Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hassan is blij, klaar en doodmoe: nu wil ik slapen

Hassan is blij, klaar en doodmoe: nu wil ik slapen

TOKIO (ANP) - De eerste woorden van Sifan Hassan na het behalen van haar tweede gouden atletiekmedaille op de Olympische Spelen waren: ik ben blij, ik ben klaar, ik ben moe en ik wil slapen. "Vanaf de heats op de 5000 meter heb ik gewoon niet kunnen slapen", zei ze bij de NOS.

Na de bronzen medaille op de 1500 meter was haar hart gebroken, zei ze. "Maar als ik het goud had gehaald, was ik denk ik niet in staat geweest het op de 10.000 meter af te maken. Nu had ik het mezelf nooit vergeven als ik het niet had afgemaakt op de 10.000 meter."

Ze was trots op het behalen van drie olympische medailles: goud op de 5000 meter, brons op de 1500 meter en goud op de 10.000 meter. "Normaal duurt het 12 jaar om zoveel medailles te winnen. Ik doe het op één Olympische Spelen. Ik ben zo blij en dankbaar, ik heb er geen woorden voor."

Meer uit Sport

Van de Zandschulp verliest in eerste ronde Doha van Monfils

DOHA (ANP) - Botic van de Zandschulp is er niet in geslaagd de tweede ronde te bereiken van het ATP-toernooi van Doha. De Fransman Gaël Monfils was in twee sets te sterk voor de Veenendaler, die op het einde zijn emoties even niet onder controle had: 6-1 7-6 (9).

5 uur geleden
Uitvaart atleet Kiptum eerder door aanwezigheid president Kenia

NAIROBI (ANP/AFP) - De begrafenis van de verongelukte marathonloper Kelvin Kiptum is met een dag vervroegd, meldt de atletiekbond van Kenia. De aanwezigheid van president William Ruto van Kenia zou de reden zijn voor de verschuiving van zaterdag naar vrijdag.

5 uur geleden
Tennisster Muchova ondergaat polsoperatie

PRAAG (ANP) - Tennisster Karolina Muchova heeft een operatie ondergaan aan haar pols. De 27-jarige Tsjechische liep de blessure vorige zomer al op. "Na mijn blessure op de US Open en een uitgebreide revalidatieperiode bleek een medische interventie noodzakelijk", schreef Muchova op X.

5 uur geleden
Experiment in verspringen om foutsprongen uit te bannen

LONDEN (ANP/RTR) - De mondiale atletiekbond World Athletics werkt aan een plan om het aantal foute sprongen bij het onderdeel verspringen uit te bannen. In de loop van het jaar start bij een aantal kleine wedstrijden een experiment waarbij de verspringers kunnen afzetten vanaf een startzone in plaats van vanaf de afzetbalk.

9 uur geleden
Alcaraz opnieuw naar Queen's als voorbereiding op Wimbledon

LONDEN (ANP/RTR) - Tennisser Carlos Alcaraz heeft zijn deelname aan het grastoernooi van Queen's bevestigd. De 20-jarige Spanjaard won vorig jaar de titel op het voorbereidingstoernooi op Wimbledon, voordat hij de Engelse grandslam op zijn naam schreef.

9 uur geleden
Wielrenner Reinderink pakt leiderstrui in Ronde van Rwanda

RUSIZI (ANP) - Wielrenner Pepijn Reinderink heeft de leiderstrui veroverd in de Ronde van Rwanda. De 21-jarige Nederlander van Soudal Quick-Step werd derde in de derde etappe, achter de Colombiaanse ritwinnaar Jhonatan Restrepo en de Brit Joseph Blackmore. Hij neemt de leiderstrui over van de Israëliër Itamar Einhorn.

10 uur geleden
Roeiers testen olympische baan onder uitdagende omstandigheden

PARIJS (ANP) - De Nederlandse roeiers hebben deze week hun eerste meters gemaakt op de olympische roeibaan van Parijs. Bondscoach Eelco Meenhorst bracht met 34 roeiers, verdeeld over tien boten, een tweedaags flitsbezoek aan het meer Vaires-sur-Marne ten oosten van Parijs waar eind juli de Olympische Spelen plaatsvinden.

10 uur geleden