Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Heineken Rusland werkt door 'om nationalisatie te voorkomen'

Heineken Rusland werkt door 'om nationalisatie te voorkomen'

AMSTERDAM (ANP) - Lokale collega's bij Heineken Rusland doen wat ze kunnen om het bedrijf daar draaiende te houden. Dit doen ze om nationalisatie te voorkomen en ervoor te zorgen dat hun levensonderhoud niet in gevaar komt, zegt het Nederlandse bierconcern in reactie op berichtgeving dat Heineken zich niet zou houden aan een eerdere belofte om geen nieuwe investeringen te doen in Rusland.

Follow The Money meldde dat Heineken vorig jaar liefst 61 nieuwe producten lanceerde op de Russische markt. Die informatie haalde de nieuwssite van eigen berichtgeving van de Russische tak van de brouwer.

Volgens Heineken is het "absoluut onwaar" dat de onderneming eerdere toezeggingen zou breken. In een verklaring stelt Heineken dat het bedrijf in Rusland volledig is afgeschermd. Alle operationele uitgaven daar financiert de lokale tak dus zelf. "Laat het duidelijk zijn dat Heineken geen dividenden, bedrijfsvergoedingen of royalty's uit Rusland ontvangt."

Bedrijfsonderdelen verkopen

Heineken kondigde in maart vorig jaar al aan de verkoop van het Heineken-merk stop te zetten in Rusland en te willen vertrekken uit het land. Maar het is vooral op juridisch vlak lastig om een verkoop van het Russische bedrijfsonderdeel af te ronden omdat de regels in Rusland telkens veranderen, zo verklaarde topman Dolf van den Brink onlangs nog.

Het streven is nu om de Russische activiteiten in de eerste helft van dit jaar te hebben verkocht. "We werken hard om de overdracht van ons bedrijf in Rusland aan een betrouwbare koper te bewerkstelligen, en dit onder zeer moeilijke omstandigheden", aldus de onderneming. "Als gevolg van de verkoop verwachten we een aanzienlijk financieel verlies van ongeveer 300 miljoen euro."

Meer uit Buitenland

UNRWA zoekt steun Algemene Vergadering VN na verlies financiering

GAZA-STAD/NEW YORK (ANP/AFP/RTR) - Het hoofd van het VN-agentschap voor Palestijnse vluchtelingen (UNRWA) verdedigt maandag het werk van zijn organisatie in de Algemene Vergadering van de VN. De organisatie verloor een aanzienlijk deel van haar financiering nadat Israël beweerd had dat UNRWA-medewerkers betrokken waren bij de Hamas-aanval op Israël van 7 oktober.

12 minuten geleden
Israël: VN verzwijgen rapport over massaverkrachtingen door Hamas

JERUZALEM (ANP/RTR) - Israel heeft zijn ambassadeur bij de Verenigde Naties, Gilad Erdan, teruggeroepen voor overleg omdat de VN volgens het land een rapport verzwijgen over seksueel geweld dat Hamas-militanten gepleegd zouden hebben op 7 oktober. Dat maakte minister van Buitenlandse Zaken Israel Katz bekend.

47 minuten geleden
'Jihadisten' hadden het gemunt op Brusselse muziekzaal Botanique

BRUSSEL (ANP) - De vier jonge Belgische terreurverdachten die zondag werden opgepakt hadden het voorzien op een Brusselse concertzaal, denkt het Belgische Openbaar Ministerie. Het viertal zou "binnen enkele weken" hebben willen toeslaan.

1 uur geleden
Frankrijk verankert als eerste land recht op abortus in grondwet

PARIJS (ANP) - Als eerste land ter wereld heeft Frankrijk het recht op abortus verankerd in de grondwet. Het parlement stemde definitief in tijdens een speciale zitting in het Kasteel van Versailles, meldt de Franse zender BFMTV.

1 uur geleden
Media: gewapende man bedreigt personen in ziekenhuis Aken

AKEN (ANP) - In een ziekenhuis in het West-Duitse Aken, tegen de grens met Zuid-Limburg, bedreigt een gewapende man meerdere personen. De politie kan nog niet zeggen wie de man in het Luisenhospital precies is en wie hij bedreigt. Het is ook onduidelijk of er slachtoffers zijn gevallen en of de man eisen stelt, melden Duitse media.

1 uur geleden
ICJ begint procedure tegen voortvluchtige militieleider Kony

DEN HAAG (ANP/DPA) - Bijna twintig jaar na het uitvaardigen van het arrestatiebevel tegen de beruchte militieleider Joseph Kony begint het Internationaal Gerechtshof (ICJ) in Den Haag een voorlopige procedure tegen de nog altijd voortvluchtige Oegandees. De zittingen beginnen in oktober, zo meldt de rechtbank.

1 uur geleden
Verdachte datalek VS gaat akkoord met 16 jaar gevangenisstraf

BOSTON (ANP) - De Amerikaanse militair Jack Teixeira is akkoord gegaan met een gevangenisstraf van zestien jaar om het lekken van geheime Amerikaanse militaire documenten op een platform voor sociale media. Dat meldt ABC News. Was hij niet akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel van de aanklagers, dan had de rechter hem tot wel dertig jaar cel kunnen veroordelen.

2 uur geleden