Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Handelsapp Robinhood duikelt op stijgend Wall Street

Handelsapp Robinhood duikelt op stijgend Wall Street

NEW YORK (ANP) - Beurshandelapp Robinhood is donderdag hard onderuitgegaan. Vroege investeerders van het bedrijf kondigden aan ruim een tiende van de aandelen in de verkoop te doen. Daarmee kwam een einde aan vier dagen waarin kleine investeerders de koers van Robinhood hoger zetten. Uiteindelijk ging de prijs van het aandeel met net geen 28 procent omlaag.

Over het algemeen was de stemming op de Amerikaanse beurzen goed, vooral door de sterke resultaten die beursgenoteerde bedrijven de afgelopen periode neerzetten. Op macro-economisch gebied waren er cijfers over het aantal uitkeringsaanvragen van Amerikaanse werklozen die weer iets lager uitvielen dan een week eerder. De aandacht op dit vlak zal nu uitgaan naar het banenrapport van de Amerikaanse overheid dat vrijdag verschijnt.

Ook vaccinbedrijf Moderna stond in de belangstelling. Het biotechbedrijf boekte meer omzet en winst dan verwacht en berichtte dat de effectiviteit van zijn coronavaccin zes maanden na de tweede prik nog vrijwel onverminderd hoog is. Het aandeel werd evenwel 0,7 procent lager gezet. Branchegenoot Novavax (plus 5,5 procent) werd wel hoger gezet.

Uber

Uber won 3 procent aan waarde na het openen van de boeken. Het taxibedrijf heeft in het tweede kwartaal flinke kosten gemaakt om chauffeurs die het bedrijf eerder verlieten weer terug te krijgen. Veel chauffeurs stopten met rijden voor Uber omdat de vraag naar ritjes sterk was teruggelopen als gevolg van de coronapandemie. Het afgelopen kwartaal trok het bedrijf flink de portemonnee om hen te verleiden terug te keren. Die inspanning resulteerde in een groter dan verwacht operationeel verlies.

Het moederbedrijf van hotelboekingssite Booking.com, Booking Holdings, heeft in het tweede kwartaal van het jaar een omzet van meer dan 2 miljard dollar in de boeken gezet. Dat was voor het eerst sinds het begin van de crisis. De omzet was ook veel hoger dan waarmee kenners in doorsnee rekening hadden gehouden. Booking dikte bijna 6 procent aan.

Koersen

De Dow-Jonesindex sloot 0,8 procent hoger op 35.064,25 punten. De brede S&P 500 won 0,6 procent tot 4429,10 punten en techgraadmeter Nasdaq steeg 0,8 procent tot 14,895,12 punten.

De euro was 1,1834 dollar waard, tegen 1,1843 dollar bij de slotbel in Europa. Een vat Amerikaanse olie werd 1,5 procent duurder op 69,19dollar. Brentolie steeg 1,4 procent in prijs tot 71,35 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Duits consumentenvertrouwen naar nieuw dieptepunt

NEURENBERG (ANP/RTR) - Het consumentenvertrouwen in Duitsland is naar een nieuw dieptepunt gezakt door zorgen bij huishoudens over de hoge inflatie, energiecrisis en een economische recessie. Volgens marktonderzoeker GfK zakt de vertrouwensindex nu al vier maanden op rij naar nieuwe dieptepunten.

1 uur geleden
Aandelenbeurs Amsterdam begint fors lager, gas wordt duurder

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is woensdag met een fors verlies aan de handelsdag begonnen. Wereldwijd nemen de zorgen over een recessie toe, mede door de renteverhogingen van centrale banken. De prijs voor aardgas in Europa steeg opnieuw hard na nieuws over de vermeende sabotage aan gaspijpleidingen Nord Stream 1 en 2.

2 uur geleden
Recessievrees centraal op nieuwe handelsdag in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - De handel op de aandelenbeurzen in Europa staat woensdag in het teken van de vrees voor een recessie en de oplopende spanningen op de gasmarkt. Door alle onzekerheid vluchten beleggers op de valutamarkten naar de veilig geachte dollar, waardoor veel andere munten aan waarde verliezen. In Amsterdam kwamen supermarktconcern Ahold Delhaize, biotechnoloog Pharming en vastgoedinvesteerder Wereldhave met nieuws.

3 uur geleden
Forse verliezen op Aziatische beurzen, handel in Eisai stilgelegd

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurzen in Aziƫ zijn woensdag hard gezakt. Beleggers blijven op hun hoede voor een recessie en renteverhogingen, waardoor ook de beurzen in New York na een aanvankelijke winst voornamelijk terrein verloren.

3 uur geleden
Zitting in bodemprocedure KHN tegen Staat over coronaschade

DEN HAAG (ANP) - Bij de rechtbank in Den Haag vindt woensdag een zitting plaats in de bodemprocedure die Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft aangespannen tegen de Staat over de schade door de coronacrisis. KHN wil dat de overheid horecaondernemers volledig vergoedt voor de schade die ze hebben geleden door de pandemie.

7 uur geleden
Zitting in bodemprocedure KHN tegen Staat over coronaschade

DEN HAAG (ANP) - Bij de rechtbank in Den Haag vindt woensdag een zitting plaats in de bodemprocedure die Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft aangespannen tegen de Staat over de schade door de coronacrisis. KHN wil dat de overheid horecaondernemers volledig vergoedt voor de schade die ze hebben geleden door de pandemie.

8 uur geleden
SCP: ander beleid nodig om vrouwen meer te laten werken

DEN HAAG (ANP) - Om vrouwen die werken in deeltijd meer uren te laten maken, zou de overheid zich meer moeten richten op moeders met kinderen die wat ouder en zelfstandiger zijn. Dat stelt het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Daarmee zou het arbeidsaanbod fors toenemen, al vraagt dat wel om nieuw beleid.

11 uur geleden