Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Handbalsters stonden vrijdagochtend op met nieuws over uitstel

Handbalsters stonden vrijdagochtend op met nieuws over uitstel

KOLDING (ANP) - De Nederlandse handbalsters vernamen het nieuws over het uitgestelde EK-duel ook pas op vrijdagochtend. Volgens algemeen directeur Sjors Röttger van het Nederlands Handbal Verbond zit er niets anders op "te schakelen en te zorgen voor zo min mogelijk afleiding".

Door een positieve coronatest bij tegenstander Servië werd de wedstrijd uitgesteld van vrijdagavond 20.30 uur naar zaterdagavond 20.30 uur.

"Wij vernamen het nieuws vrijdagochtend vroeg, want vannacht werd het pas openbaar gemaakt", aldus Röttger vanuit Kolding. "Regels zijn regels en die hebben we te accepteren. We wisten dat dit kon gebeuren. We zijn erg benieuwd naar de tests van vrijdag en zaterdag en hopen uiteraard dat het hierbij blijft."

Nuchter

Volgens Röttger, in Denemarken aanwezig als technisch directeur, hebben de speelsters "nuchter" op het nieuws gereageerd. "Als topsporter doe je er alles aan om je zo min mogelijk te laten afleiden. Terwijl er bij mij nu van alles op mijn bordje komt", aldus Röttger.

Het programma van de handbalsters is aangepast. "Vrijdagochtend hebben ze fysiek getraind en in de avond hopen we dat er nog een zaaltraining kan plaatsvinden. We moeten gewoon heel praktisch zijn en het belangrijkste is dat iedereen gezond blijft."

Door het uitstel komt Oranje nu op zaterdag en zondag in actie. "We hadden dat liever anders gewild, maar we hebben dat eerder meegemaakt. Het is een gegeven. Maar deze tijd draait om uitdagingen."

Meer uit Sport

Dressuuramazone Dujardin geschorst om overtreding paardenwelzijn

LAUSANNE (ANP) - De Federatie voor Paardensport (FEI) heeft de Britse dressuuramazone Charlotte Dujardin met onmiddellijke ingang voorlopig geschorst voor een periode van zes maanden. De 39-jarige Britse, met zes olympische medailles gedeeld recordhouder van Groot-Brittannië bij de vrouwen, heeft de regels voor het 'paardenwelzijn' overtreden, meldt de federatie.

1 uur geleden
Van de Zandschulp verliest op challenger van Zwitserse tiener

ZUG (ANP) - Tennisser Botic van de Zandschulp is op het challengertoernooi van Zug in Zwitserland meteen uitgeschakeld. De 28-jarige Nederlander verloor in de eerste ronde van de 19-jarige Zwitser Mika Brunhold: 7-5 (5) 3-6 7-6 (5).

1 uur geleden
Dressuuramazone Dujardin trekt zich terug van Spelen om onderzoek

PARIJS (ANP/RTR) - Dressuuramazone Charlotte Dujardin neemt niet deel aan de Olympische Spelen. De 39-jarige Britse, met zes olympische medailles gedeeld recordhouder van Groot-Brittannië bij de vrouwen, heeft zich teruggetrokken om een onderzoek van de internationale paardensportbond FEI. Dat verklaarde Dujardin dinsdag.

3 uur geleden
Olympiërs krijgen advies mondkapje te dragen en boks te geven

PARIJS (ANP) - Nederlandse sporters en begeleiders krijgen rond de Olympische Spelen in Parijs het advies om in drukke ruimtes een mondkapje te dragen en mensen te begroeten met een boks in plaats van een knuffel of hand. "Zo willen we allerlei soorten infecties voorkomen. Maar we hebben geen regels, alleen adviezen", zo licht een woordvoerder van sportkoepel NOC*NSF toe.

3 uur geleden
Belgische wielrenner Meeus langer bij Red Bull - Bora-hansgrohe

RAUBLING (ANP) - De Belgische wielrenner Jordi Meeus heeft zijn contract bij Red Bull - Bora-hansgrohe verlengd. De ploeg maakte niet bekend tot wanneer de nieuwe verbintenis van de sprinter loopt.

7 uur geleden
Tourwinnaar Pogacar in Friesland dankzij 'combinatie factoren'

DEN HAAG (ANP) - De grote namen uit de Tour de France staan zoals gebruikelijk in de periode na de Franse rittenkoers weer aan de start van criteriums in Nederland en België. Door de veranderingen in het wielrennen blijkt het vastleggen van de renners echter lastiger dan vroeger. "Vroeger was een criterium het beleg op je boterham, maar iemand als Tadej Pogacar hoeft het voor het geld niet te doen", zegt John van den Akker, die verantwoordelijk is voor het contracteren van de renners.

8 uur geleden
Australische waterpoloster test bij Spelen positief op corona

PARIJS (ANP/DPA) - Een van de waterpolosters van het Australische team heeft kort voor het begin van de Olympische Spelen positief getest op corona. De speelster is geïsoleerd van de rest van de ploeg en twee teamgenoten die bij haar verbleven worden extra in de gaten gehouden, zegt Anna Meares, chef de mission van de Australische sporters in Parijs.

10 uur geleden