziet het aantal bestellingen teruglopen. In de eerste helft van dit ging het om een afname van 6 procent tot 145,2 miljoen, maakte het bedrijf donderdag bekend. De operationele winst herstelde wel tot 39,4 miljoen pond (34 miljoen euro). In de eerste jaarhelft van vorig jaar leed de onderneming nog een verlies van bijna 52 miljoen pond. Ook verhoogde Deliveroo zijn winstverwachting voor de rest van het jaar.

Eerder dit jaar schrapte het concern 9 procent van zijn personeelsbestand en zei dat het zich moest concentreren op winst in een "moeilijke consumentenomgeving". Deliveroo heeft zich teruggetrokken uit Nederland wegens de felle concurrentie in ons land.

Meer uit Financieel

Bloomberg: Unilever is verkoopgesprekken ijsjestak begonnen

LONDEN (ANP) - Unilever is aan eerste gesprekken begonnen met bedrijven die mogelijk de ijsjestak van het verzorgings- en levensmiddelenconcern willen kopen. De divisie, met onder andere de merken Magnum en Ben & Jerry's, kan tot 15 miljard pond (meer dan 17,8 miljard euro) waard zijn. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

1 uur geleden
Ryanair claimt overwinning op Booking in Amerikaanse rechtszaak

DUBLIN (ANP) - Luchtvaartmaatschappij Ryanair zegt in de Verenigde Staten een rechtszaak te hebben gewonnen van het moederbedrijf van Booking.com. Een jury in de staat Delaware oordeelde dat het internetbedrijf regels tegen onlinefraude heeft overtreden, meldt Ryanair.

2 uur geleden
Luchtvaartbedrijven verliezen op Europese beurzen na storing

AMSTERDAM (ANP) - Aandelen van luchtvaartbedrijven hebben vrijdag aan waarde verloren nadat een wereldwijde IT-storing vluchtschema's in de war had geschopt. Op de Amsterdamse aandelenbeurs zakte Air France-KLM. Bij beleggers nam verder de nervositeit toe en de belangrijkste graadmeters in Europa sloten in de min.

3 uur geleden
Advies: huurverhoging van 3 procent bovenop inflatie mag

DEN HAAG (ANP) - Verhuurders in de vrije sector mogen in principe huurverhogingen doorvoeren van maximaal 3 procent bovenop de inflatie. Dat staat althans in een belangrijk advies aan de Hoge Raad rond twee rechtszaken over huurachterstanden. Een lagere rechtbank had daarbij vragen gesteld aan de Hoge Raad om duidelijk te krijgen hoe bepaalde rechtsregels rond huuropslag moeten worden uitgelegd.

3 uur geleden
Bella Hadid na ophef niet langer gezicht van Adidas-campagne

HERZOGENAURACH (ANP) - Bella Hadid is na commotie niet langer het gezicht van een campagne van Adidas na kritiek van pro-Israëlische organisaties. Een woordvoerder van het bedrijf laat aan persbureau AFP weten dat het model "met onmiddellijke ingang" uit de campagne is gehaald. Adidas heeft ook beelden ervan van sociale media verwijderd.

4 uur geleden
Vattenfall voert winst op, ondanks moeilijke situatie warmtenetten

SOLNA (ANP) - Energieleverancier Vattenfall is er in de eerste helft van dit jaar in geslaagd de winst op te voeren. De energieprijzen zijn weliswaar flink gedaald, maar het bedrijf heeft zijn tarieven met name in Scandinavische landen voor langere tijd vastgezet. "Dit compenseerde een moeilijkere situatie voor het Nederlandse warmtebedrijf", zegt topvrouw Anna Borg.

5 uur geleden
CrowdStrike onderuit op Wall Street na wereldwijde computerstoring

NEW YORK (ANP) - CrowdStrike ging vrijdag ruim 12 procent onderuit op de aandelenbeurzen in New York. Luchthavens, luchtvaartmaatschappijen, banken en televisiezenders kampten wereldwijd met computerstoringen, die werden veroorzaakt door problemen bij het Amerikaanse cyberbeveiligingsbedrijf. Een cyberbeveiligingsupdate leidde tot storingen in verschillende apps en clouddiensten van Microsoft. CrowdStrike liet daarop weten de update terug te draaien.

5 uur geleden