Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Handballers zonder Smits en Miedema naar EK

Handballers zonder Smits en Miedema naar EK

NIEUWEGEIN (ANP) - Erlingur Richardsson, de bondscoach van de Nederlandse handballers, heeft zijn voorlopige selectie bekendgemaakt voor het EK in Noorwegen, Zweden en Oostenrijk. Op de lijst met twintig namen ontbreken onder anderen Jorn Smits, Patrick Miedema en Mark van den Beucken.

Smits, Miedema en Van den Beucken staan wel op een reservelijst, waarop in totaal acht namen staan. Die reservelijst is ook ingediend bij de EHF, waardoor de spelers wel speelgerechtigd zijn.

De twintig geselecteerden vertegenwoordigen Oranje op de Yellow Cup, op 3, 4 en 5 januari in Zwitserland. Dat toernooi geldt als voorbereiding op het EK, dat voor Oranje op 9 januari begint met een wedstrijd tegen Duitsland. Na de Yellow Cup vallen vier spelers af.

Eerste deelname

Vorige week maakte Richardsson al een selectie bekend van zestien spelers voor een trainingsstage, eind december in Boekarest. Daarop ontbraken nog de spelers die uitkomen in de Duitse Bundesliga vanwege verplichtingen bij hun club.

De handballers mogen voor het eerst deelnemen aan een EK. Het Europees kampioenschap vindt van 9 tot en met 26 januari plaats. Oranje speelt alle poulewedstrijden in het Noorse Trondheim.

Meer uit Sport

Zwemmer Kamminga niet meer in actie op EK

ROME (ANP) - Arno Kamminga komt bij de Europese kampioenschappen zwemmen in Rome niet meer in actie. Kamminga zou al niet uitkomen op de 50 meter schoolslag, maar heeft zich nu ook teruggetrokken voor de 200 meter schoolslag. De Katwijker, vorig jaar op de Spelen van Tokio winnaar van twee zilveren medailles, is sinds de WK in Boedapest, eerder deze zomer, al niet fit. Ook kreeg hij te maken met een coronabesmetting.

5 uur geleden
Zwemmers veroveren bij EK goud op 4x100 wisselslag gemengd

ROME (ANP) - De Nederlandse gemengde ploeg voor de 4x100 meter wisselslag heeft bij de EK in Rome goud veroverd. Kira Toussaint, Arno Kamminga, Nyls Korstanje en Marrit Steenbergen zwommen met 3.41,73 naar de Europese titel.

7 uur geleden
Zwemster Steenbergen pakt bij EK goud op 100 meter vrije slag

ROME (ANP) - Zwemster Marrit Steenbergen heeft bij de EK in Rome goud veroverd op de 100 meter vrije slag. De 22-jarige Steenbergen tikte aan na 53,24 seconden. Ze bleef de Française Charlotte Bonnet en Freya Anderson uit Groot-Brittannië voor.

10 uur geleden
Teamsprinters overtuigend naar goud op EK baanwielrennen

MÜNCHEN (ANP) - De Nederlandse baansprinters hebben zoals verwacht hun Europese titel op de teamsprint geprolongeerd. Roy van den Berg, Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland snelden op de 200 meterbaan van München naar een tijd van 34,639. Daarmee waren ze duidelijk te sterk voor het Franse team, dat bestond uit Timmy Gillion, Rayan Helal en Sébastien Vigier: 35,516.

10 uur geleden
Baanrensters veroveren EK-zilver op de teamsprint

MÜNCHEN (ANP) - De Nederlandse baanwielrensters hebben bij de EK in München het zilver gepakt op het onderdeel teamsprint. Kyra Lamberink, Hetty van der Wouw en Shanne Braspennincx legden het in de finale af tegen de Duitse vrouwen Lea Sophie Friedrich, Pauline Sophie Grabosch en Emma Hinze.

10 uur geleden
Wereldkampioen boksen Fury kondigt definitief afscheid aan

LONDEN (ANP) - Tyson Fury keert niet meer terug in de boksring. De wereldkampioen bij de WBC-zwaargewichten meldt dat vrijdag op zijn 34e verjaardag op Twitter.

11 uur geleden
Groenewegen wint tweede rit Arctic Race of Norway

BRØNNØYSUND (ANP) - Dylan Groenewegen heeft de tweede etappe van de Arctic Race of Norway gewonnen. Het was een rit over 154 kilometer van Mosjøen naar Brønnøysund. De sprinter van BikeExchange-Jayco won de sprint van een grote groep met overmacht, al juichte hij bijna te vroeg. De Belg Amaury Capiot en de Noor Edvald Boasson Hagen kwamen net niet voorbij.

12 uur geleden