Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Handelsvrees drukt Wall Street weer omlaag

Handelsvrees drukt Wall Street weer omlaag

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag opnieuw in het rood gesloten, na de koersverliezen op maandag. Wel liepen de minnen wat terug richting het einde van de handelsdag. President Donald Trump wakkerde de handelszorgen bij beleggers op Wall Street verder aan door te zeggen dat hij het sluiten van een handelsdeal met China mogelijk over de Amerikaanse presidentsverkiezingen van volgend jaar heen wil tillen.

De Dow-Jonesindex eindigde 1 procent lager op 27.502,81 punten. De brede S&P 500 zakte 0,7 procent tot 3093,21 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq verloor 0,6 procent tot 8520,64 punten.

Trump liet weten dat het tekenen van een deal met China van hem afhangt. Volgens de president staan de Chinezen juist te popelen om te tekenen. Volgens Trump is het "in bepaalde opzichten beter" om pas na de verkiezingen een deal te sluiten. Welke opzichten dat zijn, zei hij niet. Trump zei verder na te denken over meer heffingen tegen Frankrijk. Daarmee slaat hij terug voor een zogeheten digitaks die Frankrijk oplegde aan Amerikaanse techbedrijven.

Chipsector

Handelsminister Wilbur Ross zei dat nieuwe importheffingen tegen China deze maand waarschijnlijker zijn geworden. Op 15 december beslist het Witte Huis of heffingen op 160 miljard dollar aan goederen uit het Aziatische land van kracht worden.

Bedrijven die gevoelig zijn voor de handelsperikelen werden lager gezet. Machinebouwer Caterpillar zakte 2 procent in het rood. In de chipsector leverden Micron Technology en Nvidia tot 2,5 procent in. Apple moest een verlies slikken van 1,8 procent. Zakenbank Goldman Sachs had ook een lastige dag met een min van 2,5 procent.

Overnamenieuws

Verder was er overnamenieuws. Staalbedrijf AK Steel wordt voor 1,1 miljard dollar overgenomen door ijzerertsproducent Cleveland-Cliffs. AK Steel ging ruim 4 procent vooruit, maar Cleveland-Cliffs kelderde bijna 11 procent. Chips- en frisdrankmaker PepsiCo (min 0,3 procent) maakte bekend snackproducent BFY Brands over te nemen, voor een onbekend bedrag.

De euro was 1,1081 dollar waard tegen 1,1087 dollar in Europa. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,6 procent meer op 56,30 dollar. Brent werd 0,2 procent duurder op 61,02 dollar.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Financiële sector: boodschap over thuiswerken goed begrepen

AMSTERDAM (ANP) - Grote Nederlandse banken en verzekeraars als ABN AMRO, ING, Rabobank en NN Group hebben de boodschap van het kabinet om zoveel mogelijk thuis te werken goed begrepen. De financieel dienstverleners scherpen het beleid nog verder aan: werk thuis tenzij het echt niet anders kan.

1 uur geleden
Uitvaartverzekeraar DELA ziet af van redding Yarden

EINDHOVEN (ANP) - Uitvaartverzekeraar DELA ziet af van de overname van branchegenoot Yarden. Met die vorig jaar aangekondigde deal wilde het bedrijf Yarden, dat in financiële problemen verkeert, de reddingsboei toewerpen. Maar juridisch gesteggel over een financiële verplichting van Yarden aan honderdduizenden polishouders maakt de deal voor DELA te riskant.

3 uur geleden
'KLM-baas Elbers donderdag met plan naar Den Haag'

AMSTERDAM (ANP) - KLM-baas Pieter Elbers gaat donderdag met een herstructureringsplan naar het ministerie van Financiën. Volgens de ondernemingsraad (or) van KLM is het hele bedrijf doorgelicht en liggen verschillende plannen op tafel om de kosten te drukken. Een akkoord met de vakbonden ontbreekt nog.

3 uur geleden
'Uber aast op autodeeldienst Daimler en BMW'

NEW YORK (ANP) - Taxibedrijf Uber aast op de aankoop van Free Now, de autodeeldienst van de Duitse autobouwers Daimler en BMW. Dat zeggen ingewijden tegen persbureau Bloomberg. Met de aankoop zou het bedrijf zijn marktaandeel in Europa en Latijns-Amerika flink vergroten.

5 uur geleden
'Duizenden banen op de tocht bij Shell'

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Bij olie- en gasreus Shell staan duizenden banen op de tocht. De Britse krant The Times schrijft op basis van ingewijden dat het bedrijf de ingrepen woensdag bekend zal maken. Dan komt Shell naar verluidt ook met een tussentijdse handelsupdate vooruitlopend op de kwartaalupdate.

7 uur geleden
Miljoenenboete voor tabaksfabrikanten voor gesjoemel met prijzen

DEN HAAG (ANP) - Vier sigarettenfabrikanten krijgen van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) een boete van meer dan 82 miljoen euro. Ze hebben de concurrentie vervalst door informatie over toekomstige prijzen van pakjes sigaretten uit te wisselen. Dat gebeurde onder andere via groothandels en is verboden, aldus de toezichthouder.

7 uur geleden
Philips vecht misgelopen opdracht Defensie aan

AMSTERDAM (ANP) - Medisch technologiebedrijf Philips sleept de Nederlandse staat voor de rechter om een opdracht voor de levering van defibrillatoren aan het ministerie van Defensie. In een kort geding eist de multinational dat de aan een ander bedrijf gegunde order wordt teruggedraaid. Volgens Philips zijn er fouten gemaakt in de aanbestedingsprocedure.

10 uur geleden