Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Handelshoop stuwt Europese beurzen

Handelshoop stuwt Europese beurzen

AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen zijn vrijdag met winsten het weekend in gegaan. Beleggers reageerden op uitspraken van onder meer de economisch adviseur van het Witte Huis Larry Kudlow dat de Verenigde Staten en China dicht bij een handelsdeal zijn. Eerder werd nog gevreesd dat de onderhandelingen waren vastgelopen.

De AEX-index op Beursplein 5 sloot 0,6 procent in de plus op 598,96 punten. De MidKap dikte 1 procent aan tot 901,68 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs stegen tot 0,7 procent.

ArcelorMittal ging 2,5 procent vooruit en was daarmee de sterkste stijger in de AEX. Het staalbedrijf mag van het hooggerechtshof in India de overname van zijn failliete branchegenoot Essar Steel afronden. Verder waren chipgerelateerde bedrijven in trek na positieve cijfers van branchegenoten uit de Verenigde Staten. In Amsterdam zaten ASML, ASMI en Besi duidelijk in de lift, met plussen rond de 2 en 3 procent.

BT

Bij de kleinere fondsen steeg Kiadis Pharma meer dan 13 procent in beurswaarde. Het biotechnologiebedrijf ging eerder deze week nog flink onderuit, nadat het bekendmaakte de ontwikkeling van zijn belangrijkste geneesmiddel te staken.

Elders in Europa was er onder meer aandacht voor BT. Het Britse telecombedrijf verloor dik 1 procent in Londen. De Britse Labour-leider Jeremy Corbyn wil een deel van BT nationaliseren indien hij de verkiezingen wint. In Parijs won Orange juist meer dan 1 procent na berichten dat het Franse telecomconcern zijn activiteiten met betrekking tot mobiele telefoonmasten wil afsplitsen.

SEB

In Stockholm kelderde SEB ruim 12 procent. Een Zweeds tv-programma claimt informatie te hebben over betrokkenheid van de Zweedse bank bij de omvangrijke witwasaffaire in de Baltische staten. Verder dikten Saipem en Subsea 7 in respectievelijk Milaan en Oslo tot bijna 2 procent aan. Beleggers reageerden enthousiast op berichten over een mogelijke fusie tussen de twee Europese oliedienstverleners.

De euro was 1,1044 dollar waard tegen 1,1016 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 1,6 procent duurder op 57,68 dollar. Brentolie steeg ook 1,6 procent in prijs, tot 63,28 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Warenhuisketen Macy's schiet omhoog op positief Wall Street

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse warenhuisketen Macy's werd maandag op Wall Street in een klap bijna 20 procent meer waard na berichten dat het bedrijf wordt overgenomen. Volgens verschillende Amerikaanse media deed een groep investeerders een voorstel om de Amerikaanse warenhuisketen te kopen voor 5,8 miljard dollar (zo'n 5,4 miljard euro). Het is echter nog niet duidelijk of Macy's, dat ook eigenaar is van de luxe warenhuizen Bloomingdale's en de luxe cosmeticawinkels van Bluemercury, het bod steunt.

1 uur geleden
Studie: Rotterdamse havenbedrijven gehinderd door nieuwe wetten

ROTTERDAM (ANP) - Bedrijven in de Rotterdamse haven ervaren belemmeringen door nieuwe milieuwet- en regelgeving en een aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt. Daardoor komen de toekomstige resultaten onder zware druk te staan, is een van de conclusies van een onderzoek van de Universiteit van Amsterdam (UvA). De Rotterdamse haven is het grootste haven- en industriecomplex van Europa.

2 uur geleden
Modeketen Zara trekt omstreden campagne in na ophef

ARTEIXO (ANP/RTR) - De Spaanse modewinkelketen Zara heeft een omstreden reclamecampagne teruggetrokken waarin mannequins ledematen misten. Dat gebeurde nadat pro-Palestijnse activisten hadden opgeroepen tot een boycot van het kledingconcern.

2 uur geleden
Faillissement dichtbij voor verpakkingsloze super Pieter Pot

ROTTERDAM (ANP) - De al tijden noodlijdende verpakkingsloze onlinesupermarkt Pieter Pot dreigt dinsdag failliet te worden verklaard. De onderneming meldt dat schuldeiser pensioenfonds BPFL het bankroet heeft aangevraagd, waar Pieter Pot het niet mee eens is. "We hadden gehoopt op een coulanceregeling omdat de weg naar herstel succesvol verloopt. Het is afwachten hoe de rechter dinsdag beslist", licht algemeen directeur Jouri Schoemaker toe.

3 uur geleden
Curator verwacht doorstart e-bikemerk Qwic, leveringen al hervat

AMSTERDAM (ANP) - De curator van het failliet verklaarde e-bikemerk Qwic heeft "goede hoop" op een snelle doorstart van het Amsterdamse bedrijf. Daarom kunnen mensen die nog een bestelling hadden uitstaan bij de onderneming, er weer op rekenen dat deze binnenkort wordt geleverd. Advocaat Jeroen van Straaten van Wieringa Advocaten meldt dat het stilgevallen leveringsproces weer wordt opgestart.

5 uur geleden
Betalingsverwerker Adyen helpt AEX-index verder omhoog

AMSTERDAM (ANP) - Betalingsverwerker Adyen was maandag wederom de grote uitblinker in de AEX-index op het Damrak. De Nederlandse onderneming zette de winstreeks van de vorige handelsdagen voort met een nieuwe plus van 2,6 procent. Adyen werd afgelopen week al zo'n 10 procent meer waard dankzij positieve oordelen van analisten.

5 uur geleden
Koerssprong Macy's op Wall Street door overnamespeculatie

NEW YORK (ANP) - Macy's werd maandag bijna 16 procent meer waard op de aandelenbeurzen in New York. Volgens zakenkrant The Wall Street Journal heeft een groep investeerders een voorstel gedaan om de Amerikaanse warenhuisketen te kopen voor 5,8 miljard dollar (zo'n 5,4 miljard euro). Het is echter nog niet duidelijk of Macy's, dat ook eigenaar is van de luxe warenhuizen Bloomingdale's en de luxe cosmeticawinkels van Bluemercury, het bod steunt.

7 uur geleden