Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Handbalsters met Polman, maar zonder Smits naar Spelen in Parijs

Handbalsters met Polman, maar zonder Smits naar Spelen in Parijs

ARNHEM (ANP) - Estavana Polman behoort tot de selectie van de Nederlandse handbalsters voor de Olympische Spelen in Parijs. De 31-jarige Polman, al jarenlang een van de boegbeelden van Oranje, sukkelde de afgelopen maanden met blessures. Ze is nu echter fit genoeg om bij de selectie van veertien speelsters van bondscoach Per Johansson te zitten.

Inger Smits gaat niet mee naar Parijs. De 29-jarige Smits ontbrak door persoonlijke omstandigheden de afgelopen weken tijdens de voorbereiding op de Spelen. Johansson heeft daarom besloten haar niet mee te nemen. De 22-jarige Kim Molenaar kreeg wel een plek in de selectie, waarin verder bekende namen zitten als Lois Abbingh, Laura van der Heijden, Kelly Dulfer en Angela Malestein. Die routiniers deden ook al mee aan de Spelen van Rio (2016) en Tokio (in 2021). Polman ontbrak in Tokio door blessureleed.

Johansson, de Zweedse bondscoach van de handbalsters, heeft drie reserves aangewezen: Judith van der Helm, Nathalie Hendrikse en keepster Bianca Schanssema. Oranje speelt op 18 juli in Rotterdam een oefeninterland tegen Zuid-Korea en reist drie dagen later naar Parijs. Het olympisch toernooi begint voor de handbalsters al op 25 juli, een dag voor de openingsceremonie van de Spelen, tegen Angola. De andere tegenstanders in de groep zijn gastland Frankrijk, Spanje, Brazilië en Hongarije. De top 4 van beide poules gaat door naar de kwartfinales.

Op de Spelen van Rio eindigde Oranje net naast het podium (vierde). In Tokio werden de handbalsters in de kwartfinales uitgeschakeld door Frankrijk, dat vervolgens het goud pakte.

Meer uit Sport

Verstappen start waarschijnlijk weer met gridstraf in race op Spa

SPA-FRANCORCHAMPS (ANP) - Max Verstappen incasseert naar verwachting een gridstraf van tien plaatsen bij de Grote Prijs van België, komend weekend. De drievoudig wereldkampioen in de Formule 1 past volgens goed ingevoerde autosportmedia een nieuwe motorwissel toe en heeft daarmee zijn jaarlimiet van vier krachtbronnen overschreden.

58 minuten geleden
Zieke Sinner zegt af voor olympisch tennistoernooi

PARIJS (ANP) - De Italiaanse mondiale nummer 1 Jannik Sinner heeft zich afgemeld voor het olympisch tennistoernooi van Parijs. De winnaar van de Australian Open zegt dat hij zich afgelopen dagen ziek is gaan voelen, waarop een amandelontsteking werd geconstateerd.

1 uur geleden
'Opa' Hirscher kijkt uit naar rentree als profskiër

ZOETERMEER (ANP) - Marcel Hirscher kijkt uit naar zijn rentree als profskiër en is niet bang dat hij faalt. Dat zei de 35-jarige Oostenrijker, die vanaf komend seizoen voor Nederland uitkomt, tijdens zijn presentatie in SnowWorld in Zoetermeer.

5 uur geleden
Tennisster Gauff vlaggendrager Team USA naast basketballer James

PARIJS (ANP/AFP) - Tennisster Coco Gauff draagt bij de openingsceremonie van de Olympische Spelen de Amerikaanse vlag. Zij doet dat naast basketballer LeBron James, die al eerder in de week was aangewezen als vlaggendrager voor zijn land.

5 uur geleden
Canada stuurt assistent en analist weg na incident met drone

PARIJS (ANP/RTR) - Het Canadese Olympisch Comité heeft bij de Olympische Spelen in Parijs twee begeleiders van het vrouwenvoetbalteam naar huis gestuurd. Het gaat om assistent-coach Jasmine Mander en analist Joseph Lombari. Het tweetal wordt verantwoordelijk gehouden voor het bespieden van de training van Nieuw-Zeeland, de eerste opponent op de Spelen, met een drone. Hoofdcoach Bev Priestman heeft zich daarvoor verontschuldigd en neemt tegen Nieuw-Zeeland niet plaats op de bank.

6 uur geleden
Handbalsters openen olympisch toernooi tegen 'gevaarlijk' Angola

PARIJS (ANP) - De handbalsters openen donderdag hun olympisch toernooi tegen Angola. De kampioen van Afrika is niet te onderschatten, zegt bondscoach Per Johansson in aanloop naar het duel in Arena Paris Sud. "Een fysiek sterke ploeg, die uitgerust aan het toernooi begint. Een gevaarlijke tegenstander."

6 uur geleden
L'Équipe schat Nederland in op twaalf gouden medailles

PARIJS (ANP) - Volgens L'Équipe wint Nederland op de Olympische Spelen van Parijs twaalf gouden medailles. De Franse sportkrant heeft voor alle onderdelen van de Spelen, die vrijdag officieel beginnen, een prognose gedaan. TeamNL eindigt op de achtste plaats in het medailleklassement met twaalf keer goud, twaalf keer zilver en zeven keer brons.

6 uur geleden