Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Handelsapp Robinhood duikelt op stijgend Wall Street

Handelsapp Robinhood duikelt op stijgend Wall Street

NEW YORK (ANP) - Beurshandelapp Robinhood is donderdag hard onderuitgegaan. Vroege investeerders van het bedrijf kondigden aan ruim een tiende van de aandelen in de verkoop te doen. Daarmee kwam een einde aan vier dagen waarin kleine investeerders de koers van Robinhood hoger zetten. Uiteindelijk ging de prijs van het aandeel met net geen 28 procent omlaag.

Over het algemeen was de stemming op de Amerikaanse beurzen goed, vooral door de sterke resultaten die beursgenoteerde bedrijven de afgelopen periode neerzetten. Op macro-economisch gebied waren er cijfers over het aantal uitkeringsaanvragen van Amerikaanse werklozen die weer iets lager uitvielen dan een week eerder. De aandacht op dit vlak zal nu uitgaan naar het banenrapport van de Amerikaanse overheid dat vrijdag verschijnt.

Ook vaccinbedrijf Moderna stond in de belangstelling. Het biotechbedrijf boekte meer omzet en winst dan verwacht en berichtte dat de effectiviteit van zijn coronavaccin zes maanden na de tweede prik nog vrijwel onverminderd hoog is. Het aandeel werd evenwel 0,7 procent lager gezet. Branchegenoot Novavax (plus 5,5 procent) werd wel hoger gezet.

Uber

Uber won 3 procent aan waarde na het openen van de boeken. Het taxibedrijf heeft in het tweede kwartaal flinke kosten gemaakt om chauffeurs die het bedrijf eerder verlieten weer terug te krijgen. Veel chauffeurs stopten met rijden voor Uber omdat de vraag naar ritjes sterk was teruggelopen als gevolg van de coronapandemie. Het afgelopen kwartaal trok het bedrijf flink de portemonnee om hen te verleiden terug te keren. Die inspanning resulteerde in een groter dan verwacht operationeel verlies.

Het moederbedrijf van hotelboekingssite Booking.com, Booking Holdings, heeft in het tweede kwartaal van het jaar een omzet van meer dan 2 miljard dollar in de boeken gezet. Dat was voor het eerst sinds het begin van de crisis. De omzet was ook veel hoger dan waarmee kenners in doorsnee rekening hadden gehouden. Booking dikte bijna 6 procent aan.

Koersen

De Dow-Jonesindex sloot 0,8 procent hoger op 35.064,25 punten. De brede S&P 500 won 0,6 procent tot 4429,10 punten en techgraadmeter Nasdaq steeg 0,8 procent tot 14,895,12 punten.

De euro was 1,1834 dollar waard, tegen 1,1843 dollar bij de slotbel in Europa. Een vat Amerikaanse olie werd 1,5 procent duurder op 69,19dollar. Brentolie steeg 1,4 procent in prijs tot 71,35 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Aandacht voor ASR, ASML, ABN AMRO en inflatiecijfers op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht donderdag onder meer uit naar verzekeraar ASR, chipmachinefabrikant ASML, ABN AMRO en inflatiecijfers van de eurozone en de Verenigde Staten. ASR heeft voorafgaand aan een beleggersdag de doelstelling voor de verwachte kostenvoordelen van de overname van Aegon Nederland verhoogd. De samenvoeging van de activiteiten verloopt volgens ASR volgens plan en zal naar verwachting voor eind 2026 worden afgerond.

14 minuten geleden
Nederlandse staat bouwt belang in ABN AMRO verder af

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse staat gaat zijn belang in ABN AMRO verder afbouwen. Het belang in de bank zal daardoor worden teruggebracht van 49,5 procent tot circa 40 procent. Dat meldt NLFI, de stichting die namens de Staat de overheidsbelangen in financiƫle instellingen beheert.

19 minuten geleden
Afzetprijzen industrie zetten daling voort

DEN HAAG (ANP) - De prijzen die Nederlandse industriebedrijven vragen voor hun goederen waren in oktober gemiddeld 5,3 procent lager dan in dezelfde maand vorig jaar. Het is de zevende maand op rij dat de afzetprijzen dalen, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Een maand eerder bedroeg de prijsdaling 3,1 procent.

1 uur geleden
Musk haalt uit naar gestopte adverteerders op X

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Miljardair Elon Musk heeft de confrontatie gezocht met de bedrijven die gestopt zijn met adverteren op zijn socialemediaplatform X. "Go, fuck yourself", zei hij op een conferentie in New York tegen de adverteerders.

1 uur geleden
Hogere omzet winkeliers ondanks vlakke verkopen

DEN HAAG (ANP) - Winkeliers hebben in oktober bijna 5 procent meer omgezet, ondanks dat ze vrijwel evenveel goederen verkochten. Supermarkten en andere verkopers van voedingsmiddelen zagen de omzet het hardst stijgen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

1 uur geleden
ASML wil Christophe Fouquet benoemen tot nieuwe topman

VELDHOVEN (ANP) - Chipmachinefabrikant ASML wil Christophe Fouquet benoemen tot nieuwe topman en opvolger van Peter Wennink als bestuursvoorzitter. De benoeming van Fouquet zal worden voorgelegd aan de aandeelhouders van ASML bij de jaarvergadering op 24 april. Wennink gaat dan met pensioen.

1 uur geleden
Prijzen stijgen weer in november, na korte periode van deflatie

DEN HAAG (ANP) - Het dagelijks leven is in november 1,6 procent duurder geworden in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bij een eerste raming. De prijsstijgingen keerden daarmee weer terug na een negatieve inflatie, ook wel deflatie genoemd, in oktober. In die maand daalde het gemiddelde prijsniveau met 0,4 procent. Dat kwam vooral doordat de energieprijzen in oktober flink lager waren dan de hoge niveaus van vorig jaar.

1 uur geleden