Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Harley-Davidson verkoopt meer motorfietsen op Amerikaanse markt

Harley-Davidson verkoopt meer motorfietsen op Amerikaanse markt

MILWAUKEE (ANP/BLOOMBERG) - Harley-Davidson heeft het afgelopen kwartaal meer motorfietsen verkocht op de belangrijke Amerikaanse thuismarkt. Wereldwijd daalde de verkoop wel, mede doordat het bedrijf zich sinds de komst van topman Jochen Zeitz terugtrekt uit sommige markten. Maar de knelpunten in de distributie zorgden er ook voor dat de Amerikaanse motormaker er langer over deed om te leveren.

Harley-Davidson verkocht het afgelopen kwartaal bijna 34.000 motorfietsen in de Verenigde Staten, 2 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. In totaal daalde het aantal verscheepte motoren wel met 6 procent naar 50.800.

Harley-Davidson boekte in het derde kwartaal een omzet van bijna 1,4 miljard dollar, omgerekend 1,2 miljard euro. Dat is 17 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg op jaarbasis met 36 procent naar 163 miljoen dollar. De resultaten waren een stuk beter dan waar analisten in doorsnee op hadden gerekend.

Zeitz nam in februari 2020 de leiding over van Harley-Davidson, dat toen in moeilijkheden verkeerde. De voormalig topman van Puma heeft sindsdien de kosten en het aantal dealers teruggebracht. Daarnaast wil de motorfabrikant zich onder meer richten op elektrische modellen zoals de LiveWire.

Meer uit Financieel

Chiptoeleverancier ASMI wil nieuwe hoofdkantoor in VS

SCOTTSDALE (ANP/BLOOMBERG) - De Nederlandse chiptoeleverancier ASM International (ASMI) is van plan 324 miljoen dollar (300 miljoen euro) te investeren in een nieuw hoofdkantoor in de Amerikaanse staat Arizona. Het bedrijf wil vijfhonderd nieuwe mensen aannemen voor de nieuwe fabriek in Scottsdale, meldt Bloomberg. Het huidige hoofdkantoor is gevestigd in Phoenix, de hoofdstad van de Amerikaanse staat.

1 uur geleden
Wall Street terughoudend, cryptoplatformen verder omhoog

NEW YORK (ANP) - De belangrijkste beursgraadmeters in New York lieten dinsdag geen grote uitslagen zien, na de verliezen een dag eerder. Beleggers blijven voorzichtig in afwachting van het belangrijke Amerikaanse banenrapport dat vrijdag verschijnt. Dat rapport is van belang voor het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank.

2 uur geleden
Beurs Tel Aviv zag geen ongebruikelijke handel voor aanval Hamas

ISRAËL (ANP/RTR) - Een rapport van Amerikaanse onderzoekers dat suggereert dat er beleggers in Israël waren, die mogelijk hebben geprofiteerd van voorkennis van de aanval van Hamas op 7 oktober, is onjuist, stelt de Tel Aviv Stock Exchange. De Israëlische effectenbeurs noemt de publicatie onverantwoord.

3 uur geleden
Concurrentiewaakhond onderzoekt deal tussen ExxonMobil en Pioneer

HOUSTON (ANP/AFP) - De Federal Trade Commission (FTC), de Amerikaanse concurrentiewaakhond, wil aanvullende informatie over de overname van olieconcern Pioneer Natural Resources door branchegenoot ExxonMobil. De overnamedeal ter waarde van ongeveer 60 miljard dollar werd afgelopen oktober aangekondigd en is de grootste dit jaar.

4 uur geleden
WHO wil meer belastingen op alcohol en suikerhoudende dranken

BRUSSEL (ANP/AFP) - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vindt dat landen hun belasting op alcohol en suikerhoudende dranken moeten verhogen om gezonder gedrag te stimuleren. Volgens de organisatie maken te weinig landen gebruik van de mogelijkheden hiervoor.

6 uur geleden
Bloomberg: EU stelt heffing handel stekkerauto's met VK 3 jaar uit

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie gaat voorstellen om de invoering van tarieven op elektrische voertuigen in de handel met het Verenigd Koninkrijk met drie jaar uit te stellen, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

7 uur geleden
AEX buigt verlies om in winst, Duitse DAX naar recordhoogte

AMSTERDAM (ANP) - Het Damrak wist de openingsverliezen dinsdag tijdens de middaghandel om te buigen in winst, geholpen door hogere standen op Wall Street. In Duitsland klom de toonaangevende DAX-index gedurende de handel tot recordhoogte, mede door speculaties over een renteverlaging door de Europese Centrale Bank (ECB) volgend jaar.

7 uur geleden