Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Harley-Davidson onderuit op Wall Street na stilleggen productie

Harley-Davidson onderuit op Wall Street na stilleggen productie

NEW YORK (ANP) - Harley-Davidson is donderdag flink lager gezet op Wall Street. De fabrikant van motorfietsen legt de productie de komende twee weken grotendeels stil vanwege een probleem bij een leverancier van onderdelen. De aandelenbeurzen in New York sloten wat lager na de zeer zware verliezen van een dag eerder.

Harley-Davidson heeft de beslissing met "een overvloed aan voorzichtigheid" genomen omdat de leverancier kampt met een "regelgevingskwestie". Het is niet duidelijk om welke leverancier of om welke onderdelen het gaat omdat de Amerikaanse motorfietsenfabrikant niet meer informatie wil geven. De maatregel heeft geen invloed op de elektrische LiveWire motorfietsen. Harley-Davidson verloor 9,3 procent.

Cisco Systems zakte 13,7 procent. De fabrikant van netwerkapparatuur en beveiligingssoftware boekte afgelopen kwartaal minder omzet dan verwacht. Ook schroefde het bedrijf zijn omzetverwachting voor het hele jaar terug. Topman Chuck Robbins waarschuwde dat de coronalockdowns in China en de oorlog in Oekraïne de verkopen onder druk zetten.

Macy's

Kohl's eindigde de dag met een plus van 4,4 procent nadat het aandeel een stuk lager opende. De op één na grootste warenhuisketen van de Verenigde Staten na Macy's boekte afgelopen kwartaal veel minder winst dan analisten hadden verwacht. Het bedrijf kampte met hogere kosten en schroefde ook de winstverwachting voor het hele jaar flink terug.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,8 procent lager op 31.253,13 punten. De brede S&P zakte 0,6 procent tot 3900,79 punten en de Nasdaq verloor 0,3 procent tot 11.388,50 punten. De Amerikaanse graadmeters beleefden woensdag met verliezen tot 4,7 procent de slechtste beursdag sinds 2020.

Twitter

De overname van Twitter door miljardair Elon Musk gaat gewoon door. Dat hebben bestuurders van Twitter tegen medewerkers van het socialmediaplatform gezegd tijdens een onlinebijeenkomst. Twitter meldde ook dat er niet opnieuw wordt onderhandeld over de overnameprijs. Het aandeel steeg 1,2 procent.

De euro was 1,0588 dollar waard, tegen 1,0594 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,9 procent meer op 111,62 dollar. Brentolie werd eveneens 1,9 procent duurder op 111,22 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Miljoenen om bedrijven aan energiebesparingsplicht te houden

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet trekt de komende vier jaar bij elkaar 56 miljoen euro extra uit voor handhaving van de energiebesparingsplicht voor bedrijven. Het geld is bedoeld voor versterking van de omgevingsdiensten, die er namens gemeenten en provincies op toezien dat bedrijven zich houden aan milieuregels en voorwaarden voor vergunningen.

10 minuten geleden
Brussels Airlines schrapt vluchten, piloten SAS willen staken

BRUSSEL (ANP/BELGA/BLOOMBERG) - De problemen in de luchtvaart spelen duidelijk niet alleen op Schiphol. Brussels Airlines maakte bekend nog eens vijfhonderd vluchten uit het schema te halen in de maanden juli en augustus. Met de annuleringen komt de luchtvaartmaatschappij tegemoet aan de vraag van piloten en cabinepersoneel om de werkdruk te verminderen. Ondertussen dreigen piloten van het Scandinavische SAS het werk neer te leggen.

52 minuten geleden
Recordomzet Suezkanaal na verhogingen doorvaarttarieven

CAÏRO (ANP/AFP) - Het Suezkanaal heeft in het afgelopen boekjaar een recordomzet gerealiseerd van 7 miljard dollar (zo'n 6,7 miljard euro). De omzetstijging volgde op de verhogingen van de tarieven voor het gebruik van de belangrijke Egyptische waterweg. Dat meldde de Suez Canal Authority (SCA).

57 minuten geleden
Duitsland kijkt naar redding energiebedrijf Uniper

DÜSSELDORF (ANP) - Duitsland is bereid energiebedrijf Uniper te redden, maar wil de mogelijkheden daarvoor vastleggen in een nieuwe wet over energiezekerheid. Dat meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden. Als onderdeel van de redding zou de Duitse staat een belang in Uniper kunnen nemen. De coronasteun aan luchtvaartmaatschappij Lufthansa wordt daarbij als voorbeeld genomen.

1 uur geleden
ECB zet meer in op groene obligaties

FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) - De Europese Centrale Bank maakte maandag bekend zijn portefeuille bedrijfsobligaties te gaan vergroenen. De toezichthouder zet in op "betere klimaatprestaties" en kiest daarom voor het koolstofvrij maken van zijn investeringen.

1 uur geleden
Shell aan kop op voorzichtig Damrak, vastgoed onder druk

AMSTERDAM (ANP) - Olie- en gasconcern Shell voerde maandag de stijgers aan in de AEX-index, die een voorzichtige winst liet zien. De vastgoedsector stond daarentegen onder druk na een negatief analistenrapport van Barclays. Beleggers bleven verder terughoudend door de zorgen over een mogelijke recessie. De Europese markten konden daarbij geen richting ontlenen aan Wall Street, dat zijn deuren gesloten houdt vanwege de viering van Onafhankelijkheidsdag in de Verenigde Staten.

2 uur geleden
Huren vrije sector stegen met haast 12 procent in jaar

UTRECHT (ANP) - Nieuwe huurders in de vrije sector betaalden in het tweede kwartaal 11,8 procent meer per vierkante meter dan een jaar eerder, melden makelaarsvereniging NVM en Vastgoed Management NL (VGM NL). Vooral nieuwbouwwoningen waren flink duurder. Daarvoor betaalde een nieuwe huurder ruim 18 procent meer per vierkante meter.

3 uur geleden