Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hekman klaar voor eerste marathon op natuurijs: mooi voor de sport

Hekman klaar voor eerste marathon op natuurijs: mooi voor de sport

WINTERSWIJK (ANP) - Gary Hekman is klaar voor de eerste marathon op natuurijs, dinsdagavond in Winterswijk. "Zo'n koers brengt wat teweeg. Mijn telefoon staat roodgloeiend, mooi voor de sport", zegt de 35-jarige marathonschaatser op schaatsen.nl. Hekman won vorige winter de enige marathon op natuurijs in Burgum.

"Een paar weken geleden hadden we niet verwacht dat we ons op dinsdagmiddag druk zouden maken om een natuurijswedstrijd. Maandag zagen we het al aankomen, daar hebben we onze training op aangepast. We zouden een duurtraining afwerken voor de Weissensee (alternatieve Elfstedentocht), maar die hebben we ingekort met het oog op vandaag."

De schaatser van Reggeborgh is niet bang voor de kou. Vooral de gevoelstemperatuur zal ver beneden 0 graden liggen. "Ik rijd wel met hetzelfde pak, maar doe er wat meer laagjes onder. En ik heb andere handschoenen dan bij kunstijs. Voor de rest doe ik niet zoveel bijzonders. Ik heb niet zo'n hekel aan de kou. Afgelopen zaterdag zag ik in Tilburg al zeker tien man blauwbekken op een bankje, toen was het nog niet eens koud."

Meer uit Sport

Schumacher voorziet leegloop Red Bull na vertrek Newey

BERLIJN (ANP/DPA) - Voormalig Formule 1-coureur Ralf Schumacher verwacht dat meer personeel zal vertrekken bij Red Bull nadat het Formule 1-team heeft aangekondigd dat topontwerper Adrian Newey begin 2025 opstapt. "Ik denk dat dit het begin is van een nieuw tijdperk voor Red Bull. Hij zal niet de laatste zijn die vertrekt", zei de 48-jarige broer van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher tegen persbureau dpa.

27 minuten geleden
Basketballers Boston Celtics naar tweede ronde play-offs

BOSTON (ANP/RTR) - De basketballers van de Boston Celtics hebben de tweede ronde van de play-offs in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA bereikt. In eigen huis versloegen ze Miami Heat met 118-84 en beslisten zo de onderlinge strijd in de play-offs van de Eastern Conference met 4-1.

3 uur geleden
Zevenvoudig wereldkampioen O'Sullivan uitgeschakeld op WK snooker

SHEFFIELD (ANP) - Het wereldkampioenschap snooker gaat verder zonder Ronnie O'Sullivan. De zevenvoudig wereldkampioen uit Engeland was in Sheffield niet opgewassen tegen zijn landgenoot Stuart Bingham (10-13).

11 uur geleden
Sinner zegt met heupblessure af voor kwartfinale in Madrid

MADRID (ANP) - Jannik Sinner heeft zich afgemeld voor zijn wedstrijd tegen Felix Auger-Aliassime in de kwartfinales van het masterstoernooi van Madrid. De als eerste geplaatste Italiaan heeft een heupblessure, meldt de organisatie. Eerder op woensdag raakte het toernooi ook al titelverdediger Carlos Alcaraz kwijt. De Spanjaard verloor in drie sets van de Rus Andrej Roeblev.

15 uur geleden
Roeblev schakelt titelverdediger Alcaraz uit in Madrid

MADRID (ANP) - Carlos Alcaraz gaat het masterstoernooi van Madrid niet voor het derde jaar op rij winnen. De 20-jarige Spanjaard strandde in de kwartfinales tegen de Rus Andrej Roeblev, die in drie sets won: 4-6 6-3 6-2. Roeblev was in de achtste finales verantwoordelijk voor de uitschakeling van de Nederlander Tallon Griekspoor.

17 uur geleden
Van de Zandschulp verliest in eerste ronde challengertoernooi

AIX-EN-PROVENCE (ANP) - Tennisser Botic van de Zandschulp heeft opnieuw een nederlaag geleden. De 28-jarige Nederlander ging bij het challengertoernooi van Aix-en-Provence al in de eerste ronde onderuit. Hij moest zijn meerdere erkennen in de Fransman Arthur Rinderknech: 4-6 7-6 (7) 3-6.

17 uur geleden
Amerikaanse Faulkner wint vierde etappe Vuelta, Vos neemt leiding

ZARAGOZA (ANP) - Kristen Faulkner heeft de vierde etappe in de Ronde van Spanje voor vrouwen gewonnen. De 30-jarige renster van EF Education-Cannondale bleef in de langste rit, die over 142 kilometer van Molina de Aragón naar Zaragoza ging, het peloton na een late vluchtpoging tien seconden voor. De Australische Georgia Baker hield in de sprint om de tweede plek Marianne Vos achter zich.

17 uur geleden