Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Haven Rotterdam begint vaccinatie alle zeevarenden

Haven Rotterdam begint vaccinatie alle zeevarenden

ROTTERDAM (ANP) - Het Havenbedrijf Rotterdam begint maandag met het vaccineren van alle zeevarenden. Daarbij wordt onder meer samengewerkt met de branchevereniging voor de zeescheepvaart KNVR.

Het gaat vooralsnog om een proef in de regio Rotterdam, waarbij gedurende een periode van twee maanden 10.000 vaccins beschikbaar zijn voor alle zeeschepen. De maatregel ligt in het verlengde van het KVNR-programma voor het vaccineren van zeevarenden die varen onder Nederlandse vlag of voor een Nederlandse rederij.

De Rotterdamse haven heeft zich naar eigen zeggen vanaf het begin van de pandemie altijd ingezet voor zeevarenden, onder andere door het ontvangen van zeeschepen die op andere plekken in de wereld geweigerd werden. Daarnaast heeft de haven bijgedragen aan het mogelijk maken van wisselingen van bemanningen die op andere plekken nergens konden plaatsvinden.

Meer uit Binnenland

Noord-Brabant haalt protestvlaggen langs provinciale wegen weg

DEN BOSCH (ANP) - De provincie Noord-Brabant haalt de boerenprotestvlaggen langs provinciale wegen weg. Dat gebeurt in verband met de verkeersveiligheid, maakte de provincie woensdag bekend. Het weghalen van de protestvlaggen gebeurt ook in andere provincies.

16 minuten geleden
Van Dissel: voorlopig geen nieuwe coronamaatregelen nodig

DEN HAAG (ANP) - Het is voorlopig niet nodig om nieuwe maatregelen te nemen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. De basismaatregelen, zoals handen wassen en bij een positieve test in quarantaine gaan, zijn voldoende. Dat adviseert Jaap van Dissel van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

48 minuten geleden
Advocaten publiceren ook de brieven van Mohammed B. aan Taghi

UTRECHT (ANP) - De advocaten van Ridouan Taghi hebben ook de brieven die Mohammed B., de moordenaar van Theo van Gogh, aan hun cliënt heeft gestuurd, openbaar gemaakt. Ze willen daarmee naar eigen zeggen een eind maken aan de speculaties over de inhoud van de correspondentie. Vijf brieven van Taghi aan B. waren al naar buiten gebracht.

50 minuten geleden
Groen licht voor noodopvang asielzoekers in Elst

ELST (ANP) - In het Gelderse Elst komt een tijdelijke opvanglocatie voor 120 asielzoekers. De gemeenteraad van Overbetuwe, waar Elst onder valt, heeft ingestemd met een voorstel daarvoor. De vluchtelingen kunnen er vanaf begin november terecht. Het is de bedoeling dat ze er drie maanden blijven.

1 uur geleden
Politie ontdekt pand vol valse merkkleding

CAPELLE AAN DEN IJSSEL (ANP) - In een bedrijfspand in Capelle aan den IJssel heeft de politie een grote partij nagemaakte designermerkkleding en -merkschoenen, valse designertassen en -riemen gevonden. De geschatte waarde van de handel is een half miljoen euro, meldt de politie woensdag.

1 uur geleden
EO maakt serie over Nederlands slavernijverleden

HILVERSUM (ANP) - De EO werkt aan een jeugdserie over het Nederlandse slavernijverleden. Kofi's Tori wordt gedraaid in Suriname en is vanaf 10 november te zien op Zapp.nl en het YouTube-kanaal van NPO Zapp. Een preview van de serie is half oktober te zien op het festival Cinekid in Amsterdam, maakte de omroep woensdag bekend.

2 uur geleden
Kinderen langs de deur voor jaarlijkse kinderpostzegelactie

AMSTERDAM (ANP) - Zo'n 140.000 kinderen van de basisschool gaan vanaf woensdag weer langs de deuren om kinderpostzegels te verkopen. Donald Duck en andere bekende figuren uit het gelijknamige Nederlandse weekblad staan dit jaar op de zegels vanwege het zeventig jarig bestaan van het tijdschrift Donald Duck. Onderwijsminister Dennis Wiersma geeft het startsein. Op basisschool de Drie Linden in Den Haag plaatst hij de eerste bestelling.

5 uur geleden