Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Handboogschutters grijpen naast brons in landenwedstrijd Spelen

Handboogschutters grijpen naast brons in landenwedstrijd Spelen

TOKIO (ANP) - De Nederlandse handboogschutters hebben naast de medailles gegrepen in de landenwedstrijd op de Olympische Spelen. Steve Wijler, Gijs Broeksma en Sjef van den Berg verloren in de strijd om het brons via een shoot-off van Japan (4-5).

Van den Berg kreeg in de vierde set de kans om Oranje de winst te bezorgen, maar zijn pijl vloog in de 8 in plaats van in de benodigde 9 of 10. In de shoot-off schoten beide landen met drie pijlen 28 punten bij elkaar. Omdat de laatste Japanse pijl in het middelste stuk van de 10 belandde, ging het brons naar het gastland van de Spelen. Wijler had eerder met Gabriela Schloesser wel zilver veroverd in de gemengde landenwedstrijd.

De mannen hadden zich als tweede geplaatst voor de teamwedstrijd en behoorden daarin tot de favorieten, maar ze waren in de halve finales kansloos tegen Taiwan (0-6). De Taiwanezen moesten vervolgens in de finale diep buigen voor het oppermachtige Zuid-Korea, dat in de eerste twee sets elf van de twaalf pijlen in de 10 schoot (0-6).

Afscheid

De handboogschutters begonnen goed aan de wedstrijd om het brons. Ze schoten in de eerste set vier van de zes pijlen in het midden van het bord, Broeksma deed dat zelfs met zijn beide pijlen. Een mislukt schot van het 21-jarige talent dat in de 6 belandde, kostte Oranje de tweede set. De mannen herstelden zich snel. Drie pijlen in de 10 en drie in de 9 leverden winst van set drie op. De vierde set en daarmee het brons leken binnen toen Van den Berg met de laatste pijl hooguit een 9 hoefde te schieten, maar de routinier in de ploeg zag zijn pijl in de 8 belanden.

De 26-jarige Brabander neemt na de Spelen afscheid van de topsport. Vijf jaar geleden in Rio de Janeiro greep Van den Berg al net naast een medaille in het individuele toernooi (vierde). Hij krijgt nog één kans om zijn carrière af te sluiten met een olympische medaille, in de individuele wedstrijd. Voor Van den Berg en Broeksma begint die woensdag, Wijler komt net als Schloesser bij de vrouwen donderdag in actie. Via een knock-outsysteem wordt dan om de medailles gestreden.

Meer uit Sport

Red Bull en Ferrari ontkennen klacht over Toto en Susie Wolff

LONDEN (ANP/RTR) - De grote renstallen in de Formule 1 ontkennen dat ze een klacht bij de internationale autosportfederatie FIA hebben ingediend over teambaas Toto Wolff van Mercedes en diens vrouw Susie Wolff, de baas van de F1 Academy.

2 uur geleden
Kamminga, Corbeau overtuigend naar EK-finale 100 meter schoolslag

OTOPENI (ANP) - Arno Kamminga en Caspar Corbeau hebben zich met goede tijden geplaatst voor de finale van de 100 meter schoolslag op de EK kortebaan in het Roemeense Otopeni. De 28-jarige Kamminga was met 56,37 de snelste van alle halvefinalisten, Corbeau (22) zwom met 56,85 de derde tijd. De Turk Hüseyin Emre Sakçı (56,68) ging als tweede door naar de finale.

2 uur geleden
Topgolfers kunnen vanaf 2028 de bal minder ver slaan

LONDEN (ANP/RTR) - De regels in het golf ondergaan vanaf 2028 een ingrijpende verandering voor de profspelers. De golfbal wordt zodanig aangepast, dat er minder ver kan worden geslagen. De topspelers leveren zo'n 5 procent in van de maximale afstand die ze kunnen slaan. Dat is 13 tot en met 15 meter minder ver dan ze nu halen.

2 uur geleden
Van der Poel aast op recordaantal wereldtitels veldrijden

BRUSSEL (ANP) - Mathieu van der Poel aast op een recordaantal wereldtitels in het veldrijden. "Het is een van de redenen waarom ik blijf crossen. Voor de rest heb ik niet veel doelen in het veld", zegt de 28-jarige wielrenner tegen Sporza.

3 uur geleden
Zwemster Schouten pakt eerste Nederlandse medaille op EK kortebaan

OTOPENI (ANP) - Zwemster Tes Schouten heeft op de 100 meter schoolslag gezorgd voor de eerste Nederlandse medaille op de EK kortebaan in het Roemeense Otopeni. De 22-jarige Bodegraafse lag lang niet op koers voor een podiumplek, maar na een sterke slotfase tikte ze in een tijd van 1.04,04 net wat eerder aan dan nummer 4 Sophie Hansson uit Zweden (1.04,08).

4 uur geleden
Zwembond KNZB maakt selectie bekend voor WK langebaan in Doha

NIEUWEGEIN (ANP) - Zwembond KNZB heeft de selectie bekendgemaakt voor de wereldkampioenschappen langebaan in Doha. In totaal reizen tien vrouwen en acht mannen af naar Qatar, waar de WK van 11 tot en met 18 februari op het programma staat.

9 uur geleden
Vrouw van teammanager Mercedes ontkent belangenverstrengeling

LONDEN (ANP/RTR) - Susie Wolff ontkent dat ze betrokken is bij belangenverstrengeling in de Formule 1. "Het is teleurstellend dat mijn integriteit op deze manier in twijfel wordt getrokken. De beschuldigingen lijken gestoeld op mijn burgerlijke staat in plaats van mijn vaardigheden", zegt de vrouw van teammanager Toto Wolff van Mercedes.

10 uur geleden