Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Handbalster Broch in voorlopige selectie Oranje voor Spelen

Handbalster Broch in voorlopige selectie Oranje voor Spelen

ARNHEM (ANP) - Yvette Broch maakt deel uit van de voorlopige selectie van de Nederlandse handbalsters voor de Olympische Spelen. Bondscoach Emmanuel Mayonnade heeft een lijst van 35 speelsters opgesteld, met daarbij ook bekende namen als Tess Wester, Estavana Polman, Lois Abbingh, Danick Snelder en Laura van der Heijden. Mayonnade mag uiteindelijk veertien speelsters en één reserve meenemen naar Tokio.

Broch (30) besloot in 2018 om haar handbalcarrière abrupt af te breken. De international van Oranje was naar eigen zeggen fysiek en mentaal opgebrand. Eind vorig jaar pakte ze het handballen toch weer op bij Metz, de Franse club waar ze vier jaar had gespeeld en waar Mayonnade de trainer is. De Fransman vroeg Broch begin dit jaar of ze zich ook weer beschikbaar wilde stellen voor de nationale ploeg. In april maakte de cirkelspeelster haar rentree in Oranje.

"Toen de bondscoach vroeg of ik me weer beschikbaar wilde stellen voor het Nederlands team, was Tokio nog helemaal niet in beeld", zei Broch onlangs. "Maar nu ik deze stage heb meegemaakt en weer heb gespeeld, weet ik zeker dat ik graag mee wil naar de Spelen." Broch tekende onlangs een contract voor volgend seizoen bij de Roemeense topclub Bucuresti.

Mayonnade maakt uiterlijk 24 mei bekend met welke 24 handbalsters hij twee weken later de olympische voorbereiding ingaat. De wereldkampioenen trainen dan op Papendal en spelen in Den Bosch een drielandentoernooi, met Rusland en Zweden. Voor Oranje beginnen de Spelen op 25 juli tegen Japan. Zuid-Korea, Angola, Noorwegen en Montenegro zijn de andere tegenstanders in de poule. De beste vier uit de groep gaan door naar de kwartfinales.

Meer uit Sport

Operatie voor Belgische wielrenner Stuyven na sleutelbeenbreuk

HERENTALS (ANP) - Wielrenner Jasper Stuyven heeft aan de zware valpartij in Dwars door Vlaanderen een sleutelbeenbreuk overgehouden. De Belg, die uitkomt voor Lidl-Trek, is inmiddels geopereerd in het ziekenhuis in Herentals, meldt hij op Instagram.

45 minuten geleden
LeBron James keert met 'triple-double' terug bij winnende Lakers

LOS ANGELES (ANP/AFP) - Basketballer LeBron James heeft een succesvolle rentree gemaakt bij de Los Angeles Lakers. De 39-jarige sterspeler leidde zijn team met een 'triple-double' langs Memphis Grizzlies: 136-124.

1 uur geleden
Tennisster Aleksandrova trekt goede lijn door met zege op Pegula

MIAMI (ANP/RTR) - Tennisster Ekaterina Aleksandrova heeft haar zege op Iga Swiatek, de nummer 1 van de wereld, een passend vervolg gegeven. De Russische won in de kwartfinales in Miami van de als vijfde geplaatste Amerikaanse Jessica Pegula. Het werd 3-6 6-4 6-4.

2 uur geleden
Medvedev en Sinner treffen elkaar na Australian Open ook in Miami

MIAMI (ANP) - Jannik Sinner en Daniil Medvedev staan twee maanden na de finale van de Australian Open opnieuw tegenover elkaar. De tennissers bereikten in Miami de halve eindstrijd. Sinner was met 6-4 6-2 te sterk voor de Tsjech Tomas Machac en Medvedev versloeg de Chileen Nicolás Jarry met 6-2 7-6 (7).

2 uur geleden
Voetbalsters Ajax verdienen ruim 700.000 euro in Champions League

LONDEN (ANP) - Ajax heeft ruim 700.000 euro verdiend aan de bijzondere prestaties van de voetbalsters dit seizoen in de Champions League. De kwartfinale tegen Chelsea bleek na een 3-0-nederlaag in Amsterdam en het 1-1-gelijkspel in Londen het eindstation, waardoor er niet nog eens 180.000 euro aan inkomsten bij kwam.

6 uur geleden
Tennisser Sinner meldt zich als eerste in halve finales Miami

MIAMI (ANP) - Tennisser Jannik Sinner heeft zich als eerste speler geplaatst voor de halve finale van het masterstoernooi van Miami. De Italiaanse nummer 3 van de wereld versloeg de Tsjech Tomas Machac met 6-4 6-2.

11 uur geleden
Vos boekt in Dwars door Vlaanderen tweede zege van dit voorjaar

WAREGEM (ANP) - Marianne Vos heeft in Dwars door Vlaanderen haar tweede grote zege van dit voorjaar geboekt. De 36-jarige wielrenster van Visma - Lease a Bike klopte in Waregem in de sprint van de ingekorte koers Shirin van Anrooij. Vos en Van Anrooij waren op 12 kilometer van het einde weggereden uit de groep met favorieten.

13 uur geleden