Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Handelsvrees drukt Wall Street weer omlaag

Handelsvrees drukt Wall Street weer omlaag

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag opnieuw in het rood gesloten, na de koersverliezen op maandag. Wel liepen de minnen wat terug richting het einde van de handelsdag. President Donald Trump wakkerde de handelszorgen bij beleggers op Wall Street verder aan door te zeggen dat hij het sluiten van een handelsdeal met China mogelijk over de Amerikaanse presidentsverkiezingen van volgend jaar heen wil tillen.

De Dow-Jonesindex eindigde 1 procent lager op 27.502,81 punten. De brede S&P 500 zakte 0,7 procent tot 3093,21 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq verloor 0,6 procent tot 8520,64 punten.

Trump liet weten dat het tekenen van een deal met China van hem afhangt. Volgens de president staan de Chinezen juist te popelen om te tekenen. Volgens Trump is het "in bepaalde opzichten beter" om pas na de verkiezingen een deal te sluiten. Welke opzichten dat zijn, zei hij niet. Trump zei verder na te denken over meer heffingen tegen Frankrijk. Daarmee slaat hij terug voor een zogeheten digitaks die Frankrijk oplegde aan Amerikaanse techbedrijven.

Chipsector

Handelsminister Wilbur Ross zei dat nieuwe importheffingen tegen China deze maand waarschijnlijker zijn geworden. Op 15 december beslist het Witte Huis of heffingen op 160 miljard dollar aan goederen uit het Aziatische land van kracht worden.

Bedrijven die gevoelig zijn voor de handelsperikelen werden lager gezet. Machinebouwer Caterpillar zakte 2 procent in het rood. In de chipsector leverden Micron Technology en Nvidia tot 2,5 procent in. Apple moest een verlies slikken van 1,8 procent. Zakenbank Goldman Sachs had ook een lastige dag met een min van 2,5 procent.

Overnamenieuws

Verder was er overnamenieuws. Staalbedrijf AK Steel wordt voor 1,1 miljard dollar overgenomen door ijzerertsproducent Cleveland-Cliffs. AK Steel ging ruim 4 procent vooruit, maar Cleveland-Cliffs kelderde bijna 11 procent. Chips- en frisdrankmaker PepsiCo (min 0,3 procent) maakte bekend snackproducent BFY Brands over te nemen, voor een onbekend bedrag.

De euro was 1,1081 dollar waard tegen 1,1087 dollar in Europa. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,6 procent meer op 56,30 dollar. Brent werd 0,2 procent duurder op 61,02 dollar.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

AEX levert nipt in op rode beursdag

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen zijn maandag overwegend in het rood geƫindigd. Ook de AEX-index in Amsterdam leverde in, zij het maar nipt. Beleggers deden het rustig aan na de stevige winsten van afgelopen vrijdag. Een onverwachte sterke daling van de Chinese export in november zorgde daarbij voor enige koersdruk.

over 20 minuten
Cementfabriek ENCI in Maastricht sluit deuren

MAASTRICHT (ANP) - De Maastrichtse cementfabriek ENCI gaat volgend jaar dicht. Dat heeft moederbedrijf HeidelbergCement besloten. De vijftig personeelsleden van het bedrijf komen op straat te staan.

1 uur geleden
Kleine verliezen bij opening Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag licht lager geopend. Beleggers op Wall Street verwerkten tegenvallende cijfers over de Chinese export. De aandacht blijft vooral uitgaan naar de verdere ontwikkelingen aan het Chinees-Amerikaanse handelsfront, terwijl ook wordt uitgekeken naar het rentebesluit van de Federal Reserve en de Britse verkiezingen later deze week.

1 uur geleden
Voormalig Fed-baas Paul Volcker overleden

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Paul Volcker, voormalig voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, is overleden. Dat meldt de New York Times. Volcker is 92 jaar oud geworden.

2 uur geleden
Rabo verlaagt risico-opslag automatisch

AMSTERDAM (ANP) - Rabobank verlaagt sinds 1 december automatisch de hypotheekrente wanneer een klant in aanmerking komt voor een lagere risico-opslag. Daarmee geeft Rabo als eerste grote bank gehoor aan de oproep van de Consumentenbond, die de kwestie op de agenda zette.

5 uur geleden
Kleine koersuitslagen op Europese beurzen

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen lieten maandag kleine koersuitslagen zien. Beleggers deden het rustig aan na de stevige winsten van afgelopen vrijdag. Een onverwachte sterke daling van de Chinese export in november zorgde daarbij voor enige koersdruk. Ook werd uitgekeken naar de Britse verkiezingen later deze week.

5 uur geleden
Grootste zonnepark Nederland operationeel

HOOGEZAND-SAPPEMEER (ANP) - Zonnepark Midden-Groningen, het grootste in zijn soort in Nederland, is operationeel. Dat meldde Chint Solar, dat de 315.000 panelen installeerde. Het park nabij Hoogezand-Sappemeer beslaat een lap grond van 117 hectare en zal minstens 32.000 huishoudens van stroom voorzien.

6 uur geleden