Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Handbalsters negen maanden na behalen wereldtitel weer herenigd

Handbalsters negen maanden na behalen wereldtitel weer herenigd

ARNHEM (ANP) - De Nederlandse handbalsters hebben dinsdagmiddag hun eerste groepstraining afgewerkt sinds het behalen van de wereldtitel, negen maanden geleden in Japan. Door het coronavirus was er niet eerder gelegenheid bij elkaar te komen. "Het was heel fijn elkaar weer te zien", zei bondscoach Emmanuel Mayonnade. "Ik beschouw het samenzijn ook als het belangrijkste in de komende oefenstage."

De Franse coach heeft op Papendal slechts zeventien speelsters tot zijn beschikking. Vedette Estavana Polman ontbreekt vanwege een zware knieblessure en vlak voor aanvang van de stage kreeg Mayonnade het slechte nieuws dat ook rijzende ster Delaila Amega met ernstig knieletsel voor lange tijd is uitgeschakeld. Voorts zag hij nieuwkomers Nikita van der Vliet en Harma van Kreij wegvallen in verband met maatregelen rond het coronavirus.

"Het is een lastige tijd en ik heb besloten de groep klein te houden. We kunnen niet te veel risico’s nemen", aldus Mayonnade, die voor deze week maar drie handbaltrainingen en drie fitnesstrainingen heeft ingepland. Twee oefenwedstrijden (donderdag en zaterdag) tegen Duitsland vormen de hoofdmoot. "Ik heb de speelsters gezegd: wees er klaar voor en doe wat je kunt. Ik kan geen topprestatie verlangen. Natuurlijk willen we winnen, maar als het niet zo is moeten we ervan leren."

Voorzichtig zijn

De oefenstage is ook de eerste voorbereiding op het EK in december in Denemarken en Noorwegen. "De organisatie houdt vol dat het toernooi doorgaat, maar we moeten dat nog maar zien met die tweede besmettingsgolf die er nu is. Het team ondervindt daarvan deze week ook de gevolgen. Angela Malestein (die in Hongarije speelt) en Dione Housheer (Denemarken) hebben de afgelopen dagen niet kunnen trainen, omdat ze in quarantaine moesten."

De bondscoach moet sowieso voorzichtig zijn met de belasting van zijn speelsters. "Vergeet niet dat veel speelsters maandenlang niet konden trainen vanwege het virus. Sommigen zijn nog niet zo gek lang in training, maar anderen spelen nu alweer twee wedstrijden per week: in de competitie en de Champions League. We moeten het verstandig aanpakken."

Mayonnade was vooral ook blij dat hij na negen maanden de Sportploeg van het Jaar eindelijk kon toespreken. "Van een 'debriefing' was het door die toestanden met het coronavirus nog niet gekomen. Toch vond ik het belangrijk, ook al ligt het al negen maanden achter ons, nog even met zijn allen stil te staan bij het WK. Ik herinner me nog alles: elk doelpunt en elke wissel. Maar dat is mijn werk; ik doe niet anders dan wedstrijden terugkijken en situaties analyseren. Ik heb ik nu dus de meiden kunnen toespreken, omdat ik het een eer vind dit team te coachen en het als mijn plicht zie dit team nog beter te maken."

Meer uit Sport

Riner en Pérec ontsteken olympisch vuur, Spelen Parijs begonnen

PARIJS (ANP) - Judoka Teddy Riner en oud-atlete Marie-José Pérec hebben als laatste dragers van de vlam het olympische vuur voor de Spelen van Parijs ontstoken. Daarmee zijn de dertigste moderne Olympische Spelen officieel begonnen.

3 uur geleden
Cavendish wint ook wielercriterium in Heerlen

HEERLEN (ANP) - Mark Cavendish heeft voor de tweede keer deze week een Nederlands criterium gewonnen. De 39-jarige Britse wielrenner van Astana was onder het toeziend oog van enkele tienduizenden toeschouwers de beste in de Franssen Franken Ronde Heerlen.

5 uur geleden
Abbingh en De Jong zwaaien met vlag op regenachtige Seine

PARIJS (ANP) - Handbalster Lois Abbingh en 3x3-basketballer Worthy de Jong zwaaien ondanks de regen vol trots de Nederlandse vlag tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen op de Seine van Parijs. De Nederlandse afvaardiging, bestaande uit 144 atleten en begeleiders, was op de gezamenlijke boot met Peru als 58e van de 85 aan de beurt. Abbingh en De Jong stonden als enigen in het oranje op de boot.

6 uur geleden
Regen overschaduwt unieke openingsceremonie op Seine

PARIJS (ANP) - De regen heeft de openingsceremonie van de Olympische Spelen van Parijs op de Seine na een droog eerste halfuur overgenomen. Sporters kiezen er regelmatig voor om zich gekleed in een poncho vanaf de boten aan de honderdduizenden aanwezigen te tonen. De glimlachen op hun gezichten waren er niet minder om.

6 uur geleden
Tribunes langs Seine volgestroomd voor opening Spelen

PARIJS (ANP) - De vele tribunes met betaalde zitplaatsen langs de Seine zijn bij aanvang van de openingsceremonie van de Olympische Spelen zo goed als volgestroomd. Veel mensen hebben boven de kades een plekje gezocht waar ze het spektakel gratis kunnen zien.

7 uur geleden
Van Dijk kan TeamNL eerste plak bezorgen, hockeyteams in actie

PARIJS (ANP) - Op de eerste dag na de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs strijden de wielrensters en wielrenners om de medailles bij het tijdrijden. Demi Vollering en Ellen van Dijk doen zaterdag namens Nederland mee bij de vrouwen, Daan Hoole bij de mannen.

7 uur geleden
Openingsceremonie op Seine begonnen met vuurwerk en Griekse boot

PARIJS (ANP) - De openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs is vlak na 19.30 uur officieel begonnen met vuurwerk in de kleuren van de Franse vlag. De boot van Griekenland was de eerste in een parade vanaf Pont d'Austerlitz, waarin de afvaardigingen van tweehonderd landen verspreid over 85 boten uiteindelijk ruim 6 kilometer over de Seine zullen afleggen.

7 uur geleden