Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Heineken bij koplopers op hoger Damrak na verkoop frisdranktak

Heineken bij koplopers op hoger Damrak na verkoop frisdranktak

AMSTERDAM (ANP) - Heineken is maandag in de kopgroep geëindigd van de hogere AEX-index op het Damrak. Beleggers beloonden de beslissing van de bierbrouwer om de tak achter merken als Royal Club, Sisi, Sourcy en Vitamin Water te verkopen. Het Deense Royal Unibrew heeft 300 miljoen euro betaald voor de Nederlandse producent met de naam Vrumona. Het Heineken-aandeel sloot 2 procent hoger.

De AEX-index begon de tweede helft van het jaar met een plus van 0,3 procent tot 776,44 punten. De MidKap klom 0,9 procent tot 904,33 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs daalden juist met een maximum van 0,5 procent. Een sterker dan verwachte krimp van de industrie van de eurozone in juni had weinig impact op de beurshandel. Wall Street begint de week verder met een halve handelsdag vanwege de viering van Onafhankelijkheidsdag. Op dinsdag 4 juli blijven de Amerikaanse beurzen de hele dag dicht.

Naast Heineken deden de banken ABN AMRO (plus 2,2 procent) en ING (plus 1,6 procent) en verzekeraar Aegon (plus 1,9 procent) goede zaken. Shell, dat vrijdag met een handelsupdate komt, steeg 1,3 procent en lijkt daarmee weinig last te hebben van de beschuldiging van activistengroep Global Witness dat het olie- en gasconcern nog altijd handelt in Russisch gas.

Wolters Kluwer

Informatieleverancier Wolters Kluwer en chipbedrijf Besi waren de grootste dalers in de AEX, met minnen tot 1,7 procent. DSM-Firmenich daalde een fractie. Het speciaalchemiebedrijf heeft de overname van het Franse Adare Biome afgerond.

In de MidKap stonden Thuisbezorgd-moeder Just Eat Takeaway en verlichtingsbedrijf Signify bovenaan, met winsten tot dik 3 procent. Staalmaker Aperam toonde met een plus van 3,6 procent herstel van het koersverlies van vrijdag. Flitshandelaar Flow Traders, die vrijdag waarschuwde voor moeilijke marktomstandigheden, ging verder omlaag en zakte 1,9 procent.

De euro was 1,0912 dollar waard, tegen 1,0913 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,4 procent meer op 71,66 dollar. Brentolie werd 0,9 procent duurder op 75,20 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Tesla schrapt bijna 700 banen in Nevada om tegenvallende verkopen

SPARKS (ANP/RTR) - Tesla schrapt bijna zevenhonderd banen in zijn fabriek in de Amerikaanse stad Sparks in de staat Nevada. De autofabrikant maakte onlangs bekend dat wereldwijd meer dan 10 procent van de banen verdwijnt. Het schrappen van de arbeidsplaatsen in Sparks is onderdeel daarvan.

16 uur geleden
Busbedrijven onterecht de dupe van afsluiten A7, vindt branche

DEN HAAG (ANP) - Het is niet terecht dat de snelweg A7 bij Purmerend vanaf maandag tijdelijk helemaal dichtgaat voor touringcars, vindt branchevereniging Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV). Dat deel van de snelweg wordt afgesloten voor bussen en vrachtwagens, omdat de gewichtsbeperking van 25 ton vaak zou zijn overschreden. Touringcars halen dat gewicht niet, stelt KNV.

17 uur geleden
Slagerijmedewerkers gaan woensdag mogelijk staken, waarschuwt FNV

UTRECHT (ANP) - Medewerkers van slagerijen in een deel van Nederland leggen woensdag mogelijk hun werk neer, meldt FNV. De vakbond en werkgevers zijn het niet eens over onder meer een loonsverhoging voor een nieuwe cao. Als werknemers van slagerijen woensdag staken is er kans op lege schappen in de supermarkt, verwacht een woordvoerster van brancheorganisatie Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS).

20 uur geleden
Schiphol ziet drukke eerste dag meivakantie, geen lange rijen

SCHIPHOL (ANP) - Het is druk op Schiphol tijdens de eerste zaterdag van de meivakantie, meldt een woordvoerster van de luchthaven. De rijen zijn iets langer dan normaal, maar passagiers hoeven volgens haar niet erg lang te wachten.

22 uur geleden
Noodglijbaan valt van Boeing vlak na vertrek uit New York

NEW YORK (ANP/RTR) - Opnieuw is een onderdeel van een Boeing-vliegtuig onderweg losgeraakt. Een glijbaan die dient als nooduitgang viel kort na vertrek uit New York van het toestel tijdens een vlucht van Delta Air Lines.

23 uur geleden
Google-moeder Alphabet flink omhoog op Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - Google-moederbedrijf Alphabet was vrijdag een uitblinker op de aandelenbeurzen in New York dankzij sterke kwartaalresultaten. Alphabet ging meer dan 10 procent omhoog en werd daarmee ongeveer 200 miljard dollar meer waard op Wall Street. De beurswaarde steeg tot ruim 2 biljoen dollar. Ook softwareconcern Microsoft (plus 1,8 procent) stond bij de winnaars na bekendmaking van cijfers.

1 dag geleden
Winst Porsche onder druk door kosten lancering nieuwe modellen

STUTTGART (ANP/DPA) - De winst van het Duitse automerk Porsche is in het eerste kwartaal van dit jaar fors gedaald, vooral door de kosten voor de lancering van verschillende nieuwe modellen dit jaar. Porsche brengt nieuwe versies van de Panamera, Taycan, Macan en 911 uit. Maar daar staan wel kosten voor bijvoorbeeld marketing en ontwikkeling tegenover. Verder had het bedrijf last van tegenwind bij de verkoop in onder meer China.

1 dag geleden