Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Harley-Davidson onderuit op Wall Street na stilleggen productie

Harley-Davidson onderuit op Wall Street na stilleggen productie

NEW YORK (ANP) - Harley-Davidson is donderdag flink lager gezet op Wall Street. De fabrikant van motorfietsen legt de productie de komende twee weken grotendeels stil vanwege een probleem bij een leverancier van onderdelen. De aandelenbeurzen in New York sloten wat lager na de zeer zware verliezen van een dag eerder.

Harley-Davidson heeft de beslissing met "een overvloed aan voorzichtigheid" genomen omdat de leverancier kampt met een "regelgevingskwestie". Het is niet duidelijk om welke leverancier of om welke onderdelen het gaat omdat de Amerikaanse motorfietsenfabrikant niet meer informatie wil geven. De maatregel heeft geen invloed op de elektrische LiveWire motorfietsen. Harley-Davidson verloor 9,3 procent.

Cisco Systems zakte 13,7 procent. De fabrikant van netwerkapparatuur en beveiligingssoftware boekte afgelopen kwartaal minder omzet dan verwacht. Ook schroefde het bedrijf zijn omzetverwachting voor het hele jaar terug. Topman Chuck Robbins waarschuwde dat de coronalockdowns in China en de oorlog in Oekraïne de verkopen onder druk zetten.

Macy's

Kohl's eindigde de dag met een plus van 4,4 procent nadat het aandeel een stuk lager opende. De op één na grootste warenhuisketen van de Verenigde Staten na Macy's boekte afgelopen kwartaal veel minder winst dan analisten hadden verwacht. Het bedrijf kampte met hogere kosten en schroefde ook de winstverwachting voor het hele jaar flink terug.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,8 procent lager op 31.253,13 punten. De brede S&P zakte 0,6 procent tot 3900,79 punten en de Nasdaq verloor 0,3 procent tot 11.388,50 punten. De Amerikaanse graadmeters beleefden woensdag met verliezen tot 4,7 procent de slechtste beursdag sinds 2020.

Twitter

De overname van Twitter door miljardair Elon Musk gaat gewoon door. Dat hebben bestuurders van Twitter tegen medewerkers van het socialmediaplatform gezegd tijdens een onlinebijeenkomst. Twitter meldde ook dat er niet opnieuw wordt onderhandeld over de overnameprijs. Het aandeel steeg 1,2 procent.

De euro was 1,0588 dollar waard, tegen 1,0594 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,9 procent meer op 111,62 dollar. Brentolie werd eveneens 1,9 procent duurder op 111,22 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Onderzoek: dividend Duitse DAX-bedrijven naar record

FRANKFURT (ANP/DPA) - De veertig grootste bedrijven van Duitsland, genoteerd in de DAX-index op de aandelenbeurs in Frankfurt, keren dit jaar voor een recordbedrag aan dividend aan de aandeelhouders uit. Dat meldt onderzoeks- en accountantskantoor EY. In totaal gaat het om een bedrag van 53,8 miljard euro. Dat is het hoogste niveau sinds EY in 2012 begon met de metingen en 2,4 procent meer dan een jaar eerder.

44 minuten geleden
Recordstijging aluminiumprijs na nieuwe sancties tegen Rusland

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De prijs van aluminium liet maandag een recordstijging zien. De opmars volgde op nieuwe sancties van de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk voor de handel in Russische metalen. Veel in Rusland geproduceerd aluminium, koper en nikkel mag daardoor niet meer worden verhandeld aan de twee grootste beurzen voor metalen ter wereld, die in Londen (LME) en Chicago (CME).

1 uur geleden
Douglas-eigenaar CVC gaat naar aandelenbeurs Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Investeringsmaatschappij CVC Capital Partners, eigenaar van onder meer cosmetica- en parfumerieketen Douglas, gaat naar de aandelenbeurs in Amsterdam. Het Europese beleggingsbedrijf heeft hierover een intentieverklaring naar buiten gebracht. De beursgang vindt naar verwachting in de komende weken plaats, afhankelijk van marktomstandigheden, aldus CVC.

1 uur geleden
Gasunie sluit voor miljarden aan deals, onder meer met Heijmans

GRONINGEN (ANP) - Gasunie tekent voor miljarden aan langjarige contracten met aannemers voor onderhoudswerk aan bestaande gasleidingen en de aanleg van nieuwe leidingen voor bijvoorbeeld waterstof, groen gas en CO2. Onder meer het beursgenoteerde bouwconcern Heijmans gaat aan de slag voor de gasnetbeheerder, evenals A. Hak Leidingbouw en Visser & Smit Hanab.

2 uur geleden
Beleggers op Damrak blijven kalm na Iraanse aanval op Israël

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs werd maandag kalm gereageerd op de Iraanse aanval op Israël afgelopen weekend. Iran lanceerde in de nacht van zaterdag op zondag honderden drones en raketten op Israël, die vrijwel allemaal werden onderschept met hulp van bondgenoten als de Verenigde Staten, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. De Iraanse aanval was een vergeldingsactie op een Israëlische aanval op de Iraanse ambassade in Syrië begin april.

2 uur geleden
Beleggers hopen op uitblijven escalatie conflict Midden-Oosten

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak koerst maandag af op een licht lager begin van de nieuwe beursweek. Beleggers reageren vooral op de Iraanse aanval op Israël afgelopen weekeinde. Iran lanceerde in de nacht van zaterdag op zondag honderden drones en raketten op Israël, die vrijwel allemaal werden onderschept met hulp van bondgenoten als de Verenigde Staten, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. De Iraanse aanval was een vergeldingsactie op een Israëlische aanval op de Iraanse ambassade in Syrië begin april.

3 uur geleden
Nieuwssite: geruchten over groot banenverlies bij Tesla

AUSTIN (ANP) - Tesla gaat mogelijk een groot deel van zijn personeel ontslaan. De Amerikaanse site Electrek, die doorgaans goed ingevoerd is over Tesla, meldt dat op de werkvloer van de fabrikant van elektrische auto's geruchten rondgaan over een grote reorganisatie waarbij tot 20 procent van de banen verloren zou gaan. Dat zou neerkomen op tienduizenden ontslagen.

3 uur geleden