Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

HelloFresh groeit flink in 2021 en sluit af met recordkwartaal

HelloFresh groeit flink in 2021 en sluit af met recordkwartaal

BERLIJN (ANP) - Maaltijdboxenbedrijf HelloFresh is vorig jaar flink gegroeid. De van oorsprong Duitse onderneming leverde in totaal bijna een miljard maaltijden af in zeventien landen. Met name in de laatste maanden van 2021 was sprake van topdrukte en in dat kwartaal boekte HelloFresh een recordomzet. Restaurants in verschillende landen waren toen gesloten vanwege lockdownmaatregelen om coronabesmettingen te voorkomen.

In het laatste kwartaal van 2021 boekte het bedrijf een omzet van bijna 1,6 miljard euro en dat is 43 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Het klantenbestand groeide naar 7,2 miljoen. HelloFresh, dat ook in Nederland maaltijdboxen bezorgt, heeft geen cijfers bekendgemaakt van Nederland afzonderlijk.

De omzet voor het hele jaar nam met bijna 60 procent toe tot 6 miljard euro. HelloFresh bezorgde in 2021 voor het eerst maaltijden in Noorwegen, Italiƫ en Japan. De winst voor aftrek van onder meer belastingen steeg met 4 procent naar 528 miljoen euro. Waar in 2020 wereldwijd meer dan 600 miljoen maaltijden werden bezorgd, waren dat er vorig jaar 964 miljoen.

HelloFresh verwacht dit jaar verder te kunnen groeien. Daarbij houdt het bedrijf rekening met een omzetgroei van 20 tot 26 procent. De onderneming wil dat bereiken door onder meer uit te breiden naar nieuwe regio's.

Meer uit Financieel

Oliebedrijven Exxon en Chevron stijgers op verdeeld Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag verdeeld gesloten bij aanhoudende onzekerheid over de rente. De koersverliezen van eerder op de dag werden wel voor een groot deel weggewerkt. De grote oliebedrijven op Wall Street stonden bij de winnaars, geholpen door de gestegen olieprijzen.

4 uur geleden
Grote terugroepactie auto's Kia en Hyundai in VS om brandgevaar

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Zuid-Koreaanse autofabrikanten Kia en Hyundai roepen in de Verenigde Staten in totaal 3,37 miljoen auto's terug naar de garage vanwege gevaar voor brand in de motor. Eigenaren worden gevraagd hun auto's buiten te parkeren uit de buurt van gebouwen en andere auto's totdat het probleem is opgelost.

5 uur geleden
Grote IT-storing legt Duitse fabrieken Volkswagen plat

WOLFSBURG (ANP/DPA/BLOOMBERG) - De Duitse autofabrikant Volkswagen kampt woensdag met een grote IT-storing waardoor meerdere fabrieken van het bedrijf in Duitsland plat zijn komen te liggen. Volkswagen doet onderzoek naar de storing bij het IT-netwerk en zegt dat nog onduidelijk is wanneer de productie weer hervat kan worden.

6 uur geleden
Nederlands ECB-directielid Elderson: rente mogelijk verder omhoog

FRANKFURT (ANP/DPA) - Het Nederlandse directielid Frank Elderson bij de Europese Centrale Bank (ECB) denkt dat de rente nog verder verhoogd kan worden in de strijd tegen de inflatie. Dat zei Elderson in een interview met het financiƫle persbureau Market News International. De ECB verhoogde eerder deze maand de rente in de eurozone voor de tiende keer op rij naar het hoogste niveau ooit en de beleidsmakers van de centrale bank in Frankfurt hebben gehint dat er een einde is gekomen aan die verhogingen.

6 uur geleden
AF-KLM en IAG hebben interesse in Portugese maatschappij TAP

LISSABON (ANP/BLOOMBERG) - Air France-KLM en IAG, het moederconcern van onder meer British Airways en Iberia, hebben interesse in een overname van de Portugese nationale luchtvaartmaatschappij TAP. De Portugese regering wil TAP privatiseren en de topmannen van Air France-KLM en IAG hebben gezegd mogelijk biedingen te willen doen voor TAP.

7 uur geleden
Verzekeraars NN en ASR kelderen na uitspraak in woekerpoliszaak

AMSTERDAM (ANP) - De verzekeraars NN Group en ASR gingen woensdag keihard onderuit op de aandelenbeurs in Amsterdam na een nadelige uitspraak van het gerechtshof Den Haag rond zogeheten woekerpolissen. NN leverde bijna 19 procent in en ASR kelderde ruim 14 procent. Ook branchegenoot Aegon had het lastig met een min van 4,3 procent.

8 uur geleden
Honderden mensen weten niet of reis met Vacansoleil kan doorgaan

EINDHOVEN (ANP) - Honderden mensen die nog op vakantie zouden gaan met Vacansoleil weten niet of hun reis nog doorgaat. Dit meldt een woordvoerder van de aanbieder van campingvakanties, die uitstel van betaling heeft gekregen van de rechter. Vaak is uitstel van betaling de voorbode van een faillissement.

9 uur geleden