Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Handel tussen EU en VK zal minder vlot verlopen'

'Handel tussen EU en VK zal minder vlot verlopen'

BRUSSEL (ANP) - Het handelsakkoord tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie zal "ingrijpende gevolgen hebben voor mensen, ondernemingen en openbare besturen". Dat heeft David McAllister, de Duitse voorzitter van de speciale brexitcommissie in het Europees Parlement gezegd tegen de Duitse krant Die Welt. "De handel tussen de EU en het VK zal niet meer zo vlot verlopen als toen we allebei behoorden tot de interne markt en de douane-unie", zei hij.

Volgens de christendemocraat ontbreekt er in het akkoord bovendien een overeenkomst over de samenwerking op het vlak van buitenlands beleid. "Ik was tevreden dat het tijdens de onderhandelingen ook ging over de kwestie van de buitenlandse politiek en de veiligheid. Dat wilde Londen niet", aldus McAllister. De Duitser had echter wel graag meer samenwerking gezien op die gebieden.

McAllister is optimistisch dat het Europees Parlement voor de deal zal stemmen. "Wij hebben de politieke verantwoordelijkheid om een niet-gereguleerde overgang te vermijden en om de negatieve gevolgen voor de burgers en de ondernemingen zo beperkt mogelijk te houden." Volgens hem kan het akkoord in eerste instantie ook van kracht worden zonder toestemming van het Europees Parlement. "Maar dit mag geen precedent vormen voor toekomstige handelsakkoorden."

Volgens de BBC zal het Europees Parlement niet voor het einde van het jaar stemmen over de handelsdeal. Het akkoord zal tot de stemming formeel gezien voorlopig van kracht zijn.

Meer uit Financieel

WSJ: Reddit mikt op waardering tot 6,5 miljard bij beursgang

NEW YORK (ANP) - Het Amerikaanse socialemediaplatform Reddit mikt bij zijn beursgang in New York op een waardering van maximaal 6,5 miljard dollar. Dat meldt The Wall Street Journal. Reddit zou aandelen willen verkopen voor een prijs tussen de 31 en 34 dollar per stuk, aldus de zakenkrant.

23 minuten geleden
Bloomberg: miljarden aan belastingverlaging Duitse bedrijven

BERLIJN (ANP) - De Duitse regering werkt aan een pakket ter waarde van ongeveer 7 miljard euro aan belastingverlagingen voor bedrijven om zo de economie te stimuleren. Dat meldden bronnen in Berlijn aan persbureau Bloomberg. Naar verluidt wil de regering van bondskanselier Olaf Scholz nog voor de zomer goedkeuring van het parlement voor de belastingverlagingen.

38 minuten geleden
President Zwitserse centrale bank kondigt onverwacht vertrek aan

ZÜRICH (ANP/AFP) - De president van de Zwitserse centrale bank heeft vrijdag onverwacht zijn vertrek aangekondigd. Topman Thomas Jordan van de Swiss National Bank (SNB) legt in september zijn functie neer na twaalf jaar aan het hoofd te hebben gestaan van de centrale bank in Zürich.

1 uur geleden
Verkopen autoconcern Volkswagen omhoog in 2023

WOLFSBURG (ANP) - Het Duitse autoconcern Volkswagen heeft in 2023 zijn verkopen opgevoerd, met ook een hogere omzet. Het bedrijf, dat naast Volkswagen ook bijvoorbeeld de merken Skoda, Porsche, Audi en Seat en de truckmerken MAN en Scania voert, verkocht wereldwijd in totaal 9,24 miljoen voertuigen. Dat is een stijging van 12 procent vergeleken met een jaar eerder.

2 uur geleden
WSJ: Boeing voert gesprekken om geplaagde toeleverancier te kopen

ARLINGTON (ANP) - Boeing voert gesprekken om Spirit AeroSystems over te nemen, de geplaagde maker van de 737 MAX-rompen waarbij meerdere kwaliteitsproblemen spelen. Spirit heeft zakenbankiers ingehuurd om de opties te bespreken, meldt zakenkrant The Wall Street Journal (WSJ) op basis van ingewijden. Het bedrijf zou ook de opties onderzoeken voor de verkoop van activiteiten in Ierland waar vliegtuigonderdelen worden gemaakt voor Boeings rivaal Airbus. Twintig jaar geleden werd Spirit juist afgesplitst van Boeing.

4 uur geleden
Verzekeraar Aegon grootste daler in AEX na cijfers

AMSTERDAM (ANP) - Aegon was vrijdag de grootste daler in de Amsterdamse AEX-index, die met winst het weekend inging. De verzekeraar kwam met tegenvallende jaarresultaten. Chemicaliëndistributeur IMCD was juist koploper bij de hoofdfondsen op het Damrak na beter dan verwachte cijfers.

4 uur geleden
The Body Shop blijft open in Duitsland ondanks problemen

DÜSSELDORF (ANP/DPA) - De winkels van The Body Shop in Duitsland blijven voorlopig open ondanks dat het bedrijf in onder meer dat land kampt met financiële problemen, meldt bewindvoerder Biner Bähr. Volgens hem wordt nu gezocht naar een koper die alle winkels wil overnemen. Hij hoopt dat dit tegen eind april geregeld is.

4 uur geleden