Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Heineken sluit Nigeriaanse brouwerijen tijdelijk om valutaverlies

Heineken sluit Nigeriaanse brouwerijen tijdelijk om valutaverlies

LAGOS (ANP/BLOOMBERG) - Heineken heeft twee van zijn negen brouwerijen in Nigeria tijdelijk gesloten om valutaverliezen door de sterke waardedaling van de Nigeriaanse munt. Met de maatregel wil Nigerian Breweries, bedrijfsonderdeel van de Nederlandse bierbrouwer, de kosten omlaagbrengen en weer winstgevend worden.

De Nigeriaanse tak ervaart de ergste neergang ooit in Afrika's dichtstbevolkte natie, waarschuwde het bedrijf eerder dit jaar. De brouwerij leed vorig jaar een verlies van omgerekend 93 miljoen euro. De verkoop van bier in Nigeria staat al tijden onder druk door de armoede in het land.

In het West-Afrikaanse land leeft zo'n 40 procent van de bevolking in extreme armoede.

Meer uit Financieel

Uurloon in een jaar 7 procent omhoog, grootste stijging in 45 jaar

DEN HAAG (ANP) - Het gemiddelde uurloon steeg vorig jaar met 7 procent, de grootste stijging in 45 jaar. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) na onderzoek.

8 minuten geleden
Aantal stakingen kwam vorig jaar op het hoogste niveau sinds 1972

DEN HAAG (ANP) - Het aantal werkonderbrekingen is sinds 1972 niet zo hoog geweest, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In 2023 waren er 52 stakingen, waarbij ruim 17.000 werknemers betrokken waren. Dat is ongeveer duizend meer dan in 2022.

8 minuten geleden
FNV viert succesvol stakingsjaar op Dag van de Arbeid

AMSTERDAM (ANP) - Het aantal stakingen is in meer dan een halve eeuw niet zo hoog geweest. Vorig jaar telde 52 stakingen. Alleen in 1972 werd het werk nog vaker neergelegd, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Voor voorzitter Tuur Elzinga van vakbond FNV komen de cijfers niet als verrassing.

8 minuten geleden
Winst Amazon verdrievoudigd

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Webwinkel- en technologieconcern Amazon heeft de winst in het eerste kwartaal van dit jaar zien verdrievoudigen tot 10,4 miljard dollar, omgerekend 9,8 miljard euro. De resultaten werden gestuwd door hogere onlineverkopen, clouddiensten en advertentie-inkomsten, werd dinsdag bekend.

1 uur geleden
Cannabisbedrijven knallen omhoog op negatief Wall Street

NEW YORK (ANP) - Aandelen van cannabisbedrijven gingen dinsdag hard omhoog op Wall Street, na berichten dat de Amerikaanse overheid cannabis als minder risicovol gaat beschouwen dan bijvoorbeeld LSD of heroïne. De drugswaakhond DEA is van plan marihuana in te schalen als een drug met een lager risico.

1 uur geleden
Oprichter Binance moet vier maanden de cel in

NEW YORK (ANP/RTR) - De oprichter en voormalig topman Changpeng Zhao van cryptobeurs Binance moet van een Amerikaanse rechter vier maanden de gevangenis in voor onder meer het overtreden van antiwitwasregels. Amerikaanse aanklagers hadden een celstraf geëist van drie jaar.

2 uur geleden
Meeste exporteurs merken nog weinig van fysieke controles in VK

DEN HAAG (ANP) - Nederlandse brancheorganisaties van exporteurs merken vooralsnog weinig van de fysieke inspecties die sinds dinsdag bij binnenkomst in het Verenigd Koninkrijk worden uitgevoerd. Een dag eerder hadden enkele brancheverenigingen hun zorgen geuit over bijvoorbeeld extra kosten en vertraagde leveringen door de controles op bloemen, planten, vlees, vis en zuivel. Zo'n twintig vrachtwagens van plantenexporteur Joh. van der Haas uit Kwintsheul in Zuid-Holland hebben echter wel last van de nieuwe regels.

5 uur geleden