Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Helft van alle kinderen in de wereld slachtoffer van geweld'

'Helft van alle kinderen in de wereld slachtoffer van geweld'

NEW YORK (ANP) - De helft van alle kinderen in de wereld is slachtoffer van fysiek, seksueel of psychisch geweld, stellen VN-organisaties waaronder de kinderwelzijnsorganisatie UNICEF en de Wereldgezondheidsorganisatie in een rapport. Overheden schieten volgens UNICEF tekort in het beschermen van kinderen.

In totaal zijn een miljard kinderen slachtoffer van geweld of mishandeling. Uit het wereldwijde rapport blijkt volgens UNICEF dat veel landen meer moeten doen om naleving van wetten tegen kindermishandeling af te dwingen. Hoewel 88 procent van alle landen zulke wetgeving heeft, wordt die wetgeving maar in 47 procent van de landen gehandhaafd. In het rapport wordt daarnaast gesteld dat in 2017 zo'n 40.000 kinderen zijn vermoord.

UNICEF-directeur Henrietta Fore waarschuwt dat kinderen als gevolg van de coronacrisis nog meer gevaar lopen. "Lockdowns, schoolsluitingen en beperkende maatregelen hebben veel te veel kinderen opgesloten met hun mishandelaars, zonder de veilige plek die scholen normaal bieden", aldus Fore. "De inspanningen om kinderen in deze tijden en daarna te beschermen, moeten nodig worden opgeschaald, ook door sociaal werkers een essentiële rol toe te kennen en hulplijnen te versterken."

Meer uit Buitenland

Palestijnse dichter Refaat Alareer gedood in Gaza

GAZA-STAD (ANP/AFP) - De Palestijnse dichter en literatuurhoogleraar Refaat Alareer is gedood bij een Israëlische luchtaanval in Gaza. Dat meldt mededichter en vriend Mosab Abu Toha op Facebook. Volgens de literaire website Literary Hub kwamen bij de aanval ook Alareers broer, zus en vier kinderen van zijn zus om te leven.

16 minuten geleden
Taiwan: Chinese ballon gesignaleerd voor kust

TAIPEI (ANP/AFP) - Het Taiwanese ministerie van Defensie meldt dat een Chinese ballon vrijdag over de grens tussen de landen in de Straat van Taiwan is gevlogen. De ballon vloog volgens een woordvoerder een tijdlang oostwaarts en verdween toen. Het land houdt op 13 januari verkiezingen en vreest dat Beijing zich daarmee wil bemoeien.

55 minuten geleden
Negen aanklachten tegen presidentszoon Hunter Biden

LOS ANGELES (ANP) - Hunter Biden, de zoon van de Amerikaanse president Joe Biden, is donderdag in Los Angeles aangeklaagd voor belastingontwijking. De 53-jarige zou hebben verzuimd 1,4 miljoen dollar (bijna 1,3 miljoen euro) aan belasting te betalen, terwijl hij er volgens justitie een extravagante levensstijl op nahield.

2 uur geleden
Blinken: Israël moet meer doen om burgers in Gaza te beschermen

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken heeft Israël gemaand meer te doen om burgers in Gaza te beschermen. Blinken zei donderdag dat er een kloof is tussen Israëls "intentie om burgers te beschermen en de daadwerkelijke resultaten die we zien."

4 uur geleden
Schutter Las Vegas stuurde poederbrief naar andere universiteit

LAS VEGAS (ANP) - De man die woensdag drie mensen doodschoot op een universiteit in Las Vegas en een vierde persoon verwondde, stuurde vlak voor zijn daad 22 brieven naar andere universiteiten. De brieven werden onderschept voor bezorging. In minimaal één envelop werd wit poeder aangetroffen.

4 uur geleden
Ultranationalistische betogers botsen met politie in Jeruzalem

JERUZALEM (ANP/DPA/BELGA) - Bij de start van een mars van ultranationalistische Israëliërs in Jeruzalem is het donderdagavond tot confrontaties met de politie gekomen. De politie zou hebben verhinderd dat tientallen demonstranten door de Oude Stad, het ommuurde centrum, trokken.

8 uur geleden
Israëlische media delen beelden van Palestijnse gevangenen

TEL AVIV (ANP/AFP) - Israëlische media hebben donderdag beelden gedeeld van tientallen Palestijnse mannen die handboeien om hebben, geblinddoekt zijn en alleen ondergoed dragen. Volgens het Israëlische leger gaat het om "terroristen die zich hebben overgegeven".

9 uur geleden