Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Handbalster Polman kiest voor operatie en mist Olympische Spelen

Handbalster Polman kiest voor operatie en mist Olympische Spelen

ARNHEM (ANP) - De Nederlandse handbalsters moeten het op de Olympische Spelen doen zonder Estavana Polman. De sterspeelster van Oranje heeft besloten zich weer te laten opereren aan haar rechterknie, zo laat ze via Instagram weten. Polman hoopte in eerste instantie om met intensieve behandelingen op tijd fit te zijn voor de Spelen.

De handbalster van de Deense club Esbjerg kreeg van haar artsen te horen dat ze 2 procent kans had om de Spelen te halen. "Maar geef me geen 2 procent, want dan ga ik daar natuurlijk voor. Die 2 procent is 60 procent voor mij", zei de vedette van Oranje enkele weken geleden. "We gaan het gewoon weer proberen." Bondscoach Emmanuel Mayonnade sprak onlangs heel wat minder hoopvol. "Ik denk niet dat het percentage de afgelopen weken is veranderd; 2 procent is niet veel. Ik geloof op dit moment niet dat ze het haalt."

Polman werd uitgeroepen tot beste speelster van het door Oranje gewonnen WK 2019. In juli vorig jaar scheurde de 28-jarige Arnhemse een kruisband van haar rechterknie. Ze keerde begin dit jaar, na een lange revalidatie, terug bij de selectie van Oranje. Vorige maand ging het echter weer mis tijdens een wedstrijd van Esbjerg. Polman schreeuwde het na een actie uit van de pijn en verliet strompelend het veld. Ze bleek weer schade te hebben opgelopen aan de meniscus van haar rechterknie. Polman ging op het trainingscomplex in Arnhem hard aan de slag met haar revalidatie en was vastbesloten om 'Tokio' te halen.

Fit en met goede moed

"Maar na zorgvuldig overleg met mijn artsen heb ik, met pijn in mijn hart, besloten om niet mee te doen aan de Olympische Spelen van Tokio", schrijft Polman op Instagram. "In de komende maanden onderga ik een operatie en ik heb daarna tijd nodig om te herstellen. Ik ben op dit moment zeer teleurgesteld en verdrietig, maar ik denk dat dit de beste beslissing is voor mijn gezondheid. Hopelijk kan ik mijn carrière fit en met goede moed voortzetten. Ik wens mijn fantastische teamgenoten al het beste op de Spelen, ik ga ze voor de televisie aanmoedigen."

De handbalsters moeten het in Japan ook doen zonder Yvette Broch, die weigert om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus en daarom zelf besloten heeft om niet mee te gaan. Nycke Groot, die net als Broch dit jaar terugkeerde bij Oranje, liep onlangs een schouderblessure op. De schade lijkt echter mee te vallen.

Meer uit Sport

Tennisser Griekspoor bereikt derde ronde masterstoernooi Madrid

MADRID (ANP) - Tallon Griekspoor heeft zich geplaatst voor de derde ronde van het masterstoernooi in Madrid. Nederlands beste tennisser rekende op het Spaanse gravel in drie sets af met de Japanner Taro Daniel: 4-6 6-3 6-4.

5 uur geleden
Overdracht olympische vlam in Athene met zang van Nana Mouskouri

ATHENE (ANP/DPA) - Griekenland heeft de olympische vlam overgedragen aan de organisatie van de Olympische Spelen in Parijs. Dat gebeurde tijdens een plechtige ceremonie in het antieke, marmeren Stadion Panathinaiko in Athene, waar in 1896 de eerste moderne Spelen werden gehouden.

6 uur geleden
Turner De Munck wint EK-zilver op voltige

RIMINI (ANP) - Turner Loran de Munck (24) heeft bij de EK in het Italiaanse Rimini het zilver gegrepen op voltige. De Munck kwam in de finale tot 14,933 punten. Daarmee hoefde hij alleen de Ierse wereldkampioen Rhys McClenaghan (15,300) voor zich te dulden. Europees meerkampkampioen Marios Georgiou uit Cyprus pakte het brons (14,800).

8 uur geleden
Tennisser Van de Zandschulp buigt voor Fransman Humbert in Madrid

MADRID (ANP) - Botic van de Zandschulp is niet verder gekomen dan de tweede ronde van het masterstoernooi in Madrid. De Nederlandse tennisser boog op het Spaanse gravel voor de Fransman Ugo Humbert, die beduidend beter was en won in twee sets: 6-3 6-3.

8 uur geleden
Judoka De Wit houdt zilver over aan eerste EK-finale

ZAGREB (ANP) - Judoka Frank de Wit heeft bij de EK in Zagreb genoegen moeten nemen met zilver. De 28-jarige Noord-Hollander verloor in de klasse tot 81 kilogram in de finale van Tato Grigalasjvili uit Georgië met ippon. De regerend wereldkampioen wierp De Wit na 44 seconden op zijn rug.

9 uur geleden
Wielerploeg SD Worx-Protime aast met Vollering op Vuelta-zege

VALENCIA (ANP) - Wielerploeg SD Worx-Protime gaat met Demi Vollering op jacht naar de eindoverwinning in de Vuelta España Femenina. De 27-jarige wielrenster krijgt in de Ronde van Spanje, die zondag van start gaat met een ploegentijdrit in Valencia, hulp van onder anderen Europees kampioene Mischa Bredewold.

10 uur geleden
McNulty wint tijdrit in Ronde van Romandië, Ayuso nieuwe leider

ORON (ANP) - De Amerikaanse wielrenner Brandon McNulty heeft de derde etappe van de Ronde van Romandië gewonnen. De renner van UAE Team Emirates was de snelste in een individuele tijdrit over 15,5 kilometer met start en finish in Oron. McNulty profiteerde van droge omstandigheden. De meeste klassementsrenners werkten hun tijdrit af in de regen.

10 uur geleden