Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Heel Ecuador zit zonder stroom

Heel Ecuador zit zonder stroom

QUITO (ANP/RTR) - Ecuador is getroffen door een landelijke stroomstoring, meldt minister Roberto Luque van Openbare Werken op X. De autoriteiten werken aan een oplossing van het probleem.

"Er is een storing in de transmissielijn die een cascadeontkoppeling veroorzaakte", aldus Luque. Daardoor is er op nationale schaal geen elektriciteit."

In april riep de Ecuadoraanse president Daniel Noboa de energienoodtoestand uit en kondigde geplande elektriciteitsonderbrekingen aan. Het Zuid-Amerikaanse land met ongeveer 18 miljoen inwoners heeft dit jaar geleden onder een droogte die de opwekking van waterkracht beïnvloedde.

Meer uit Buitenland

Duitse rechercheurs waarschuwen voor Nederlands drugsgeweld

FRANKFURT (ANP/DPA) - Na een fel conflict tussen Duitse en Nederlandse drugsbendes over vermoedelijk 300 kilo cannabis in de omgeving van Keulen, waarschuwt de vakbond van Duitse rechercheurs BDK voor ernstige misdrijven, zoals aanvallen met explosieven en ontvoeringen. "Nederland moet een waarschuwing voor ons zijn", aldus BDK-kopstuk Oliver Huth in de Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

1 uur geleden
Vietnamese leider krijgt volgende week staatsbegrafenis

HANOI (ANP/AFP) - Vietnam houdt volgende week een staatsbegrafenis voor Nguyen Phu, secretaris-generaal van de Vietnamese Communistische Partij. Hij bekleedde het machtigste ambt van het land dertien jaar.

2 uur geleden
Geen scheepvaart op de Seine voor voorbereidingen Spelen

PARIJS (ANP) - De rivier de Seine is in de regio Parijs bijna een week lang niet toegankelijk voor de gewone scheepvaart. Dat komt volgens de Parijse autoriteiten door de voorbereidingen voor en de opening van de Olympische Spelen.

3 uur geleden
President Cyprus: geen andere optie dan hereniging met Turks deel

NICOSIA (ANP/AFP/RTR) - De president van Cyprus, Nikos Christodoulides, heeft zich uitgesproken voor een hereniging met het Turkse deel van het eiland. Er is "geen andere optie", aldus de Grieks-Cypriotische politicus vijftig jaar na de Turkse inval.

4 uur geleden
Uitgaansverbod en leger op straat in Bangladesh

DHAKA (ANP/AFP/DPA) - De regering van Bangladesh heeft zaterdag een uitgaansverbod afgekondigd na vier dagen van gewelddadige studentenprotesten. Daarbij zijn volgens plaatselijke media meer dan honderd doden gevallen, meer dan de helft daarvan op vrijdag. Het leger patrouilleert in de hoofdstad Dhaka. Bij de onlusten zijn naar verluidt driehonderd agenten gewond geraakt. De politie zou ook met vuurwapens op betogers hebben geschoten.

6 uur geleden
Twaalf Congresleden vragen Biden af te zien van kandidatuur

WASHINGTON (ANP/RTR) - Nog eens twaalf Democratische Congresleden hebben vrijdag opgeroepen dat president Joe Biden moet afzien van zijn deelname aan de presidentsverkiezingen. Dat melden Amerikaanse media. Niet sinds Bidens beroerde prestatie in een debat met zijn tegenkandidaat Donald Trump hebben zoveel partijgenoten zich op één dag tegen hem gekeerd.

10 uur geleden
Schutter verkende terrein met drone kort voor aanslag op Trump

WASHINGTON (ANP) - Thomas Matthew Crooks, die afgelopen zaterdag probeerde Donald Trump dood te schieten, verkende het terrein in Pennsylvania met een drone kort voordat de oud-president er een toespraak hield. Dat zeggen bronnen aan The Wall Street Journal. De veiligheid tijdens het campagne-evenement heeft veel vragen opgeroepen.

10 uur geleden