Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Helikopter Bryant vloog te laag om gevolgd te kunnen worden

Helikopter Bryant vloog te laag om gevolgd te kunnen worden

LOS ANGELES (ANP) - De piloot van de verongelukte helikopter met daarin basketballegende Kobe Bryant vloog te laag om gemonitord te kunnen worden in de mist. Dat blijkt uit audio-opnamen van de gesprekken tussen de piloot en de luchtverkeersleiding.

De Sikorsky S-76 helikopter stortte neer op een steile heuvel in een natuurgebied buiten Calabasas, een stad ten noordwesten van Los Angeles. Hierbij kwamen naast de 41-jarige Bryant en zijn 13-jarige dochter nog zeven personen om het leven. Dichte mist hing over de heuvels waar de helikopter crashte. De zicht was zo slecht dat de Los Angeles Politie en het bureau van de sheriff van Los Angeles County hun helikopters aan de grond hielden.

Volgens de gesprekken vroeg de piloot aan de luchtverkeersleiding om gevolgd te worden. Hij kreeg echter te horen dat hij te laag vloog om door een radar te kunnen worden opgepikt. "Two echo x-ray, je vliegt nog steeds te laag om op dit moment gevolgd te worden", kreeg de piloot te horen.

De piloot probeerde wellicht onder het wolkendek te blijven zodat hij zicht op de grond had. Het ongeluk wordt onderzocht door Amerikaanse Federale Luchtvaartdienst FAA en de Amerikaanse Onderzoeksraad NTSB.

Meer uit Buitenland

Hamas draagt zes gijzelaars over aan het Rode Kruis

GAZA-STAD (ANP/RTR) - Hamas heeft opnieuw een groep gijzelaars overgedragen aan het Rode Kruis. Volgens de Israëlische krijgsmacht gaat het om zes personen die onderweg zijn naar Israël. Eerder op donderdag kwamen al twee gijzelaars vrij.

31 minuten geleden
Blinken waarschuwt Israël voor toenemende internationale druk

TEL AVIV (ANP) - De Amerikaanse buitenlandminister Antony Blinken heeft het Israëlische oorlogskabinet gewaarschuwd dat de internationale druk op het land zal toenemen als de Israëliërs het aantal burgerdoden in de Gazastrook niet weten te beperken. Dan zullen de Verenigde Staten en andere westerse bondgenoten Israël niet lang meer kunnen steunen, schrijft de Israëlische krant Haaretz.

1 uur geleden
Voorzitter klimaattop tevreden over eerste dag

DUBAI (ANP) - De voorzitter van de internationale klimaattop in Dubai was donderdag erg tevreden over de eerste dag van COP28. "Het is opmerkelijk hoe enthousiast alle delegaties zijn om hier te zijn", zei sultan Ahmed Al-Jaber. Ook was hij in zijn nopjes dat de agenda is aangenomen "zonder enige vertraging". Daarbij stond hij overigens niet stil bij het feit dat hij en andere sprekers ruim anderhalf uur te laat aankwamen bij de persconferentie.

1 uur geleden
Witte Huis zegt dat VS proberen het bestand in Gaza te verlengen

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse regering werkt samen met Egypte om de tijdelijke wapenstilstand in Gaza nog eens te verlengen. De VS stellen alles in het werk om het huidige staakt-het-vuren te "ondersteunen en verlengen", zei woordvoerder John Kirby van het Witte Huis in een persconferentie.

2 uur geleden
Belgen geschokt over Dutroux-uitspraak Israëlische ambassadeur

BRUSSEL (ANP) - Belgische politici zijn woedend over een vergelijking die de Israëlische ambassadeur in België heeft getrokken tussen het oorlogsleed in de Gazastrook en het leed dat de Belgische kindermoordenaar Marc Dutroux heeft veroorzaakt.

3 uur geleden
Nieuwe buitenlandminister: Argentinië niet bij BRICS

BUENOS AIRES (ANP/RTR) - Argentinië sluit zich volgens de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken Diana Mondino niet aan bij BRICS. Argentinië was uitgenodigd om lid te worden van de landengroep.

3 uur geleden
Ook België verliest klimaatzaak en moet uitstoot terugdringen

BRUSSEL (ANP/BELGA) - De Belgische staat is donderdag veroordeeld door de rechter omdat die te weinig zou hebben gedaan tegen klimaatverandering. Net als de Duitse regering eerder op de dag, heeft de Belgische regering te horen gekregen dat er meer actie nodig is om de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen.

3 uur geleden