Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Havenmedewerkers blokkeren laden en lossen Tesla-auto's in Zweden

Havenmedewerkers blokkeren laden en lossen Tesla-auto's in Zweden

STOCKHOLM (ANP/AFP/BLOOMBERG) - Werknemers in vier Zweedse havens zijn dinsdag gestopt met het laden en lossen van Tesla-auto's. De blokkade is onderdeel van een groeiende Zweedse stakingsbeweging tegen Tesla, omdat de Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's zou weigeren om een collectieve loonovereenkomst met monteurs te tekenen.

De Zweedse vakbond voor transportmedewerkers zegt dat er plannen zijn om de blokkade uit te breiden naar elke Zweedse haven. Nu wordt het laden en lossen geblokkeerd in Malmö, Sodertalje, Göteborg en Trelleborg. De havenmedewerkers doen dat volgens de vakbond uit sympathie voor de monteurs.

Zo'n 130 medewerkers van tien Tesla-werkplaatsen in Zweden legden op 27 oktober voor het eerst hun werk neer, volgens vakbond IF Metall. Vrijdag kwamen daar nog eens bijna vijfhonderd werknemers op andere plekken bij.

In het Zweedse arbeidsmarktmodel is bijna 90 procent van alle Zweedse werknemers via collectieve arbeidsovereenkomsten gegarandeerd van standaardlonen en arbeidsvoorwaarden.

Meer uit Financieel

Aandacht voor resultaten PostNL op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht maandag onder meer uit naar de resultaten van PostNL. De post- en pakketbezorger zag afgelopen kwartaal de omzet licht dalen. Het bedrijfsresultaat was 9 miljoen euro negatief, tegen een positief resultaat van 7 miljoen euro een jaar eerder. Topvrouw Herna Verhagen sprak van een lastige omgeving voor het bedrijf in het eerste kwartaal met stijgende kosten, vooral voor lonen. De vooruitzichten voor het hele jaar bleven wel onveranderd.

6 minuten geleden
Von der Leyen praat met Xi over 'eerlijke concurrentie' EU-China

PARIJS (ANP/AFP) - Voorzitter Ursula von der Leyen van de Europese Commissie praat maandag bij haar gesprek met de Chinese president Xi Jinping over "eerlijke concurrentie" tussen de Europese Unie en China. Xi brengt een bezoek aan Parijs en zal dan ook een ontmoeting hebben met de Franse president Emmanuel Macron.

18 minuten geleden
PostNL kondigt tussentijdse verhoging postzegelprijs aan

DEN HAAG (ANP) - PostNL verhoogt de tarieven voor het versturen van post vanaf juli, meldt het bedrijf bij de presentatie van zijn kwartaalresultaten. PostNL ziet dat mensen steeds minder brieven versturen. Zo lag de hoeveelheid post die het bedrijf verwerkte in de eerste maanden van dit jaar ruim 12 procent lager in vergelijking met dezelfde periode in 2023. Tegelijkertijd heeft PostNL te maken met stijgende kosten.

1 uur geleden
Onderzoek: lichte groei verkopen tablets in eerste kwartaal

SINGAPORE (ANP) - De wereldwijde leveringen van tablets door producenten aan verkopers en winkeliers is in het eerste kwartaal van dit jaar licht gegroeid. De groei volgt op vier kwartalen van krimp op rij en is te danken aan aantrekkende consumentenbestedingen en een stabilisatie van de wereldeconomie, meldt marktonderzoeker Canalys.

1 uur geleden
Qantas betaalt 61 miljoen boete voor schandaal om

MASCOT (ANP/AFP) - De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas heeft ingestemd met het betalen van een boete van 100 miljoen Australische dollar, zo'n 61 miljoen euro, ter schikking van een rechtszaak waarin de maatschappij werd beschuldigd van het illegaal verkopen van duizenden tickets voor vluchten die al geannuleerd waren. In het schandaal over de "spookvluchten" zou Qantas hebben toegegeven dat "het consumenten heeft misleid" door de stoelen op de tienduizenden vluchten te blijven adverteren.

4 uur geleden
ABN AMRO: aantal nieuwe ouderenwoningen ver achter kabinetsdoel

AMSTERDAM (ANP) - Het aantal nieuwe woningen voor ouderen blijft ver achter bij de kabinetsdoelen. Woonminister Hugo de Jonge kondigde in 2022 aan dat er tot 2030 jaarlijks gemiddeld 36.000 nieuwe seniorenwoningen moeten komen, maar dit jaar komen er slechts zo'n 2800 bij. De komende twee jaar blijft het aantal opleveringen ook rond dit aantal steken, meldt ABN AMRO op basis van cijfers van vakmedium Cobouw.

7 uur geleden
Crypto.com wil meer sportsponsoring na deal Miami Grand Prix

SINGAPORE (ANP) - Crypto.com wil meer sporten gaan sponsoren, nadat het handelsplatform voor cryptomunten de titelsponsor werd van het Formule 1-evenement in Florida, de Crypto.com Miami Grand Prix. Het bedrijf ziet sport als groeimotor om mensen bekend te maken met de cryptowereld, zegt Steven Kalifowitz, marketingdirecteur van Crypto.com, tegen Bloomberg News.

16 uur geleden