Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Handballers vinden duel met Turkije 'onverantwoord'

Handballers vinden duel met Turkije 'onverantwoord'

ARNHEM (ANP) - De Nederlandse handballers spelen woensdag met grote tegenzin tegen Turkije in de kwalificatiereeks voor het EK van 2022. "Het slaat nergens op dat we deze wedstrijd spelen", zegt hoekspeler Bobby Schagen. "Het is eigenlijk onverantwoord dat de Europese bond deze wedstrijd laat doorgaan."

Bondscoach Erlingur Richardsson heeft dezelfde mening. "Dit is heel onverstandig. De toestand met corona is in heel Europa kritiek, tien wedstrijden zijn al uitgesteld, dus ik begrijp niet waarom niet de hele kwalificatieronde wordt uitgesteld", aldus de IJslandse coach.

De handballers zijn al sinds maandag bijeen op Papendal, maar een groepstraining is er nog niet geweest. Het team wacht de resultaten af van een coronatest. "Dat maakt de situatie alleen maar nog moeilijker. Met zo'n gebrekkige voorbereiding kun je niet fatsoenlijk een interland spelen. Er zitten spelers in de selectie bij die al weken niet hebben getraind en geen wedstrijden hebben gespeeld", zegt Richardsson, onder meer doelend op de internationals die voor clubs uitkomen in de stilgelegde Nederlandse eredivisie.

Onbegrip

Schagen snapt ook niets van de handelwijze van de Europese handbalfederatie EHF. "Ik speel in de Bundesliga, wordt twee keer per week getest en we doen alles heel voorzichtig. De bond laat nu spelers door heel Europa reizen om toch zoveel mogelijk kwalificatiewedstrijden te spelen. De kans is groot dat spelers besmet raken en het virus straks meenemen naar hun clubs. De bond handelt onverantwoordelijk."

Toch vreest Schagen dat Oranje de wedstrijd woensdag in het Topsportcentrum van Almere moet spelen. "We hebben niet veel keus, ook al is deze voorbereiding verre van optimaal. Als we weigeren, dan is de kans groot dat we de wedstrijd verliezen en dat willen we niet. Wij willen wel het EK halen", zegt de 30-jarige Amsterdammer, die al sinds 2009 in Duitsland handbalt en een van de meest ervaren internationals is. Hij was er ook bij toen het Nederlands team in januari van dit jaar in Noorwegen debuteerde op het EK. "Ik wil graag nog eens zo'n eindronde meemaken, dus wat mij betreft gaan we ervoor."

De bondscoach hoopt in ieder geval dinsdag zijn spelers bij elkaar te krijgen voor een training, want anders wordt het wel heel lastig. "Turkije zou op papier de makkelijkste tegenstander zijn in de poule, maar dat team is niet zo slecht. Zij zijn al wel de hele week bij elkaar. De ploeg heeft sterke, ervaren spelers, daar winnen wij niet zo eenvoudig van. Het is voor ons zaak er het beste van te maken en de focus op de wedstrijd te richten. We spelen ook nog eens zonder publiek, dus mentaal zal het ook zwaar worden. Maar ik ben al een tijdje bondscoach van deze jongens en weet dat ze altijd 100 procent geven."

Meer uit Sport

Hassan mist vorm in Tokio en ontdekt: iedere marathon is anders

TOKIO (ANP) - Iedere marathon is anders. Dat is Sifan Hassan te weten gekomen na de marathon van Tokio. De Nederlandse atlete kon niet mee met de kopgroep en eindigde op twee minuten achterstand als vierde. "Meer dan dit zat er niet in. Ik was niet in mijn beste vorm. De drie loopsters die voor mij eindigden, waren beter in vorm", zei ze via een beeldverbinding met de Japanse hoofdstad.

1 uur geleden
Schaatsster Schouten sterkste bij marathonafscheid in Leeuwarden

LEEUWARDEN (ANP) - Schaatsster Irene Schouten heeft de slotwedstrijd van de Marathon Cup gewonnen. Schouten was na tachtig rondjes op de ijsbaan van Leeuwarden de snelste in de massasprint. Ze bleef Esther Kiel en Elsemieke van Maaren voor. Voor Schouten gold de marathon in Leeuwarden als haar afscheidswedstrijd.

2 uur geleden
Blessure houdt Tjin A-Lim uit halve finales 60 meter horden op WK

GLASGOW (ANP) - Maayke Tjin A-Lim heeft zich afgemeld voor de halve finales van de 60 meter horden bij de WK indoor in Glasgow. De 26-jarige atlete uit Hoorn heeft een lichte blessure opgelopen na de series, meldde de Atletiekunie.

3 uur geleden
Bol loodst estafettevrouwen naar finale 4x400 meter op WK indoor

GLASGOW (ANP) - Femke Bol heeft de estafetteploeg op de 4x400 meter bij de WK indoor in Glasgow naar de finale geloodst. Een versnelling op de laatste 200 meter was ruim voldoende om de eerste serie te winnen in een tijd van 3.27,70. De finale is zondagavond.

3 uur geleden
Estafettemannen overtuigend naar finale 4x400 meter op WK indoor

GLASGOW (ANP) - De Nederlandse sprinters van de 4x400 meter estafette hebben zich op de WK indooratletiek in Glasgow geplaatst voor de finale op zondagavond. Taymir Burnet, Isaya Klein Ikkink, Tony van Diepen en Ramsey Angela liepen in de tweede serie naar de eerste plaats in een tijd van 3.06,47. Het Portugese kwartet eindigde als tweede in 3.06,57.

4 uur geleden
Visser moeiteloos door naar halve finales 60 meter horden op WK

GLASGOW (ANP) - Nadine Visser heeft zich moeiteloos geplaatst voor de halve finales van de 60 meter horden bij de wereldkampioenschappen indooratletiek in Glasgow. De Noord-Hollandse won haar serie in 7,85 seconden en kan zich opmaken voor de volgende ronde. De halve finales en ook de finale zijn zondagavond.

5 uur geleden
Opblaasbadje met ijsklontjes hielp Bol aan goud en wereldrecord

GLASGOW (ANP) - Een opblaasbad gevuld met ijsklontjes uit de supermarkt heeft een belangrijke rol gespeeld bij het wereldrecord van Femke Bol op de 400 meter bij de WK indooratletiek in Glasgow. "Er waren hier geen ijsbaden voor ons, dus we moesten zelf iets regelen. Gelukkig konden we hier terecht in de Lidl", zei Bol na het behalen van de gouden medaille op de 400 meter in de beste tijd ooit: 49,17.

5 uur geleden