Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Heister stopt als bondscoach tafeltennissers

Heister stopt als bondscoach tafeltennissers

NIEUWEGEIN (ANP) - Danny Heister treedt op 1 januari 2020 terug als bondscoach van de Nederlandse mannen. Dat meldt de Nederlandse tafeltennisbond (NTTB).

Na het afgelopen EK, waarop zijn team in de groepsfase werd uitgeschakeld, besloot Heister voor zichzelf dat hij wilde stoppen met zijn rol als bondscoach. De Nederlandse heren kunnen zich niet meer kwalificeren voor de Olympische Spelen.

Omdat het beschikbare budget voor de heren zeer klein is, is er in 2020 een beperkt internationaal programma voor Oranje. Die omstandigheden spelen mee in de keuze van Heister om te stoppen als bondscoach. "Er is minder geld voor topsport en hierdoor is de kalender minder goed gevuld. Dat is jammer en dat doet pijn", zegt Heister daarover.

Heister was als speler actief op drie Olympische Spelen en verdeelde met Trinko Keen de Nederlandse titels tussen 1991 en 2008. Samen behaalden ze ook twee EK-medailles.

Meer uit Sport

Atletiekicoon Warholm op 400 meter horden geklopt door Dos Santos

OSLO (ANP) - De Noorse atletiekgrootheid Karsten Warholm heeft tijdens Diamond League-wedstrijden in Oslo op de 400 meter horden zijn meerdere moeten erkennen in Alison dos Santos. De Braziliaan zette met 46,63 seconden de beste jaartijd neer. Lokale favoriet Warholm kwam in 46,70 seconden over de finish.

1 uur geleden
Griekspoor ziet opponent Zverev als belangrijke titelkandidaat

PARIJS (ANP) - Tallon Griekspoor is op Roland Garros onder de indruk van Alexander Zverev, zijn tegenstander in de derde ronde. "Zverev is in vorm. Hij won al in Rome en zijn eerste twee wedstrijden hier speelde hij goed. Zverev is een van de favorieten om hier te winnen", sprak de Nederlander na zijn zege in de tweede ronde op de Italiaan Luciano Darderi.

2 uur geleden
Griekspoor zag regenonderbreking goed uitpakken tegen Darderi

PARIJS (ANP) - Tallon Griekspoor zag een regenonderbreking op Roland Garros goed voor hem uitpakken. Waar de partij tegen de Italiaan Luciano Darderi tot 6-6 in de eerste set gelijk op ging, liep de Nederlandse tennisser na de hervatting vrij vlot weg.

3 uur geleden
Klaver vierde op 400 meter bij Diamond League-wedstrijden in Oslo

OSLO (ANP) - Tijdens Diamond League-wedstrijden in Oslo is Lieke Klaver als vierde geëindigd op haar eerste 400 meter van het outdoorseizoen. De 25-jarige Nederlandse noteerde een tijd van 50,62 seconden. Wereldkampioene Marileidy Paulino uit de Dominicaanse Republiek pakte met 49,30 seconden de zege.

3 uur geleden
Clarke imponeert op 800 meter en benadert olympische limiet

OSLO (ANP) - Ryan Clarke heeft in het voorprogramma van de Diamond League in Oslo zijn persoonlijk record op de 800 meter verbeterd. De 26-jarige Nederlander liep 1.44,83 en dat was veel sneller dan zijn oude toptijd van 1.45,32. Hij dook bovendien onder de Nederlandse olympische limiet van 1.44,86.

3 uur geleden
Griekspoor bereikt voor het eerst derde ronde Roland Garros

PARIJS (ANP) - Tallon Griekspoor heeft voor het eerst in zijn loopbaan de derde ronde op Roland Garros bereikt. De beste tennisser van Nederland rekende overtuigend af met de Italiaan Luciano Darderi, de nummer 40 van de wereld: 7-6 (2) 6-3 6-3. Griekspoor staat in de volgende ronde tegenover de als vierde geplaatste Duitser Alexander Zverev.

5 uur geleden
Djokovic snelt op Roland Garros langs Carballés Baena

PARIJS (ANP) - Novak Djokovic heeft zich probleemloos geplaatst voor de derde ronde van Roland Garros. De als eerste geplaatste Serviër ondervond alleen de eerste set weerstand van de Spanjaard Roberto Carballés Baena. Na twee uur zat de partij er al op: 6-4 6-1 6-2. Djokovic had het daarmee een stuk makkelijker dan tijdens zijn openingspartij tegen de Fransman Pierre-Hugues Herbert.

5 uur geleden