Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Handbalster Knippenborg beëindigt interlandloopbaan

Handbalster Knippenborg beëindigt interlandloopbaan

ARNHEM (ANP) - Handbalster Lynn Knippenborg (30) heeft besloten haar interlandloopbaan te beëindigen. Ze kwam 114 keer uit voor Oranje en ze kwam 137 keer tot scoren.

Knippenborg pakte met het Nederlands team zilver op het WK van 2015 in Denemarken. Twee jaar later werd ze met Oranje derde op het WK in Duitsland. Op het WK van 2019 in Japan, waar Nederland wereldkampioen werd, ontbrak ze in de selectie.

"Persoonlijk ben ik gegroeid en ik heb er mooie vriendschappen aan overgehouden die voor het leven zijn", aldus Knippenborg. "Het heeft mij veel gebracht. Het hoogtepunt was voor mij de eerste medaille die we wonnen in Denemarken. Het was niet verwacht, maar wij hadden daar jarenlang naar toegewerkt. Dat alles dan op zijn plek valt is het mooiste moment uit mijn interlandcarrière."

In december 2021 speelde Knippenborg voor het laatst in Oranje.

Meer uit Sport

Meerkamper Roosen plaatst zich in Götzis voor Olympische Spelen

GÖTZIS (ANP) - Sven Roosen heeft zich geplaatst voor de Olympische Spelen in Parijs. De 22-jarige atleet uit Eindhoven eindigde op de meerkamp in Götzis in Oostenrijk als tweede met 8517 punten. Daarmee voldeed hij ruim aan de olympische limiet. Sven Jansons werd met een persoonlijk record van 7850 punten zestiende.

12 minuten geleden
Zverev wint tennistoernooi van Rome voor tweede keer

ROME (ANP) - Alexander Zverev heeft voor de tweede keer het tennistoernooi van Rome gewonnen. De Duitser was in de finale te sterk voor de Chileen Nicolás Jarry: 6-4 7-5.

18 minuten geleden
Motorcrosser Herlings wint tweede manche GP Frankrijk

SAINT-JEAN-D'ANGÉLY (ANP) - In glibberige omstandigheden heeft motorcrosser Jeffrey Herlings de tweede manche gewonnen van de Grote Prijs van Frankrijk in de MXGP. In een mooi gevecht met zijn Franse concurrent Romain Febvre was Herlings de sterkste. Hij bleef Febvre in het Franse Saint-Jean-d'Angély zeven seconden voor.

54 minuten geleden
Pogacar verstevigt met veel machtsvertoon koppositie in Giro

LIVIGNO (ANP) - Tadej Pogacar heeft nog maar eens bewezen wie de beste renner in de Giro d'Italia is. De leider van het algemeen klassement heeft met veel machtsvertoon de vijftiende etappe op zijn naam geschreven. De koers, van Manerba del Garda naar Livigno met onderweg onder meer de Passo del Mortirolo, gold als de koninginnenrit. Ook de laatste 50 kilometer gingen overwegend bergop.

2 uur geleden
Verstappen was grip laatste vijftien ronden kwijt

IMOLA (ANP) - Max Verstappen toonde zich na zijn zege in de Grote Prijs van Emilia-Romagna opgelucht. De drievoudig wereldkampioen in de Formule 1 zag Lando Norris in het slot van de race steeds dichterbij komen, maar hield 0,7 seconde over.

2 uur geleden
Verstappen houdt Norris van zich af en rijdt naar vijfde zege

IMOLA (ANP) - Max Verstappen heeft in de Formule 1 de Grote Prijs van Emilia-Romagna gewonnen. De 26-jarige coureur van Red Bull vertrok in Imola vanaf poleposition en reed weg van zijn concurrenten. Vanaf de vijftigste ronde kwam Verstappen in de problemen en liep zijn voorsprong op Lando Norris snel terug. De drievoudig wereldkampioen bleef de Britse McLaren-coureur nipt voor. Charles Leclerc finishte in zijn Ferrari als derde.

3 uur geleden
Vollering wint in Burgos haar derde rittenkoers van dit jaar

CANICOSA DE LA SIERRA (ANP) - Demi Vollering heeft ook de derde rittenkoers waaraan ze dit jaar deelnam gewonnen. De wielrenster van SD Worx-Protime was in de Ronde van Burgos iedereen de baas. Na de winst in de tweede etappe won ze ook de vierde en laatste rit, waarmee ze haar voorsprong in het klassement verder uitbreidde. Vollering won eerder al de Vuelta Femenina en Itzulia Women, een rittenkoers in Baskenland.

3 uur geleden