Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Handballers met Van Leeuwen, Kooij en Bourget in play-off voor WK

Handballers met Van Leeuwen, Kooij en Bourget in play-off voor WK

ARNHEM (ANP) - Bondscoach Erlingur Richardsson heeft handballers Thijs van Leeuwen, Lars Kooij en Florent Bourget opgeroepen voor de play-off om WK-deelname. Half april is Portugal de tegenstander van Oranje. De Nederlandse mannen kunnen zich voor het eerst sinds 1961 kwalificeren voor het WK.

Doelman Van Leeuwen is de vervanger van Dennis Schellekens, die ontbreekt in de selectie. Ook onder anderen Niko Blaauw en Tommie Falke zijn niet opgeroepen.

Richardsson heeft in totaal achttien spelers opgenomen in zijn definitieve selectie. Twee spelers moeten nog worden geschrapt aangezien er zestien spelers op het wedstrijdformulier mogen staan.

Op 14 april wacht Oranje eerste een uitwedstrijd, waarna de ploeg van Richardsson op 17 april in Eindhoven een thuisduel speelt.

Het WK is in januari van volgend jaar in Zweden en Polen.

Meer uit Sport

Schaatsster Schouten neemt met ereronde in Thialf afscheid

HEERENVEEN (ANP) - Schaatsster Irene Schouten heeft haar laatste rondjes op het ijs van Thialf gereden. De 31-jarige drievoudig olympisch kampioene, die afgelopen week verklaarde dat ze stopt met schaatsen, nam met een ereronde afscheid van het publiek in Heerenveen.

13 uur geleden
Schaatser Nuis wint 1000 meter en neemt leiding over op NK sprint

HEERENVEEN (ANP) - Schaatser Kjeld Nuis heeft met de winst op de eerste 1000 meter de eerste plaats in het tussenklassement op de NK sprint in Heerenveen gepakt. De 34-jarige Zuid-Hollander was eerder op de zaterdag als zevende geëindigd op de eerste 500 meter.

14 uur geleden
Vingegaard soleert naar tweede ritzege op rij in Galicië

CASTELO DE RIBADAVIA (ANP) - Jonas Vingegaard van de Nederlandse wielerploeg Visma - Lease a Bike heeft zijn tweede ritzege op een rij geboekt in O Gran Camiño, een vierdaagse rittenkoers in het Spaanse Galicië. De 27-jarige Deen redde het solo en verstevigde zijn leiding in het algemeen klassement.

14 uur geleden
Wielrenster Vos wint Omloop Het Nieuwsblad bij eerste deelname

NINOVE (ANP) - Wielrenster Marianne Vos heeft de Omloop Het Nieuwsblad voor vrouwen op haar naam geschreven. De 36-jarige renster van Visma - Lease a Bike, die voor het eerst de Omloop reed, won na ruim 127 kilometer tussen Gent en Ninove de sprint van een groepje van vier. Wereldkampioene Lotte Kopecky werd tweede.

15 uur geleden
Schaatser Scheperkamp boekt zege op eerste 500 meter NK sprint

HEERENVEEN (ANP) - Merijn Scheperkamp heeft de eerste 500 meter voor mannen op de NK sprint gewonnen. De 23-jarige schaatser van Team Jumbo-Visma noteerde een tijd van 34,52 en was daarmee 0,12 seconden sneller dan nummer 2 Stefan Westenbroek. Tim Prins gaf 0,24 toe.

16 uur geleden
Haanappel voelde na 75-jarige vriendschap als zus voor Dijkstra

TILBURG (ANP) - Sjoukje Dijkstra is diep geraakt door het overlijden van Joan Haanappel (83). De twee kunstrijdsters hadden een hechte vriendschap, hoewel ze als topsportsters concurrenten van elkaar waren.

16 uur geleden
Schaatsster Fledderus wint eerste 500 meter NK sprint

HEERENVEEN (ANP) - Marrit Fledderus heeft met een miniem verschil de eerste 500 meter voor vrouwen op de NK sprint in Heerenveen gewonnen. De 22-jarige schaatsster was 0,02 seconde sneller dan Dione Voskamp. Nummer 3 Isabel Grevelt volgde op 0,08 seconden.

16 uur geleden