Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hans van Manen (88) bijzonder in trek met zijn livestreams

Hans van Manen (88) bijzonder in trek met zijn livestreams

AMSTERDAM (ANP) - Choreograaf Hans van Manen (88) is op het ogenblik bijzonder in trek met de komende livestreams van zijn programma Variations. Het Nationale Ballet, dat Variations danst, schat uiteindelijk wel 10.000 kaarten per voorstelling te verkopen

Dat betekent in de praktijk nog meer kijkers en in ieder geval aanzienlijk meer dan de 1600 toeschouwers die Het Nationale Ballet normaal per keer in het huistheater, de Stopera, kan herbergen.

De belangstelling voor de live-uitzendingen op zaterdagmiddag 27 en zondagmiddag 28 februari is inmiddels al zo groot, dat Het Nationale Ballet ze opneemt en ze allebei nog een keer zal aanbieden als stream. Er zijn al duizenden kaarten verkocht, terwijl Van Manen in Amsterdam nog druk doende is de dansers zelf voor te bereiden en te begeleiden.

Het onlineprogramma Hans van Manen Variations biedt zes balletten van de hand van de Nederlandse choreograaf: Adagio Hammerklavier, Sarcasmen, Trois Gnossiennes, Déjà Vu, Two pieces for HET en Variations for two couples.

De twee livestreams worden door twee verschillende bezettingen gedanst, volgens Het Nationale Ballet om "zoveel mogelijk dansers van het gezelschap de kans te geven hun interpretatie van het werk van Van Manen te tonen aan het onlinepubliek".

Het optreden van de cast van 27 februari wordt herhaald op 4 maart. Het optreden van de cast van 28 februari is op 5 maart nog eens te bekijken

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Een jaar coronavirus: een terugblik in cijfers

DEN HAAG (ANP) - Toenmalig zorgminister Bruno Bruins maakte zaterdag precies een jaar geleden live op televisie bekend dat ook in Nederland het coronavirus voor het eerst was vastgesteld. Een zwaar jaar volgde waarin veel mensen werden geraakt door het virus, bijvoorbeeld omdat ze ernstig ziek werden of overleden. In deze crisis boden cijfers enig houvast, ondanks de vele voorbehouden. Wat vertellen die over een jaar leven met het coronavirus?

50 minuten geleden
Een jaar coronavirus in Nederland

TILBURG (ANP) - Nederland leeft een jaar met het coronavirus. Op 27 februari 2020 maakt toenmalig minister Bruno Bruins bekend dat voor het eerst een besmetting is geconstateerd. De patiënt is niet heel ziek, maar uit voorzorg opgenomen in het ziekenhuis in Tilburg. De crisis die kort daarna losbarst, komt voor velen als een verrassing.

56 minuten geleden
Rutte precies evenveel dagen premier als 'Vadertje Drees'

DEN HAAG (ANP) - Demissionair premier Mark Rutte is op 27 februari precies even lang minister-president als PvdA-icoon Willem Drees was toen hij eind 1958 aftrad: in totaal 3789 dagen. Daarmee is Rutte na zaterdag de op één-na-langstzittende naoorlogse premier van Nederland.

58 minuten geleden
Saba op dreef met vaccinaties

THE BOTTOM (ANP) - Op Saba is vrijdagmiddag (lokale tijd) bekendgemaakt dat meer dan 1100 mensen zijn ingeënt tegen het coronavirus sinds afgelopen maandag is begonnen met vaccineren. Op het eiland wonen bijna tweeduizend personen.

3 uur geleden
Rob Stenders neemt met discoavond afscheid van Radio 2

HILVERSUM (ANP) - Rob Stenders heeft zijn laatste uren op NPO Radio 2 achter de rug. Vrijdagavond mocht de dj, die overstapt naar Radio Veronica, de Disco Marathon afsluiten in zijn programma One Night Stenders.

4 uur geleden
'Ouders dachten dat in container gevonden baby gestorven was'

AMSTERDAM (ANP) - De minderjarige ouders van de baby die zondag in een vuilcontainer in Amsterdam werd gevonden, hebben zich woensdag uit eigen beweging bij de politie gemeld. Ze dachten dat het kindje was overleden, zei advocaat Gerald Roethof, die de vader van de baby bijstaat, in televisieprogramma Op1.

4 uur geleden
'Ondanks nieuwe lijsttrekker nu alweer ruzie in 50PLUS'

DEN HAAG (ANP) - De komst van nieuwe lijsttrekker Liane den Haan bij 50PLUS heeft geen einde gemaakt aan de ruzies die de partij al jaren plagen, aldus Nieuwsuur. Het conflict zou inmiddels zo hoog zijn opgelopen dat een WhatsAppgroep van de top-10 van de partij opgeheven werd vanwege het constante geruzie. Inmiddels zou de appgroep weer terug zijn, op voorwaarde dat het nu afgelopen is met ruziemaken.

5 uur geleden