Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Heel Frankrijk moet thuisblijven van 18.00 tot 06.00 uur

Heel Frankrijk moet thuisblijven van 18.00 tot 06.00 uur

PARIJS (ANP) - De Fransen moeten allemaal van 18.00 uur tot 06.00 uur van de straat, om het gevreesde coronavirus te bestrijden. Premier Jean Castex heeft dit bekendgemaakt. De regeling geldt vanaf zaterdag.

In 25 departementen was die avondklok al van kracht. In de overige 77 departementen mochten de Fransen nog tot 20.00 uur de deur uit, maar volgens de premier kan dat niet meer en moet iedereen in ieder geval de komende twee weken binnenblijven.

Je mag in de spertijd bijvoorbeeld nog wel naar je werk of weer naar huis, en ouders kunnen nog wel hun kroost op school of crèche ophalen. De scholen blijven dan ook open, maar zonder gymnastieklessen. Castex zei er alles aan te doen om een sluiting van de onderwijsinstellingen te voorkomen. De sluiting tijdens de eerste coronagolf vorig jaar lente had te veel negatieve gevolgen, aldus de premier. Het is de bedoeling op scholen elke maand zeker 1 miljoen coronatests te doen.

Verontrustende situatie

Castex noemde de coronasituatie in Frankrijk nog steeds verontrustend. Het aantal infecties wil maar niet dalen, en de druk op ziekenhuizen blijft hoog. Inmiddels telt het land ruim 69.000 coronadoden.

In de strijd tegen het coronavirus zal er vanaf maandag ook strenger worden gecontroleerd aan de grenzen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Biden en Stoltenberg bellen over uitdagingen voor de NAVO

BRUSSEL (ANP/DPA) - De secretaris-generaal van de NAVO Jens Stoltenberg en de Amerikaanse president Joe Biden hebben dinsdagmiddag voor het eerst telefonisch contact gehad. Daarin bespraken ze grote uitdagingen voor de organisatie en liet Biden weten graag te willen samenwerken.

20 minuten geleden
Vicepresident VS Kamala Harris tweede keer ingeënt

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse vicepresident Kamala Harris heeft dinsdag haar tweede inenting tegen het coronavirus gekregen. Harris kreeg op 29 december haar eerste dosis van het vaccin van farmaceut Moderna.

45 minuten geleden
Bulgarije verlengt noodtoestand, verplicht testen reizigers

SOFIA (ANP/DPA/RTR) - Bulgarije heeft de noodtoestand vanwege het coronavirus verlengd tot eind april. Daardoor kan de minister van Gezondheid de maatregelen aanscherpen of versoepelen door middel van een decreet, de goedkeuring van het parlement is niet nodig. Ook is besloten dat vanaf vrijdag alle reizigers die het land binnenkomen verplicht moeten worden getest op het coronavirus.

53 minuten geleden
Bezwaar Republikeinse senator tegen afzettingsproces afgewezen

WASHINGTON (ANP) - Het bezwaar van de Republikeinse senator Rand Paul tegen de impeachment van oud-president Donald Trump is afgewezen door de Senaat. Het voorstel kreeg 45 stemmen voor, 55 senatoren stemden tegen. Daardoor gaat het proces binnenkort toch van start.

1 uur geleden
Conte doet oproep voor steunen nieuwe regering Italië

ROME (ANP/RTR) - De demissionaire Italiaanse premier Giuseppe Conte heeft een oproep gedaan aan de oppositiepartijen om een nieuwe regering te steunen. Hij schreef op Facebook dat het land moet worden gered en dat daar brede steun voor nodig is.

1 uur geleden
Komende twee weekenden lockdown in Suriname

PARAMARIBO (ANP) - Suriname heeft een lockdown in het weekend voor de komende twee weken afgekondigd. Dat besluit is genomen, omdat de regering vindt dat het aantal nieuwe coronabesmettingen niet snel genoeg terugloopt. Deze informatie lekte dinsdagmiddag (lokale tijd) uit.

2 uur geleden
'VS en Rusland verlengen START-wapenverdrag'

MOSKOU/LONDEN (ANP/RTR/AFP) - Rusland en de Verenigde Staten hebben volgens het Kremlin overeenstemming bereikt over het verlengen van het zogenoemde Nieuwe START-verdrag, dat gaat over nucleaire wapenbeheersing en binnenkort afloopt. De Amerikaanse president Joe Biden en zijn Russische collega Vladimir Poetin bespraken de verlenging dinsdag telefonisch.

3 uur geleden