Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Harry neemt afstand van titel, maar blijft hoe dan ook prins

Harry neemt afstand van titel, maar blijft hoe dan ook prins

LONDEN/DEN HAAG (ANP) - De Britse prins Harry kiest ervoor om over een paar maanden niet meer door het leven te gaan als zijne koninklijke hoogheid, maar hij blijft prins. De 35-jarige Harry, zesde in lijn van troonopvolging, is nu eenmaal geboren binnen een koninklijke familie. Hij kan er wel voor kiezen de titel prins niet langer te gebruiken.

Ook is nog onduidelijk wat er gebeurt met de titels die Harry op zijn trouwdag kreeg. Koningin Elizabeth maakte op 19 mei 2018 bekend dat hij voortaan door het leven zou gaan als hertog van Sussex, graaf van Dumbarton en baron Kilkeel. Zijn echtgenote Meghan mocht vanaf die datum de vrouwelijke varianten van de titels voeren. Zaterdag gaven 'de Sussexes' aan niet langer de titels zijne en hare koninklijke hoogheid te gebruiken, maar over de titels hertog en hertogin van Sussex zwegen ze. In de uitgegeven verklaring gebruikten ze die titels nog wel.

Voor zoontje Archie heeft het jongste besluit van zijn ouders geen gevolgen. Bij zijn geboorte lieten Harry en Meghan al weten dat ze hun kind geen koninklijke titels mee wilden geven. Omdat Harry niet de oudste zoon van prins Charles is, krijgen zijn kinderen niet de titel prins of prinses. Archie had de aanspreektitel koninklijke hoogheid kunnen krijgen, maar zijn ouders zagen daarvan af.

Over de beveiliging van Harry en Meghan en waar het paar belasting gaat betalen, Groot-Brittannië of Canada zijn nog veel vragen maar daar gaf Buckingham Palace geen antwoord op. Ook blijft voorlopig onduidelijk of Meghan Brits staatsburger wil worden, zoals ze in de aanloop naar het huwelijk aangaf.

Meer uit Buitenland

Tweede lozing afvalwater Fukushima gepland voor volgende week

TOKIO (ANP/AFP) - Japan gaat volgende week een tweede lading afvalwater van de verwoeste kerncentrale Fukushima in zee lozen, heeft de Japanse energiemaatschappij Tokyo Electric Power Company (TEPCO) gemeld. De eerste lozing vond plaats op 24 augustus. "De inspecties na de eerste lozing zijn voltooid. De tweede lozing vindt plaats op 5 oktober", zei TEPCO donderdag.

11 minuten geleden
Dit jaar al meer dan 400.000 migranten Darien Gap overgestoken

PANAMA-STAD (ANP/AFP) - Het aantal migranten dat op weg is naar de Verenigde Staten en daarvoor de Darien Gap oversteekt is dit jaar gestegen tot meer dan 400.000, heeft de Panamese regering donderdag gezegd. Dat is 62 procent meer dan het aantal migranten dat vorig jaar dit junglegebied op de grens van Panama en Colombia overstak.

27 minuten geleden
Zweedse premier wil leger inzetten tegen criminele bendes

STOCKHOLM (ANP/AFP) - De Zweedse premier Ulf Kristersson heeft donderdag beloofd het leger in te zetten tegen criminele bendes, na een uitbarsting van geweld die groeiende aantallen dodelijke slachtoffers onder kinderen en onschuldige burgers eist.

3 uur geleden
Zes ontvoerde Mexicaanse tieners dood teruggevonden

MEXICO-STAD (ANP/AFP) - Zes lichamen die in Noord-Mexico zijn gevonden, blijken van de tieners die zondag na een feestje waren ontvoerd. Een zevende slachtoffer is levend maar gewond aangetroffen.

8 uur geleden
EU-landen laten kans op doorbraak voor migratiebeleid liggen

BRUSSEL (ANP) - De EU-landen hebben een lonkende doorbraak over de Europese regels voor migratiecrises donderdag nog niet waargemaakt. Het compleet nieuwe Europees migratiebeleid waarvan die regels een sleutelonderdeel zijn, blijft daardoor nog in de waagschaal. Na een ommezwaai van Duitsland leek een akkoord voor het grijpen. Maar nu aarzelt, in ieder geval, Italië.

9 uur geleden
Azerbeidzjan wil honderden Armeniërs in Nagorno-Karabach oppakken

STEPANAKERT (ANP/RTR) - Azerbeidzjan wil "enkele honderden" Armeniërs in Nagorno-Karabach oppakken vanwege gepleegde misdaden. Elin Suleymanov, de Azerbeidzjaanse ambassadeur in het Verenigd Koninkrijk, zegt dat zij zullen worden berecht volgens de wetten van Azerbeidzjan.

13 uur geleden
Grote explosie Oezbekistan zorgt voor 1 dode en ruim 160 gewonden

TASJKENT (ANP/DPA) - Bij een grote ontploffing in Oezbekistan zijn 162 mensen gewond geraakt. De explosie in een magazijn in de hoofdstad Tasjkent was tot op kilometers te horen en zorgde ervoor dat vele ramen sprongen in woonwijken van de stad. Een tiener overleefde het niet doordat een raamkozijn op hem terecht kwam.

15 uur geleden