Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Handelsapp Robinhood duikelt op stijgend Wall Street

Handelsapp Robinhood duikelt op stijgend Wall Street

NEW YORK (ANP) - Beurshandelapp Robinhood is donderdag hard onderuitgegaan. Vroege investeerders van het bedrijf kondigden aan ruim een tiende van de aandelen in de verkoop te doen. Daarmee kwam een einde aan vier dagen waarin kleine investeerders de koers van Robinhood hoger zetten. Uiteindelijk ging de prijs van het aandeel met net geen 28 procent omlaag.

Over het algemeen was de stemming op de Amerikaanse beurzen goed, vooral door de sterke resultaten die beursgenoteerde bedrijven de afgelopen periode neerzetten. Op macro-economisch gebied waren er cijfers over het aantal uitkeringsaanvragen van Amerikaanse werklozen die weer iets lager uitvielen dan een week eerder. De aandacht op dit vlak zal nu uitgaan naar het banenrapport van de Amerikaanse overheid dat vrijdag verschijnt.

Ook vaccinbedrijf Moderna stond in de belangstelling. Het biotechbedrijf boekte meer omzet en winst dan verwacht en berichtte dat de effectiviteit van zijn coronavaccin zes maanden na de tweede prik nog vrijwel onverminderd hoog is. Het aandeel werd evenwel 0,7 procent lager gezet. Branchegenoot Novavax (plus 5,5 procent) werd wel hoger gezet.

Uber

Uber won 3 procent aan waarde na het openen van de boeken. Het taxibedrijf heeft in het tweede kwartaal flinke kosten gemaakt om chauffeurs die het bedrijf eerder verlieten weer terug te krijgen. Veel chauffeurs stopten met rijden voor Uber omdat de vraag naar ritjes sterk was teruggelopen als gevolg van de coronapandemie. Het afgelopen kwartaal trok het bedrijf flink de portemonnee om hen te verleiden terug te keren. Die inspanning resulteerde in een groter dan verwacht operationeel verlies.

Het moederbedrijf van hotelboekingssite Booking.com, Booking Holdings, heeft in het tweede kwartaal van het jaar een omzet van meer dan 2 miljard dollar in de boeken gezet. Dat was voor het eerst sinds het begin van de crisis. De omzet was ook veel hoger dan waarmee kenners in doorsnee rekening hadden gehouden. Booking dikte bijna 6 procent aan.

Koersen

De Dow-Jonesindex sloot 0,8 procent hoger op 35.064,25 punten. De brede S&P 500 won 0,6 procent tot 4429,10 punten en techgraadmeter Nasdaq steeg 0,8 procent tot 14,895,12 punten.

De euro was 1,1834 dollar waard, tegen 1,1843 dollar bij de slotbel in Europa. Een vat Amerikaanse olie werd 1,5 procent duurder op 69,19dollar. Brentolie steeg 1,4 procent in prijs tot 71,35 dollar per vat.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

WSJ: Justitie VS bekijkt overname door Zoom om banden met China

SAN JOSE (ANP) - De Amerikaanse justitie onderzoekt de overname van het bedrijf Five9 door videovergaderdienst Zoom Video, schrijft zakenkrant The Wall Street Journal. Dat gebeurt vanwege de Chinese banden die Zoom, dat een Amerikaans bedrijf is, heeft.

4 minuten geleden
Taalapp Babbel stelt gang naar beurs uit

BERLIJN (ANP) - De app om talen te leren Babbel stelt de geplande beursgang uit. Het Duitse bedrijf wijst op de huidige marktomstandigheden die niet gunstig zijn. Babbel zou eind deze week een notering krijgen in Frankfurt.

34 minuten geleden
Kleine Britse energiebedrijven nemen geen klanten meer aan

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Verschillende kleinere Britse energiebedrijven nemen geen nieuwe klanten meer aan vanwege de hoge prijzen voor gas en energie. Doordat de bedrijven lagere prijzen aan klanten bieden is het niet meer rendabel. Bovendien hebben de kleinere bedrijven minder grote financiële reserves om de tegenvallers op te vangen.

36 minuten geleden
Visma Raet: modaalverdiener houdt maandelijks 7,75 euro meer over

AMERSDOORT (ANP) - Nederlanders met een modaal salaris houden volgend jaar maandelijks netto 7,75 euro meer over dan dit jaar. Dat stelt HR-dienstverlener Visma Raet die de gevolgen van de kabinetsplannen van Prinsjesdag doorrekende. Die stijging komt neer op 0,34 procent.

1 uur geleden
Verenigd Koninkrijk sluit deal over productie CO2

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De Britse regering heeft een deal gesloten met de Amerikaanse kunstmestfabrikant CF Industries over de hervatting van de productie in het Verenigd Koninkrijk, schrijft persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Met de deal moeten dreigende problemen zoals lege supermarktschappen door een tekort aan CO2 worden opgevangen. Dat gas wordt namelijk op diverse manieren in de voedingsindustrie gebruikt en is een bijproduct van het maken van kunstmest.

3 uur geleden
Koopjesjagers helpen Europese beurzen omhoog op debuutdag UMG

AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen hebben dinsdag een flink deel van de koersverliezen van een dag eerder goedgemaakt. De zorgen over het dreigende faillissement van de Chinese vastgoedontwikkelaar Evergrande werden door koopjesjagers naar de achtergrond verdrongen. Verder ging de blik in Amsterdam naar muzieklabel Universal Music Group (UMG) dat zijn beursdebuut beleefde.

3 uur geleden
Muziekfonds John Ewbank koopt muziekrechten Golden Earring en BZN

LAREN (ANP) - Het nieuwe muziekinvesteringsfonds van hitcomponist John Ewbank heeft de muziekrechten verworven van internationaal bekende artiesten als Shocking Blue, Golden Earring en Focus. Daarover heeft het eerder dit jaar opgezette Pythagoras Music Fund (PMF) afspraken gemaakt met oud-radiopersoonlijkheid en zakenman Willem van Kooten, die de rechten tot nu toe beheerde.

4 uur geleden