Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Handbalsters alsnog genomineerd voor sportploeg van het jaar

Handbalsters alsnog genomineerd voor sportploeg van het jaar

PAPENDAL (ANP) - De Nederlandse handbalsters zijn alsnog genomineerd voor de titel van sportploeg van het jaar. De vrouwen veroverden zondag in Japan de wereldtitel, maar omdat ze deze historische prestatie na de deadline van 1 december leverden, konden ze woensdag bij het sportgala niet meedingen naar de titel.

De sportkoepel NOCNSF heeft het reglement voor de verkiezingen van 2019 echter aangepast vanwege het buitengewone succes van de Nederlandse handbalvrouwen. De vakjury heeft daarna besloten de ploeg ook te nomineren. Eerder waren Ajax, de roeiers van de dubbel vier, de baanrenners van de teamsprint en de voetbalsters van Oranje al genomineerd.

"Vanaf het moment dat de Nederlandse handbalvrouwen dit fantastische resultaat hebben bereikt, hebben wij ons afgevraagd of het mogelijk zou zijn om dit team nog mee te laten dingen naar de sportprijzen van 2019", aldus Gerard Dielessen, algemeen directeur NOCNSF. "Het werd ons al snel duidelijk dat velen deze prestatie aan het jaar 2019 koppelen. We hebben ons daarom afgevraagd of het mogelijk is om onze procedures zo te wijzigen dat we aan deze gedachte recht doen en tegelijkertijd voor faire en uitvoerbare verkiezingen kunnen zorgen. Na het raadplegen van diverse deskundigen en betrokkenen uit de sportwereld hebben we vast kunnen stellen dat dit haalbaar is en het besluit genomen het reglement voor dit jaar te wijzigen."

De sporters die woensdag tijdens het sportgala in de zaal aanwezig zijn mogen hun stem uitbrengen. Die score van de zaal telt voor 50 procent mee, de andere 50 procent wordt bepaald door de vakjury.

Meer uit Sport

Negen Nederlandse judoka's naar Olympische Spelen

ARNHEM (ANP) - De Nederlandse judobond vaardigt negen judoka's af naar de Olympische Spelen in Parijs. Het gaat om vier vrouwen en vijf mannen.

14 minuten geleden
IOC verbouwereerd over door boksbond uitgekeerde bonussen

LAUSANNE (ANP) - Het Internationaal Olympisch Comité heeft met verbazing kennisgenomen van het besluit van de internationale boksbond IBA om boksers een bonus uit te keren. Dit meldt het olympisch comité in een verklaring op zijn website.

59 minuten geleden
Oud-winnaar Van Rijthoven ontvangt wildcard voor Rosmalen

ROSMALEN (ANP) - Tim van Rijthoven heeft een wildcard ontvangen voor het grastoernooi van Rosmalen, dat over anderhalve week begint. De winnaar van de editie van 2022 is sinds februari van vorig jaar niet meer in actie gekomen door blessureleed.

1 uur geleden
Ook titelfavoriete Swiatek klaagt over publiek op Roland Garros

PARIJS (ANP) - Ook nummer 1 van de wereld Iga Swiatek beklaagt zich over de toeschouwers op Roland Garros. De Poolse titelfavoriete had tijdens haar moeizame overwinning op de Japanse Naomi Osaka in de tweede ronde veel last van rumoer vanaf de tribunes tijdens rally's en vlak voordat ze moest slaan. "Dat maakte het erg moeilijk om gefocust te blijven en dat is moeilijk te accepteren. Dit is een serieuze zaak voor ons, het gaat om veel geld", zei Swiatek vanaf de baan tegen de supporters.

3 uur geleden
Turnster Douglas mist olympische kwalificatie door enkelblessure

BRISTOL (ANP) - Drievoudig olympisch turnkampioene Gabby Douglas doet niet mee aan de Olympische Spelen van Parijs. De 28-jarige Amerikaanse heeft zich door een enkelblessure afgemeld voor de Amerikaanse kampioenschappen en mist daardoor kwalificatie.

9 uur geleden
Sinner verslaat publiekslieveling Gasquet op Roland Garros

PARIJS (ANP) - Jannik Sinner heeft de derde ronde van Roland Garros bereikt. De als tweede geplaatste Italiaan versloeg in Parijs in drie sets de 37-jarige Richard Gasquet uit Frankrijk: 6-4 6-2 6-4.

10 uur geleden
Swiatek overleeft matchpoint en bereikt derde ronde in Parijs

PARIJS (ANP) - Titelverdedigster Iga Swiatek heeft zich ternauwernood geplaatst voor de derde ronde van Roland Garros. De Poolse nummer 1 van de wereld won op het gravel in Parijs, na te zijn teruggekomen van een achterstand en een matchpoint tegen, in drie sets van de Japanse Naomi Osaka: 7-6 (1) 1-6 7-5.

15 uur geleden