Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Handelsblatt: bod uitgebracht op onderdeel NN door Goldman en DWS

Handelsblatt: bod uitgebracht op onderdeel NN door Goldman en DWS

FRANKFURT (ANP) - De Amerikaanse vermogensbeheerder Goldman Sachs Asset Management (GSAM) en de Duitse verzekeraar DWS hebben een bindend bod uitgebracht op de investeringstak van verzekeraar NN Group, meldt de Duitse zakenkrant Handelsblatt op basis van ingewijden. Geruchten over een bod gingen al, maar de partijen hebben zich formeel nog niet uitgelaten hierover.

Maandag verliep de deadline voor het uitbrengen van een bod. Naar verluidt zouden de twee partijen 1,4 miljard euro overhebben voor NN Investment Partners (NNIP), de investeringstak. NN gaf in april aan een verkoop van NNIP te overwegen. Daaronder valt 300 miljard euro aan vermogen. Bij NNIP werken ongeveer 950 mensen.

Meerdere andere partijen, waaronder de vermogensbeheertak van Zwitserse bank UBS en de Amerikaanse verzekeraar Prudential Financial toonden eerder al interesse in de overname, maar ze hebben zich volgens Handelsblatt teruggetrokken uit de overnamerace.

NN staat al langer onder druk van de activistische aandeelhouder Elliott Investment Management om meer waarde voor aandeelhouders te creëren. Volgens Elliott kan de beurskoers de komende jaren fors stijgen en doet het topmanagement van het verzekeringsbedrijf veel te weinig om de huidige onderwaardering tegen te gaan.

Meer uit Financieel

ING en ABN onderuit op Damrak om verhoging bankbelasting

AMSTERDAM (ANP) - ING en ABN AMRO zijn vrijdag met stevige koersverliezen gesloten op de Amsterdamse beurs. Beleggers reageerden negatief op de goedkeuring door de Tweede Kamer van het voorstel om de bankbelasting te verhogen. ING en ABN AMRO leverden daarop tot 6,4 procent in. Verzekeraars Aegon, ASR en NN Group gingen mee omlaag en daalden tot 2,6 procent.

5 minuten geleden
Autovakbond VS breidt stakingen bij GM en Stellantis uit

DETROIT (ANP/AFP/BLOOMBERG) - De stakingen bij autofabrieken van General Motors (GM) en Stellantis in de Verenigde Staten, die afgelopen vrijdag begonnen, worden uitgebreid. Dat heeft Shawn Fain, voorzitter van autovakbond UAW, vrijdag bekendgemaakt. Daarmee wordt het werk neergelegd in nog eens 38 fabrieken, verspreid over twintig Amerikaanse staten.

10 minuten geleden
KLM: belasting overstappende passagiers Schiphol zorgelijk

SCHIPHOL (ANP/BLOOMBERG) - KLM vindt het plan voor de invoering van een belasting op overstappende passagiers op luchthaven Schiphol zeer zorgelijk omdat daardoor het aantal vluchten sterk kan afnemen en veel minder passagiers gaan reizen met de luchtvaartmaatschappij. Dat verklaarde KLM nadat een CDA-motie voor de belasting werd aangenomen door een meerderheid van de Tweede Kamer. Met die belasting zouden huishoudens geholpen moeten worden met de energierekening.

1 uur geleden
KLM-piloten willen maandag een uur staken op Schiphol

SCHIPHOL (ANP) - Piloten van KLM willen aanstaande maandag een uur het werk neerleggen op Schiphol om een betere cao af te dwingen. Dit meldt vakbond VNV vrijdag. Voorzitter Camiel Verhagen vermoedt dat de staking vijftien vertrekkende vluchten kan vertragen.

2 uur geleden
Europese Commissie: menig buitenlands bedrijf blijft in Rusland

BRUSSEL (ANP/DPA) - Een groot aantal buitenlandse investeerders doen ondanks de Russische oorlog tegen Oekraïne nog zaken in Rusland. Meer dan de helft is er nog actief, zegt de Europese Commissie.

2 uur geleden
Activision Blizzard stijgt op herstellend Wall Street

NEW YORK (ANP) - Activision Blizzard behoorde vrijdag tot de stijgers op de aandelenbeurzen in New York. Beleggers reageerden op de verklaring van de Britse toezichthouder CMA dat de overname van het gamebedrijf door softwareconcern Microsoft waarschijnlijk zal worden goedgekeurd. De twee bedrijven kregen eerder geen toestemming van de Britten om samen te gaan uit angst voor de grote macht die ze samen zouden kunnen uitoefenen op de markt voor games in de cloud.

2 uur geleden
Sterkste daling Duitse huizenprijzen sinds 2000

WIESBADEN (ANP/RTR/DPA) - De Duitse huizenprijzen zijn in het tweede kwartaal van dit jaar in het sterkste tempo gedaald sinds het begin van de metingen in 2000. Dat meldde het Duitse federale statistiekbureau Destatis. Op jaarbasis gingen de prijzen gemiddeld met 9,9 procent omlaag.

3 uur geleden