Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Haven Rotterdam doet proef met levering via drones

Haven Rotterdam doet proef met levering via drones

ROTTERDAM (ANP) - In de haven van Rotterdam is een pilot begonnen met drones die spullen afleveren op schepen. Vrijdag gebeurde dat voor het eerst. Een drone bracht een pakket onderdelen naar het grootste schip ter wereld, de Pioneering Spirit, dat in de Alexiahaven ligt.

Volgens het Havenbedrijf moet de proef uitwijzen of en hoe 'dronedelivery' het transport in de haven efficiënter kan maken. Het luchtruim boven de haven wordt daarvoor veilig ingericht. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat kijkt ook mee, om te zien hoe wetten en regels moeten worden aangepast.

"De toepassingsmogelijkheden voor de inzet van drones in het havengebied zijn eindeloos. Denk aan de inzet bij incidentenpreventie en -bestrijding, waterverontreinigingen, brandbestrijding, toezicht op havenoperaties en op schades. Maar denk ook aan inspecties van installaties en bruggen, aanleg en onderhoud van infrastructuur, leveringen aan schepen en boorplatforms, tot snel medisch transport van bloed en organen. En op termijn zelfs zwaar transport en vervoer van mensen", zegt Stephan van Vuuren van het organiserende bedrijvenconsortium Dutch Drone Delta.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Miljoenensteun Rijk voor daklozenopvang Utrecht

UTRECHT (ANP) - De gemeente Utrecht krijgt ruim 22 miljoen euro van het Rijk om dakloosheid in de stad en de regio eromheen fors terug te dringen. Utrecht wil met het geld tweehonderd huizen bouwen voor mensen die geen dak boven hun hoofd hebben. Bovendien krijgen de bewoners zorg en begeleiding.

43 minuten geleden
Nederland: uitslag Suriname snel bekendmaken

PARAMARIBO (ANP) - Nederland hoopt dat de Surinaamse regering de uitslag van de verkiezingen van 25 mei zo snel mogelijk bekendmaakt. Dat staat in een vrijdag uitgegeven verklaring van de ambassade in Paramaribo, opgesteld in samenspraak met de afgevaardigden van andere landen van de Europese Unie en Groot-Brittannië.

56 minuten geleden
Nederlands-Duits team ziet toe op vervoer arbeidsmigranten Vion

APELDOORN (ANP) - De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland heeft met de Duitse regio's Borken en Kleve een grensoverschrijdend team geformeerd om het coronavirus in te dammen bij arbeidsmigranten die werken bij de slachterijen van Vion.

58 minuten geleden
D66 pleit voor fokstop slachtvee wegens sluiten slachthuizen

DEN HAAG (ANP) - Om te voorkomen dat stallen overvol raken als meer slachthuizen straks hun deuren moeten sluiten wegens de verspreiding van het coronavirus, moet er een tijdelijke stop komen op het fokken van slachtvee, vindt coalitiepartij D66. Slachthuizen moeten de boeren daarvoor compenseren, stelt Kamerlid Tjeerd de Groot voor.

59 minuten geleden
België opent grens weer voor familiebezoeken

DEN HAAG (ANP) - Mensen met familie in België kunnen die vanaf zaterdag weer bezoeken, en Belgen kunnen ook naar buurlanden reizen om hun familie daar te zien. Dat heeft de Belgische regering besloten.

1 uur geleden
Tijdstip overlijden misdrijf veel nauwkeuriger bepaald

AMSTERDAM (ANP) - Onderzoekers van het Amsterdam Universitair Medisch Centrum hebben een methode ontwikkeld waarmee het tijdstip van overlijden op de plaats van een misdrijf veel nauwkeuriger kan worden bepaald dan met de huidige technieken. De politie kan met de nieuwe methode de temperatuur van een dode meten met een thermische camera of een sensor die op het lichaam wordt geplakt. De marge van het moment van overlijden kan daarmee worden teruggebracht tot minder dan een uur. Nu is dat nog enige uren.

2 uur geleden
Man aangehouden na mishandeling van twee handhavers in Arnhem

ARNHEM (ANP) - De politie heeft een 19-jarige man uit Velp aangehouden die twee handhavers van de gemeente Arnhem zou hebben belaagd. Een van de handhavers raakte bij de mishandeling lichtgewond en moest ter controle naar het ziekenhuis, maakte de politie vrijdag bekend.

3 uur geleden