Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Handelsbericht AkzoNobel goed ontvangen op Damrak

Handelsbericht AkzoNobel goed ontvangen op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam is maandag met winst de handel uitgegaan, mede dankzij de positieve ontvangst van een onverwacht handelsbericht van verfconcern AkzoNobel. Ook de andere Europese aandelenbeurzen wonnen terrein. Beleggers schoven de zorgen over de wereldwijde recordstijging van het aantal coronabesmettingen aan de kant en waren optimistisch gestemd aan het begin van het cijferseizoen.

De hoofdindex op Beursplein 5 eindigde 1,5 procent in de plus op 578,85 punten. De MidKap steeg 1,2 procent tot 772,30 punten. De beursgraadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs gingen tot 1,7 procent vooruit.

AkzoNobel (plus 4,5 procent) was een van de sterkste stijgers bij de Amsterdamse hoofdfondsen. De omzet van de verffabrikant is in het tweede kwartaal met 19 procent gedaald. Door de coronacrisis stond vooral de vraag naar lakken vanuit de auto-industrie en luchtvaartsector sterk onder druk. Volgens AkzoNobel nam de tegenwind van de crisis in de loop van het kwartaal wel steeds meer af. In China was de vraag aan het einde van het kwartaal bijna weer terug op het oude niveau.

ArcelorMittal

Staalmaker ArcelorMittal ging evenwel aan kop in de AEX, met een koerswinst van 4,9 procent. De staalsector was over de gehele linie in trek bij beleggers. Zo stond roestvrijstaalbedrijf Aperam hoog bij de middelgrote fondsen, met een plus van 5 procent. Branchegenoot Outokumpu won dik 5 procent in Helsinki en Salzgitter ging bijna 7 procent omhoog in Frankfurt.

Bij de kleinere bedrijven in Amsterdam steeg NIBC meer dan 4 procent. De overname van de zakenbank door investeerder Blackstone is weer een stap dichterbij. De partijen zijn het eens geworden over het gewijzigde bod.

Koersen

Elders in Europa trok Ubisoft de aandacht. Het Franse videogamebedrijf kondigde afgelopen weekeinde het vertrek aan van diverse hoge functionarissen, waaronder de nummer twee van het bedrijf. De stap komt nadat diverse leidinggevenden van het softwarebedrijf eerder waren beschuldigd van aanranding en seksuele intimidatie. Het aandeel raakte 5 procent kwijt in Parijs.

De euro noteerde op 1,1359 dollar, tegen 1,1311 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,1 procent minder op 40,50 dollar. Brentolie zakte ook 0,1 procent in prijs, tot 43,20 dollar per vat.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Debutant CureVac straalt op kalm Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag niet ver van de slotstanden van donderdag gesloten. Beleggers deden rustig aan in afwachting van de ontwikkelingen rond nieuwe handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China. Deze worden mogelijk uitgesteld. Ook de politieke impasse over een nieuw crisissteunpakket houdt de markten in hun greep. Biotechnoloog CureVac maakte een grote sprong voorwaarts bij zijn debuut op Wall Street.

6 uur geleden
Broer megafraudeur Bernard Madoff vrijgelaten

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Peter Madoff, de broer van megafraudeur Bernard Madoff, is weer op vrije voeten. Dat meldt de Amerikaanse federale dienst van bewaring op zijn website. Peter Madoff, die volgens de rechter ook schuldig was aan de zwendelpraktijken van zijn boer, zou donderdag zijn vrijgelaten.

7 uur geleden
'Verenigde Staten en China stellen handelsoverleg uit'

WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten en China stellen hun voor zaterdag geplande handelsgesprekken naar verluidt uit. Persbureau Reuters meldt op basis van ingewijden dat de videoconferentie wordt verschoven vanwege problemen met de planning. Wat er precies aan de hand is, is niet duidelijk. Er zou in ieder geval nog geen nieuwe datum in de agenda zijn gezet.

9 uur geleden
Corona zet reissector onder druk op beurzen Europa

AMSTERDAM (ANP) - De reissector kreeg vrijdag op de Europese beurzen een duidelijke tik te verwerken. De Britse quarantaineplicht voor reizigers uit onder meer Frankrijk en Nederland wakkerde de zorgen over een tweede golf van het coronavirus aan. Dat deed de waarde van bedrijven in de branche geen goed. Op Beursplein 5 viel ook het verlies van Unibail-Rodamco-Westfield op.

10 uur geleden
Rustig begin op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine verliezen aan de laatste handelsdag van de week begonnen. Beleggers blijven voorzichtig in afwachting van nieuwe handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China in het weekend. Ook de politieke impasse over een nieuw crisissteunpakket houdt de markten in hun greep.

12 uur geleden
Hoekstra spreekt Volksbank aan op gedoe in raad van bestuur

DEN HAAG (ANP) - Minister Wopke Hoekstra (Financiën) vindt het "ongelukkig" dat de Volksbank alweer op zoek moet naar een nieuwe financieel directeur. Hij heeft naar eigen zeggen de voorzitter van de raad van commissarissen persoonlijk gesproken en zijn zorgen geuit over de gang van zaken.

12 uur geleden
Minister in gesprek met NS over aanvullende steun

DEN HAAG (ANP) - Minister Wopke Hoekstra (Financiën) gaat praten met de Nederlandse Spoorwegen (NS) over de aanvullende steun die het spoorbedrijf nodig zegt te hebben om ook volgend jaar de coronacrisis te kunnen weerstaan. "Daar zullen wij uiteraard met de NS over in gesprek gaan", aldus de bewindsman.

16 uur geleden