Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Heffernan nieuwe bondscoach eventingruiters

Heffernan nieuwe bondscoach eventingruiters

ERMELO (ANP) - Andrew Heffernan is benoemd tot bondscoach van de Nederlandse ruiters in de eventing, de voormalige military. De in Engeland wonende trainer volgt Bettina Hoy op. De Duitse stopt na het missen van de kwalificatie voor de Olympische Spelen van Tokio bij TeamNL.

Heffernan kwam zelf vaak uit voor Oranje. Hij maakte onder meer deel uit van de formatie die op het WK van 2014 brons won, voor Nederland een niet eerder geleverde prestatie. Heffernan kwam ook uit op de Olympische Spelen van Londen in 2012. De overeenkomst met Heffernan geldt vooralsnog voor 2020, daarna volgt een evaluatie.

"Ik was verrast toen ik werd benaderd voor deze functie, maar heb er heel veel zin in", zei Heffernan. "Het begeleiden van ruiters is iets wat ik heel graag doe en ik kijk uit naar deze kans. Mijn eigen paarden zal ik zeker blijven rijden, maar uiteraard niet op de observatiewedstrijden, landenwedstrijden en andere belangrijke momenten."

Teamplayer

Technisch directeur van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie Maarten van der Heijden zegt: "Ik ben blij dat we Andrew bereid hebben gevonden deze functie het komende jaar in te vullen. Hij is een goede trainer en ruiter, maar ook een enorme teamplayer. Mede door zijn enorme ervaring weet hij ruiters met vertrouwen en goede adviezen de cross in te sturen. Dat heeft hij ook als lid van het Nederlands team al vele malen laten blijken."

Nederland heeft voor Tokio twee individuele startbewijzen in de eventing. Bij het springen en de dressuur komt TeamNL met een volledige equipe.

Meer uit Sport

Zverev zeker van deelname Daviscup Finals, twijfelt over US Open

HAMBURG (ANP) - Alexander Zverev is er zeker van dat hij over een maand zijn opwachting maakt op de Daviscup Finals. De Duitse olympische kampioen is sinds Roland Garros, begin juni, niet meer in actie gekomen wegens een zware enkelblessure.

26 minuten geleden
Turnster Visser bij EK voorlopig op eerste plek in meerkamp

MÜNCHEN (ANP) - Naomi Visser heeft op de EK turnen in de meerkamp voorlopig de beste score neergezet in de eerste van in totaal vier subdivisies. De 20-jarige Visser kwam in München in de meerkamp tot een totaalscore van 53,265 punten. Daarmee bleef ze de Duitse turnsters Kim Bui (52,999) en Emma Malewski (52,032) voor. Vera van Pol en Tisha Volleman noteerden respectievelijk de vierde en zesde score.

2 uur geleden
Kamminga en Steenbergen als tweede naar halve finale EK zwemmen

ROME (ANP) - Zwemmer Arno Kamminga heeft zich zonder problemen geplaatst voor de halve finales van de EK op de 100 meter schoolslag. De 26-jarige Nederlander kwam in Rome met 59,32 tot de tweede tijd, achter de Italiaanse wereldkampioen Nicolò Martinenghi. Kamminga werd in juni tweede op de WK in Boedapest en pakte ook zilver op de Olympische Spelen vorig jaar. Olympisch kampioen Adam Peaty doet niet mee in Italië.

5 uur geleden
Feyenoorder Hendrix vertrekt transfervrij naar Fortuna Düsseldorf

ROTTERDAM (ANP) - Jorrit Hendrix vertrekt transfervrij naar Fortuna Düsseldorf, dat uitkomt op het tweede niveau van Duitsland. De 27-jarige middenvelder speelde sinds januari voor Feyenoord, toen hij werd gehuurd van de Russische club Spartak Moskou. In Duitsland heeft Hendrix een contract tot het eind van het seizoen getekend.

6 uur geleden
Floor Jansen zingt volkslied voorafgaand aan F1-race op Zandvoort

ZANDVOORT (ANP) - Floor Jansen zingt op zondag 4 september vlak voor de start van de Formule 1-race op Zandvoort het Nederlandse volkslied, werd donderdag bekendgemaakt op Radio 538. De zangeres wordt muzikaal begeleid door het Orkest Koninklijke Luchtmacht. Zij volgt daarmee Davina Michelle op, die tijdens de editie van vorig jaar het Wilhelmus ten gehore bracht.

6 uur geleden
Wüst aan de slag als topsportmentor bij schaatsploeg TalentNED

HEERENVEEN (ANP) - Ireen Wüst gaat aan de slag als topsportmentor bij schaatsploeg TalentNED. De 36-jarige Wüst beëindigde begin dit jaar haar succesvolle schaatsloopbaan.

8 uur geleden
Serena Williams verliest eerste duel na bekendmaken afscheid

TORONTO (ANP) - Serena Williams heeft haar eerste wedstrijd sinds het bekendmaken van haar aanstaande afscheid verloren. De Zwitserse Belinda Bencic, de nummer 12 van de wereld en regerend olympisch kampioene, was de 40-jarige Amerikaanse in de tweede ronde van het WTA-toernooi van Toronto met 6-2 6-4 de baas.

8 uur geleden