Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Handbalsters openen OKT met duidelijke zege op Argentinië: 34-22

Handbalsters openen OKT met duidelijke zege op Argentinië: 34-22

TORREVIEJA (ANP) - De Nederlandse handbalsters hebben de eerste horde richting deelname aan de Olympische Spelen van Parijs foutloos genomen. De ploeg van bondscoach Per Johansson won met 34-22 van Argentinië op het olympisch kwalificatietoernooi in Spanje. Bij rust leidde de ploeg met 19-16. Angela Malestein was topscorer met zes treffers.

Tsjechië is vrijdag de tegenstander in Torrevieja en zondag volgt een treffen met gastland Spanje. De eerste twee in het toernooi plaatsen zich voor het olympisch toernooi. Oranje deed twee keer mee aan de Spelen. In Rio 2016 verloor de ploeg de strijd om het brons, in Tokio 2021 waren de kwartfinales het eindstation.

De handbalsters speelden eind vorig jaar ook tegen de Argentinië op het WK. Toen was er een ruime overwinning van 41-26. Bondscoach Johansson had zijn speelsters vooraf nog gewaarschuwd voor onderschatting, maar dat leek niet echt aangekomen. De ploeg verkeek zich in de eerste helft behoorlijk op de gretigheid van de Argentijnse ploeg. Na vijf minuten stond Oranje al met 5-0 achter. Keepster Yara ten Holte zag de ballen langs haar heen vliegen en aanvallend was de ploeg niet scherp.

Doelpunten

Geleidelijk kwam Nederland beter in zijn spel, mede dankzij doelpunten van ervaren krachten als Lois Abbingh, Angela Malestein, Laura van der Heijden en Kelly Dulfer. Het duurde echter tot de 27e minuut voordat Oranje voor het eerst in de wedstrijd op gelijke hoogte kwam (15-15). Door goals van Malestein, Abbingh en Zoë Sprengers ging de ploeg met een voorsprong van 19-16 de rust in.

In de tweede helft stribbelde de Zuid-Amerikaanse ploeg nog even tegen, maar na een minuut of tien begon de score aan Nederlandse zijde op te lopen. Alle speelsters maakten wel een of meer doelpunten. Ook Nathalie Hendrikse liet zich gelden met treffers vanuit de rechterhoek. Ze speelt als 29-jarige haar eerste grote toernooi als international. Estavana Polman bleef de hele wedstrijd op de bank. De vedette sloot ook later aan bij de ploeg, omdat ze wat sukkelde met blessures.

Meer uit Sport

Schaatser N'tab tekent tot en met Spelen van Milaan bij Team IKO

GRONINGEN (ANP) - Schaatser Dai Dai N'tab vervolgt zijn carrière bij Team IKO. De 29-jarige sprinter tekende een contract tot en met de Olympische Spelen van Milaan in 2026.

2 minuten geleden
Basketballers Knicks en Pacers naar tweede ronde play-offs

PHILADELPHIA (ANP/AFP) - De basketballers van New York Knicks hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van de play-offs in de Amerikaanse profcompetitie NBA. Aan de hand van Jalen Brunson won de ploeg met 118-115 van Philadelphia 76ers, waarmee de stand in de best-of-seven op 4-2 kwam.

35 minuten geleden
Sabalenka na zege op Rybakina opnieuw in finale van Madrid

MADRID (ANP) - Tennisster Aryna Sabalenka heeft voor het tweede jaar op rij de eindstrijd gehaald van het graveltoernooi van Madrid. De titelverdedigster versloeg in een meeslepende halve finale de Kazachse Elena Rybakina in drie sets: 1-6 7-5 7-6 (5).

5 uur geleden
Verstappen betreurt vertrek topontwerper, maar blijft stoïcijns

MIAMI (ANP) - Max Verstappen denkt er niet aan te vertrekken bij Red Bull Racing, nadat topontwerper Adrian Newey na bijna twintig jaar zijn afscheid heeft aangekondigd bij de Formule 1-renstal.

6 uur geleden
Van Gerwen meteen uitgeschakeld in Premier League in Aberdeen

ABERDEEN (ANP) - Michael van Gerwen is tijdens de veertiende speelronde van de Premier League direct uitgeschakeld. De Nederlandse darter verloor in het Schotse Aberdeen met 6-5 van de Engelsman Rob Cross. Vorige week in Liverpool was Cross ook al te sterk voor Van Gerwen, toen in de halve finales (6-2).

6 uur geleden
Turnster Lieke Wevers noemt rentree bij EK 'uitdagend'

RIMINI (ANP) - Turnster Lieke Wevers (32) heeft zich bij haar internationale rentree met Oranje geplaatst voor de EK-landenfinale. Wevers, die zich tijdens de kwalificaties in Nederland via de meerkamp plaatste voor de EK, kwam slechts in actie op brug en balk.

6 uur geleden
Lehecka na opgave Medvedev naar halve finales in Madrid

MADRID (ANP) - De Tsjechische tennisser Jiri Lehecka is doorgedrongen tot de halve finales van het masterstoernooi van Madrid. Tegenstander Daniil Medvedev gaf na het verlies van de eerste set (6-4) op met een liesblessure.

11 uur geleden