Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Heel Nederland naar 'zeer ernstig', op Drenthe en Zeeland na

Heel Nederland naar 'zeer ernstig', op Drenthe en Zeeland na

DEN HAAG (ANP) - In vrijwel heel Nederland is de corona-uitbraak 'zeer ernstig' geworden. In 23 van de 25 veiligheidsregio's geldt vanaf woensdag dit hoogste risiconiveau. Alleen Drenthe en Zeeland staan een stapje lager, op 'ernstig'.

Nederland telt vier risiconiveaus voor het coronavirus. Van laag naar hoog zijn dat waakzaam, zorgelijk, ernstig en zeer ernstig. Het risiconiveau wordt bepaald op basis van het aantal positieve tests en het aantal ziekenhuisopnames. Daarbij wordt rekening gehouden met het aantal inwoners.

In elf regio's gold het hoogste risiconiveau al. Dit zijn Amsterdam-Amstelland, Groningen, Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden, Utrecht, Midden- en West-Brabant, Twente, Kennemerland, Zaanstreek-Waterland, Hollands Midden en Gooi en Vechtstreek. Op woensdag zijn daar twaalf regio's bij gekomen. Dit zijn Noord-Holland Noord, Zuid-Holland Zuid, Brabant-Noord, Brabant-Zuidoost, Limburg-Noord, Zuid-Limburg, Gelderland-Zuid, Gelderland-Midden, Noord- en Oost-Gelderland, IJsselland, Friesland en Flevoland

Dit betekent dat tien van de twaalf provincies volledig op 'zeer ernstig' staan.

Zeeland stond de afgelopen week nog op zorgelijk. Dat is het een na laagste risiconiveau. De twee laagste niveaus gelden nu nergens meer.

Voor de maatregelen van het kabinet heeft de verhoging van de risiconiveaus overigens geen gevolgen. Ruim een week geleden zijn de regels aangescherpt en dit geldt voor het hele land, in elk geval tot en met 13 augustus.

7 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Pindakaas1983 5 dagen geleden
Het is nog geen Augustus en ze komen al Met zeer ernstig om de bocht.Wat gaat dit doen vanaf September. weer mondkapjes weer avondklok weer Horeca dicht?
C.J. de Loof 5 dagen geleden
Eerst iedereen beloven dat na inenten alles weer kan en daar komen ze nu heel snel weer van terug. Ik ben waarschijnlijk een complotdenker maar alles en dan ook werkelijk alles wat die zo genaamde complotdenkers hebben gezegd is uitgekomen!
Johan__ 5 dagen geleden
"Het risiconiveau wordt bepaald op basis van het aantal positieve tests". Eerst doden, dan opnames, toen besmettingen en nu tests. Zie je wat ze doen ?
volijke 5 dagen geleden
Huh, de besmettingscijfers gaan omlaag, het reproductiegetal ook, we zijn bijna allemaal gevaccineerd.....
Farmer. 6 dagen geleden
We waren toch bijna allemaal gevaccineerd?
eddyy 6 dagen geleden
Ek voetbal klaar, diverse evenementen klaar, onbetrouwbare sneltesten, maar heeft er allemaal niks mee te maken Heb net in laten enten 2 stuks zijn gelijk de laatste voor altijd maak geen zak uit wat je doe mag toch niks meer of minder in dit onbetrouwbare land met kutte en zijn volgers
GebakkenBanaan 6 dagen geleden
Bla Bla Bla Bla Bla.

Meer uit Gezond

Nieuw middel voor wie geen antistoffen tegen corona aanmaakt

ROTTERDAM (ANP) - In het Erasmus MC in Rotterdam zijn, met speciale antilichamen, de eerste coronapatiënten behandeld die zelf onvoldoende antistoffen aanmaken, bijvoorbeeld doordat zij afweeronderdrukkende medicatie gebruiken. Dat meldt het centrum op de eigen site. Het spreekt zelf van een doorbraak.

7 uur geleden
Aantal nieuwe prikken blijft dalen: vorige week 1 miljoen prikken

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal mensen dat in een week tijd wordt gevaccineerd tegen het coronavirus, daalt verder. Vorige week hebben iets meer dan 1 miljoen mensen een eerste of tweede prik gekregen. Dat is het laagste aantal sinds eind mei.

10 uur geleden
Weer ongeveer 4000 nieuwe coronagevallen

BILTHOVEN (ANP) - Tussen maandagochtend en dinsdagochtend zijn iets meer dan 4000 nieuwe coronagevallen vastgesteld. Dat is een fractie hoger dan het aantal op maandag.

10 uur geleden
Meer dan 600 coronapatiënten in ziekenhuizen

ZEIST (ANP) - Het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen is dinsdag gestegen tot 616, het hoogste aantal sinds half juni. Het gaat om een toename van 39 patiënten vergeleken met maandag, blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Vergeleken met twee weken geleden gaat het om een verdrievoudiging. Toen lagen er 204 coronapatiënten in de ziekenhuizen.

12 uur geleden
Von der Leyen: EU bereikt doel met inenting 70 procent volwassenen

BRUSSEL (ANP) - Van de ongeveer 366 miljoen volwassen inwoners van de Europese Unie is 70 procent nu ingeënt. "De EU heeft woord gehouden", zegt voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen in Brussel, verwijzend naar het doel dat het dagelijks EU-bestuur zich had gesteld om 70 procent van de Europese bevolking tegen Covid-19 beschermd te krijgen in juli.

15 uur geleden
Minder dan 4000 nieuwe coronagevallen, laagste aantal in weken

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal nieuwe coronagevallen daalt verder. Tussen zondagochtend en maandagochtend zijn 3914 positieve tests gemeld bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat is het laagste aantal sinds 7 juli, bijna drie weken geleden. Vorige week maandag waren er bijna 8900 nieuwe gevallen en de maandag ervoor bijna 8500.

1 dag geleden
Opnieuw meer coronapatiënten in ziekenhuizen

ZEIST (ANP) - Het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen is maandag verder toegenomen. Er liggen nu 577 patiënten met Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat zijn er 44 meer dan zondag, blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Het gaat om het hoogste aantal sinds half juni.

1 dag geleden